apot333 0 Napisano 24 Października 2012 Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Witam mam problem z kierownica logitech g27 od ok. dwóch tygodnie nie działają mi łopatki i przyciski na kole do puki nie zrobię skrętu o 90 stopni . Jeśli ktoś miał podobny przypadek proszę o podpowiedz jak to naprawić . Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 24 Października 2012 Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Wysłać na gwarancję ? Cytuj Link to post Share on other sites
zwierz_ak 81 Napisano 25 Października 2012 Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Proponuję Ci zapodać temat do "Luksona" on zajmuje się Logitechem. Doradzi Ci co masz zrobić. Ja miałem problemy z G13 i jestem zadowolony z wyniku współpracy z nim . Jak coś, to daj znać co ustaliłeś Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 28 Października 2012 Udostępnij Napisano 28 Października 2012 PW mi na telefonie przestało działać dlatego odpisze tu. Uszkodzony kabel łączący koło kierownicy z głównym PCB. Jeżeli kierownica jest na gwarancji to wysyłaj. Naprawa tylko poprzez wymianę na nowy. Sztukownie albo dokładanie dodatkowych żył nie pomoże a wręcz przeciwnie może jeszcze bardziej zaszkodzić (zwarcie). Cytuj Link to post Share on other sites
siupskyy 0 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witam otóż chcę zakupić Logitech G27, ale tak czytam i przeglądam różne filmiki i widzę, że dużo osób ma problem z kierownicą która obraca się po jakimś czasie gry nawet o 90 stopni w lewo ? Jedynie co może naprawić problem to ponowne odłączenie i podłączenie kierownicy w czym może być problem? Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Problemem jest enkoder optyczny. Dość częsta przypadłość G27 spowodowany złym montażem (kontrola jakości u nich chyba nie istnieje), wadliwymi elementami bądź usterką losową np. wstrząs bądź brud. Cytuj Link to post Share on other sites
siupskyy 0 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 A wiadomo coś o następcy G27 ? Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Z nie potwierdzonego źródła obecnie brak planów wydania. Cytuj Link to post Share on other sites
siupskyy 0 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Dziękuje jutro chcę jechać po kierownicę, ale po jakimś czasie gdyby u mnie by był ten sam problem co u większości posiadaczy G27, to będę mógł oddać na gwarancje za każdym razem jak tak będzie się działo ? Edytowane 2 Stycznia 2013 przez siupskyy Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 to będę mógł oddać na gwarancje za każdym razem jak tak będzie się działo ? Tak, będziesz mógł oddać na gwarancję. Polecam wtedy autoryzowany serwis. Poza tym lepiej kupić kierownicę na allegro niż w sklepie. Gwarancja jest i tak realizowana przez autoryzowany serwis a jedyne co jest potrzebne do jej uznania to dowód zakupu. Do tego kierownica jest średnio o 200-300zł tańsza niż w sklepach/marketach. Cytuj Link to post Share on other sites
siupskyy 0 Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Jednak kupię w sklepie, ponieważ mieszkam w Norwegii Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 To trzeba było tak od razu Tam można dostać jeszcze taniej niż w PL tylko nie wiem jak z serwisem jest dlatego faktycznie, lepiej w sklepie kup. Cytuj Link to post Share on other sites
siupskyy 0 Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 2,500 koron norweskich kosztuję G27 Taniej nie wiem czy znajdę, na złotówki to jakieś 1,400 ;d Cytuj Link to post Share on other sites
apot333 0 Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 części zamienne do logitech g27 gdzies mozna kupic ?? z góry wielkie dzieki Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Lukson 3410 Napisano 25 Stycznia 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Tak. U mnie. Cytuj Link to post Share on other sites
kolax 0 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Witam,kilka dni temu kupiłem g27 i kierownica smiga jak trzeba, gożej jest z shifterem bo wszystkie przyciski działają ale gała zmiany biegów już nie, wygląda to tak jak by dzwignia była odłączona od reszty shiftera.Macie pomysł co z tym zrobić ? Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Oddać na gwarancję. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kristiano 0 Napisano 30 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Witam mam problem z Logitech G27 a mianowicie na skrzyni biegow po naglejka wlaczenia miga dioda (a powinna swiecic swiatlem ciaglym) a drugim problem ale chyba wiazacy sie z tym samym jest yo ze podczas gry w ets2 nie moge skrecac kierownica ale wszystkie przyciski i lopatki dzialaja prosze o szybka odpowiedz nad naklejka wlaczenia* Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts