Skocz do zawartości

Pochwal się co masz w środku!

Recommended Posts

Jak chciałem dokupić do siebie to akurat nie było no i wcisnąłem inne. Dzięki za odpowiedź.

/edit

Zamiast 3xSilentium PC Zephyr włożyłem 3xGelid UV Blue:

f5c80c7a3aeab9c6med.jpg

Edytowane przez hajper
  • Popieram 1

Listwy ładnie współgrają z fabrycznymi ledami obudowy, barwa jest ta sama. Są magnetyczne. I tutaj ich plusy się kończą. Nie da się ich docinać, 1m to o wiele za długo a 40cm ma bardzo krótkie kabelki przyłączeniowe. No i dość trudno się płasko układają przy użyciu magnesów. Lubią się wyginać i wykrzywiać.

power hub HDD + zmiana okablowanie dysków ( zasilanie + sata ) + zamiana miejscami wentylatorów BQ SW3 na przód + przedłużki i ogólnie porządki w okablowaniu ( 3 metry velcro poszło ) 
20170124_214657.jpg

reszta 

20170124_184021.jpg

20170124_201939.jpg

20170124_200838.jpg

a tak było wcześniej 

20161030_125356.jpg

odłączyłem też diodę od power, teraz mruga tylko dla HDD i wreszcie da się powiedzieć od razu, czy HDD jest w użyciu czy nie. 
( polecam wszystkim posiadaczom FD z tym patentem niebiesko-niebieskiej diody, no chyba że lubicie ta niebieską diodę, jak wam cięgle świeci )

• Popieram 8

mam ten sam problem co koledzy wyżej, 3 wentylatory noctua i nie idzie się ich pozbyć, plus 2 nieużywane thermalright ty 147a, których nie ma gdzie zamontować ( bo stukają na poziomie ). 
Chyba jak zmienię platformę razem z coolerem to się ich dopiero pozbędę... 

To jakiś duży kłopot zmienić wentylatory na takie w modnym kolorze?

No właśnie trudno, bo noctua to klasa sama w sobie. Trudno się przekonać aby wymienić taki, na jakiś modny ale o gorszych osiągach głośności, czy żywotności.  
Sam tą Noctua NF-P14 FLX mam od połowy 2011 roku i działa nadal niezawodnie. 

Z ciekawszych brzydkich ale fajnych wentylatorów, to miałem jeszcze 2 x NOX ACID BLASTER 120mm Rev.2, na szczęście zostały w starej obudowie i służą rodzicom ( też fajne wentylatory + 10 lat gwarancji ) też kupione w połowie 2011 
Może niektórzy je kojarzą. 

Chyba wreszcie pora pozbyć się tej noctua    No ale służy mi wiernie będzie te 5-6 lat 

A dlaczego chcesz się pozbyć NH-D14?, przecież to nadal topowe chłodzenie,

ja swojego mugena2 kisiłem trochę dłużej, aż rurki cieplne pokryły się korozją i był średnio wydajny, dopiero tydzień temu kupiłem NH-D15S i jest spoko pod każdym względem, prócz gabarytów.

najgorsze jest to że jest ona brzydka jak diabli, ale niesłychanie wydajna i dobra....... :)

kwestia gustu, mi kolorystyka metalicznej - śmietankowej - czekoladki się podoba