Skocz do zawartości

Prosze o doradzenie mi dużej obudowy do mojego pc.

Recommended Posts

Witam. Tak jak w temacie. Chciałbym abyście polecili mi dużą dobrą obudowę wraz z dobrym obiegiem powietrza.

Otóż mam wrażenie ,że komp mi się po prostu grzeje przy aktualnej obudowie, Centurion 590.

I dlatego prosze o jakąś naprawde duży TOWER z super obiegiem powietrza. Jakąś wielką. Myśle że moge dać z 300-350zł to max.

Mój komputer to :

3770K 3.5

Asus Sabertooth Z77

Be Quiet Dark Power Pro 1000W

8gb Ram Vengeance DDR3

Msi Gtx 680 Twin Frozr

Właściwie to wnioskuje,że komp mi się grzeje po tym iż mam duże wachania w 3dmark 11 pomiędzy wynikami finalnymi. Wachania są od 30 do 60 punktów.

Poza tym gdy pytałem wiele osób posiadających taką samą kartę jak moja, czyli Msi Gtx 680 Twin Frozr to nie mają oni aż takich wachań w wynikach końcowych jakie ja mam. Poza tym na wcześniejszym GTX 680 również miałem podobne sytuacje. Także stawiam na obudowe po prostu.

Właściwie to wnioskuje,że komp mi się grzeje po tym iż mam duże wachania w 3dmark 11 pomiędzy wynikami finalnymi. Wachania są od 30 do 60 punktów.

pozwolisz, że zasugeruję inną, może nieco ortodoksyjną, niemniej skuteczniejszą metodę pomiaru temperatury - za pomocą czujnika temperatur, a nie 3DMarka

prosze o jakąś naprawde duży TOWER z super obiegiem powietrza. Jakąś wielką. Myśle że moge dać z 300-350zł to max.

a świstak siedzi...

Jabky to powiedzieć inne osoby posiadające dokładnie taką samą karte jak moja czyli Msi Gtx 680 Twin Frozr , mają znacznie mniejsze różnice w wynikach finalnych np: 9500, 9485, 9495, 9492

A moje to: 9458 , 9399, 9434, 9396 za duże wachania

Edytowane przez sevku22

Wachania są od 30 do 60 punktów.

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Wybacz.

Aż dziwie się że Cię ludzie tak łaskawie potraktowali do tej pory. Różnice na poziomie 60 punktów to nie różnice. Get over it. Mam złą wiadomość. Wszystko z Twoim kompem jest w porządku. Sprawdź temperatury w OCCT i będziesz wiedział czy masz z nimi problem, a nie na podstawie przypuszczenia i ludzi naśmiewających się z Ciebie (słusznie) na SB chcesz zmieniać obudowę. To już osobny temat że faktycznie w tej cenie chyba optymalnie brać fractala lub cmkę 690II Adv.

• Popieram 1

Właśnie ściągam najnowsze sterowniki , może na nich już tych wachań nie będzie:) Poza tym ludzie właśnie testowali na nich. Dam znać z wynikami co i jak niedługo. Jak narazie świetnie.....dobre wyniki pod rząd na nowych sterach malutkie różnice:) ! zobaczymy jeszcze 3 puszcze

Edytowane przez sevku22

Póki nie sprawdzisz jakie masz temperatury programem HW MONITOR w sumie możesz sobie kupić obudowe nawet za 1000zł ale problem może nie minąć(w sumie to narazie nie widze zadnego problemu) wydasz kase a nic sobie tym nie pomożesz. Pokaż te temperatury z jakiegoś programu i zrób zdjęcie podzespołom w komputerze. Cały czas naciskasz na tą obudowe a może wystarczy wydać 50zł na jakieś wentylatory albo obejść się bez kosztów.