kubbak 10135 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 A ja mam prośbę, daj jakieś zdjęcie bez żadnych podświetleń (wentylatory) i bez lampy za dnia. Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Ok, ale to jutro Wyjdą niedopracowania Ogólnie na pierwszy rzut oka nie widać, ale jak się przyjrzeć to ukazują się uszczerbki, zadrapania i inne Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Kij tam jutro. Dziś w Karczmie ma być ładna galeria! Cytuj Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 kowdipapo dobrze mówi... jak coś to ja już obmyślam karę tak na serio to zapowiada się, że będzie to dobrze wyglądać, choć na tym zdjęciu z powodu wentyli niewiele widać... trza było fotkę pacnąć jak jeszcze w środku bebechów nie było....a jak taką masz to do Karczmy po 22:00 zapraszam no ale osobiście nie pomalowałbym na niebiesko w środku obudowy pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Niebieski to mój ulubiony kolor, mam takie ściany w pokoju, więc mnie pasuje Zdjęcia będą, już się biorę za robienie, tylko ustawię lampy. Pusta obudowa wygląda słabo, bo pod płytką prysnąłem prowizorycznie i bardzo przebija Po co malować coś, co jest niewidoczne? Do 22:00 będzie galeria Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 A o 22:00 galeria bedzie w Karczmie Cytuj Link to post Share on other sites
Z-i-Z 9 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Co to jest karczma?? Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Co to jest karczma?? viewtopic.php?f=40&t=3472 Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 W dziale 'Na luzie' (lub u mnie w podpisie) znajdziesz linka. karczma otwarta jest od 22:00 do 6:00. Zapraszam Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Zdjęcia już na komputerze, teraz obróbka Jutro jeszcze dla kubbaka w świetle dziennym BTW. tematu z karczmy - rozwiązałem problem z Rivą (próbowałem już wcześniej admina i visty) - RivaTuner224c Z naszego działu pliki, a dodał Andrzej Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 y0ddh4 - a nie masz problemów z O/C ? U mnie wszystkie programy powodują BSOD po zmianie zegarów. Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Zero. Podkręcałem nie jedną kartę graficzną i nigdy nie miałem problemów - o podkręcaniu GeForce 210 przeczytasz w recenzji, którą dzisiaj dodałem . Podkręcanie jest u mnie o tyle wygodne, że mam cztery wentylatory, które dość dobrze wymieniają powietrze w obudowie edit: przenieśmy się do 'odpowiedniego' tematu Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Ja też nie jedną kartę podkręcałem. Myślę że problem leży w samym systemie. Kurka nie wiem o co chodzi.. Dobra myślę że czas zakończyć OT. Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 27 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Na 'zachętę' wieczorem jeszcze dwa zdjęcia do karczmy pójdą http://img38.imageshack.us/img38/8912/dzien1.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 27 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 No właśnie a gdzie to zdjęcie dla mnie bez lampy i LEDów ? BTW. Ta szpara między bokiem obudowy a frontem od początku była? Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 27 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 @y0ddh4: Musisz zmienić ten żółty wentyl na Karaku UWAGA, a teraz mój update. Najpierw wyjaśnię o co chodzi w ogóle. Po powrocie z USB komputer był bardzo wkurzający, jeżeli chodzi o hałas. Po pierwsze - zasilacz pierdział. Oczywiście łożysko w wentylatorze. Tylko, że to 135x135 - nie do kupienia, nawet w oficjalnym sklepie Cooler Master, gdzie odpisali, że jakieś zamówili, ale wciąż nie dostali. Po drugie - PWM na płycie. Nieważne jakbym nie ustawił, ciągle zwiększał i zmniejszał obroty na coolerze CPU, co wydawało bardzo irytujący szum. Tak więcej korzystając z okazji od naszego handlarza czarnym towarem - game4you - kupiłem kontroler obrotów Scythe Kaze Master Ace 5,25" i trzy