muvids 0 Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 y0ddh4 znacznie spadły temperatury jak wyciągnąłeś bebechy ? Cytuj Link to post Share on other sites
Ponoo 0 Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Aha no to Cię poniosło z tym malowaniem;d A co do malowania zasilacza to nawet na to nie wpadłem:p Imo zwykły sprey starczy?? Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Szczerze mówiąc nie sprawdzałem Już patrzę... Chyba są normalne - mam dobrze wietrzoną obudowę Może ten jeden stopień mniej, ale nie ma zauważalnej różnicy. Sądzę, że dzięki pionowemu ustawieniu HeatPipie podczas większego wysiłku różnica mogłaby być nieco większa (~5 *C). @zeratul, tak to bardzo fajna kombinacja jednak myśląc o swoim niebieskim podświetleniu nie wydało mi się to zbyt stonowane Cytuj Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 jak masz niebieskie podświetlenie to faktycznie...wyglądałoby to chyba co najmniej chu :P no i właśnie...jakiej farby używałeś tzn spray i jakiej firmy, czy coś specjalnego czy jak itp. Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Spray, kolor niebieski połysk (wcale nie jest taki połysk, bardzo fajnie wyglądał w świetle dziennym). Nazwę dam Ci jutro Cytuj Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 na niebiesko budę w środku "ufajdałeś" to może fajnie wyglądać, choć nie wiem dlaczego cały czas byłem przekonany, że kolor był czarny... jak masz oświetlenie w budzie to jeszcze lakier chromowy zapodaj pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Z-i-Z 9 Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Ciekawe ile zacieków zrobiłeś hehe Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Nie chce mi się schodzić do piwnicy, ale jutro po szkole wszystko się okaże @zeratul, na mojej liście modowania jest jeszcze wyciszenie zasilacza, jednak z tym chyba będzie problem... Cytuj Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 a jak chcesz go "wytłumić" tzn jakie masz możliwości / ich brak Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Zasilacz to OCZ SXS 500 W, jednakże jest on dość głośny. Teraz jak 'komputer' stoi bez obudowy to najgłośniejsze są karta graficzna i zasilacz. Jak przytrzymam palcem kartę graficzną to słychać głównie zasilacz. Możliwości... Nie wiem jak można wyciszać PSU Wymiana trochę kosztowna Może jakieś maty wytłumiające? BTW. jutro fotki Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Zasilacz to OCZ SXS 500 W, jednakże jest on dość głośny. Teraz jak 'komputer' stoi bez obudowy to najgłośniejsze są karta graficzna i zasilacz. Jak przytrzymam palcem kartę graficzną to słychać głównie zasilacz. Możliwości... Nie wiem jak można wyciszać PSU Wymiana trochę kosztowna Może jakieś maty wytłumiające? BTW. jutro fotki Obklej go dziada matami wygluszajacymi w srodku, wiatrak zamien na slip streama i daj kontroler obrotow tam (do tego na wiatrak antivibration kit + guma na sam zasilacz). Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Spray, kolor niebieski połysk (wcale nie jest taki połysk, bardzo fajnie wyglądał w świetle dziennym). Nazwę dam Ci jutro Jak będziesz malował to zacznij od prawej strony tacki za mobo - żebyś sobie nie zepsuł doszczętnie budy... Cytuj Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Spray, kolor niebieski połysk (wcale nie jest taki połysk, bardzo fajnie wyglądał w świetle dziennym). Nazwę dam Ci jutro Jak będziesz malował to zacznij od prawej strony tacki za mobo - żebyś sobie nie zepsuł doszczętnie budy... a możesz wyjaśnić kubbak dlaczego akurat tak bo może to późna pora, ale jakoś nie mogę załapać pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Kubbakowi chodzi pewnie o to żebyś "wyczuł" spray i odległość z jaką malujesz bo jak za blisko podlozysz to odrazu sie robia zacieki Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 a możesz wyjaśnić kubbak dlaczego akurat tak Po pierwsze to: Kubbakowi chodzi pewnie o to żebyś "wyczuł" spray i odległość z jaką malujesz bo jak za blisko podlozysz to odrazu sie robia zacieki A druga sprawa, żeby zobaczył czy kolor mu odpowiada i pasuje do reszty budy. Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Od tego była ściana Potem próba na tacce, gdzie będzie MOBO (niewidoczne potem), a jak wybadałem szpray to się zaczęło malowanie Zaraz idę po obudowę i dam relację Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 A u mnie niedługo update ze Scythe Kaze Master Ace i trzema Noiseblockerami Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 @GreQonE, nie mogę wymienić wentylatora bo gwarancję stracę, chyba, że przekonacie mnie, że przez 2 lata na 100% PSU nie padnie i mogę w nim szperać, na razie był otwierany tylko do czyszczenia. edit: mam włożę wszystko i dam foty. ktoś wcześniej pytał o spray: Dupli-Color Color Spray niebieski połysk niestety karczma zamknięta, więc tu daję fotkę (wieczorem do karczmy dam lepsze) http://img522.imageshack.us/img522/1125/beznazwy1nd.jpg Wygląda super, zacieki się porobiły tylko na tylnej ściance ale nie widać bo zasłania wcięcie w oknie Reszta super. Trochę ciemno, chyba katody będę musiał kupić Ogólnie operacja udana Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Doswietl to jakos, i daj lepsze zdjecia. A poza tym to burdello w kablach! Pospinaj to! ;P Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Wieczorem do karczmy wrzucę Kable są poukładane, tylko obudowa nie jest taka duża, a kable są krótkie i ciężko je schować Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Niebieskie wnętrze? Oryginalne ale nie dla mnie :> Daj 2x: katody blue,red,orange,green,yellow,uv i będzie choineczka Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Nie chcę choinki Lubię stonowane wnętrza. Cytuj Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Niebieskie wnętrze? Oryginalne ale nie dla mnie :> Daj 2x: katody blue,red,orange,green,yellow,uv i będzie choineczka nie będzie trzeba: 1) choinki na święta ubierać 2) lampki biurkowej do odrabiania lekcji no to walnij 2x żółte / poramańczowe katody i będzie całkiem ładny kontrast Cytuj Link to post Share on other sites
Z-i-Z 9 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 No ładnie Ci to wyszło, z kablami faktycznie burdel, możesz je pochować i poprowadzić za tylnią ścianką Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Niestety nie da się Na żywo nie wygląda aż tak tragicznie Miałeś bardzo dobry pomysł z tym błyszczącym - nie jest bardzo błyszczący, a super wygląda Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts