Skocz do zawartości

Wydajna Karta Graficzna do zestawu

Recommended Posts

Zazwyczaj większe wachania są w multi , poczujesz BARDZO duża róznice między i3 a i5 , Grałem na obydwóch prockach (stock) przy karcie 570 i spadki w BF3 były duże. Chociaż w niektorych grach nie było to widoczne (z powodu obsługi gier jedynie 2 rdzeni)

Ja osobiście bym brał 7850 , ale jeśli główne założenie to bf3 to 660gtx.

• Popieram 2

Końcowe Zestawienie:

Karta Graficzna:Sapphire ATI Radeon HD7850 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver. OC Lite) 786zł.

Procesor:Intel Core i5-2500k LGA1155 BOX 821zł.

Płyta Głowna:Asrock P67 PRO Intel P67 LGA1155 282zł.

Dysk:Western Digital Caviar Blue 1TB SATA3 286zł.

Napęd:Pioneer nagrywarka DVD DVR-S19LBK 85zł.

RAM:Goodram DDR3 8GB 1333MHz CL9 130zł

LUB RAM:Goodram DDR3 8GB 1600MHz Play CL10 141zł.

Zasilacz:XFX Core 550W 249zł.

Obudowa:SilentiumPC Brutus BT-410 137zł.

System pewnie Win 7 64bit Home Premium

Razem z systemem ok 3300zł.

http://warmbit.blogs...gtx660ti-i.html

tu jest porównanie 660 z 7870 ( sapphire 7850 ma zblizone taktowanie do orginalu 7870) 7870 w podsumowaniu 3% jest lepsza od 660 , a ten test zapewnie był na sterach 12.10 , a wyszły nowe i dają + fps np.w battlefield 3 wiec, 7850 sapphire biore raczej na 100%

Edytowane przez OLsoneczek

O proszę jak trafiłem :) Tak się składa że posiadam Sapphire Radeon HD 7850 2GB OC wraz z prockiem i5 2500K i na dodatek większość czasu spędziłem w BF3 na multi. Więc tak karta w singleplayer na Ultra+Full HD bułka z masłem, multi też ale jest jedno malutkie ale...kiedy to wsiądę do czołgu i robi się spore zamieszanie typu jadę z kolesiem strzela ja strzelam wyjeżdża czołg z naprzeciwka i też strzela to gra zaczyna się po prostu ciąć odczuwa się to ogromnie. Momentalny spadek przy tego typu akcji do 22 klatek jak nie mniej.A w dodatku "Armored Kill" niestety grać trzeba na poziomie graficznym Średnie/Wysokie jeżeli taki przewidujesz bądź nie ;) Wersja Chłodzenia tej karty od Sapphire jest cudowna: cisza i temp maks 65*C właśnie podczas grania w BF3 MP.

Co do ramów może takie: http://www.proline.p...600C9D3X2K2/8GX

• Popieram 1