wentylatory Noiseblocker XL2 120mm (cena będzie tajemnicą ). Oto fotorelacja z montażu: 1) Fanswap w zasilaczu - okazało się, że 120mm fajnie pasuje do tego grilla i bez problemu można było przykręcić na sztywno: http://img257.imageshack.us/img257/1233/ok01.jpg 2) Instalacja regulatora - tutaj więcej problemów, bo Antec ma tylko 3 zatoki 5,25", które był już zajęte - DVD i dwa dyski na gumach. Na szczęście panel jest dość krótki, a dyski można było przesunąć i się udało: http://img175.imageshack.us/img175/5660/ok02.jpg 3) Instalacja Noiseblockera na tył - poprzedni Antec był za głośny. A tutaj mamy niebiesko czarny kolor, więc wpisuje się w schemat kolorów całego zestawu. Trochę inny odcień niebieskiego (podobny problem jak MJ i "każdy niebieski inny"), ale jest ok: http://img697.imageshack.us/img697/381/ok03.jpg http://img257.imageshack.us/img257/84/ok04.jpg 4) Efekt końcowy - myślę, że wygląda nieźle. Martwiłem się o to podświetlanie, ale jest naprawdę bardzo dobrze. Samo w sobie jest jasne i wyraźnie, jednocześnie nie rozświetlając całego pokoju (nie jest to LCD tylko inny wynalazek). Robiłem testy przy totalnym zaciemnieniu i można przy tym śmiało spać. No i oczywiście samo działanie jest wzorowe. Pozwala zrobić totalny passive (oprócz zasilacza i grafiki) i problem z hałasem ustał. Jest mega cicho. http://img697.imageshack.us/img697/2863/ok05.jpg Zamówiłem też 5 metrów oplotów (niebieskiego i czarnego) i rurki termokurczliwe. Jak będę miał czas to się pobawię z przewodami wentylatorów i pokaże efekty Cytuj Link to post Share on other sites
Lorduś 0 Napisano 27 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Mała wymiana gratów http://img21.imageshack.us/g/im000286.jpg/ Zasilacz wymieniony z Chiefteca GPS 450, który zaczął wydzielać dziwne wysokie dźwięki w takt pracy dysków twardych Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 27 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Kolejny posiadacz Karaka Tylko z tym szajskim wentylem Cytuj Link to post Share on other sites
Lorduś 0 Napisano 27 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Zgodzić się muszę, że kiepski jest. Już łożyska zaczynają siadać - jak się go trzyma w ręce (jak działa), to czuć, że go lekko rzucać na boki zaczyna. Cytuj Link to post Share on other sites
lech13133 0 Napisano 27 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 widzę że ktoś tu bierze się za modding pozdro dla Lorduś taka sama płyta i chłodząko Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 27 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 @kubbak, było za ciemno, ale kolory są dobrze odwzorowane - po prostu włączyłem światło Jeszcze dwie fotki będą wieczorem. Co do szpary: obudowy po prostu nie domknąłem Po domknięciu nie prześwituje Cytuj Link to post Share on other sites
studencikus 0 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 dobre dobre :P Cytuj Link to post Share on other sites
lech13133 0 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 http://www.proline.pl/pic/cm-elite-rc-310-bkn_0.jpg Myślę o małym tuningu mojej obudowy jak będzie czas wolny. A mianowicie o zrobieniu okna z pleksi i dorobieniu otworków z prawej strony do chłodzenia. Może macie jakieś doświadczenie ?chętnie posłucham porad ? Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Jak już zrobisz okno z plexi to zrób jakiś fajny napis na nim. Proponuje niebieskim lub zielono-razerowym sprayem w dolnym prawym rogu okna np. napisac swoj nick, przezwisko, imie, cokolwiek, albo jakiś fajny rysunek Cytuj Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Proponuje niebieskim lub zielono-razerowym sprayem ale takim tzw. "oczojebnym" (przepraszam za brak wycenzurowania, ale mogło by być niezrozumiałe) chociaż z drugiej strony to zielony będzie się chyba kiepsko komponował z niebieskim przodem... a nie ma w sprzedaży ścianek już ze zrobionym oknem pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts