Skocz do zawartości

Komputer dla gracza do 2500zł

Recommended Posts

Witam! Przybyłem tu jak większość z was,z prośbą o złożenie komputerka.Jak widać w tytule mam na wydanie równe 2500zł.Więc tak,nie mam zielonego pojęcia jakie części wybrać by wszystko ze sobą grało.Od razu uprzedzam,że jestem w tych sprawach laikiem,więc mogę czasami coś nie zajarzyć :) Ok,to zaczynamy:

Procek: Intel Core i5

Płyta główna: Najlepiej Asusa

Karta graficzna:(tu już sam wybrałem) Ati Radeon HD 7770 2gb

Ram: 16Gb

Dysk:1TB

Obudowa: (już sam wybrałem) Aerocool PGS Vs-4.

Zasilacz: Najlepiej OCZ

Chłodzenie: Tego już nie wiem,jakie są 'najlepsze' :)

Podałem tutaj firmy,które bym chciał widzieć w swoim nowym nabytku,które usłyszałem po opiniach.Jak widać grafikę wybrałem,ale możecie też dawać własne propozycje(byle żeby były wyjścia na 2 monitory).Obudowę jak już sami zauważyliście wybrałem sam,ale co z resztą? Tu już liczę na waszą hojność :)

Prosiłbym o nie dodawanie odtwarzacza/nagrywarki/monitora,tylko to co jest napisane wyżej.Chciałbym dodać,że procek chce poddać procesowi overlockingu :) Tak,to teraz jakie wymagania do kompa.Ważne,żeby był cichy,gdyż siedzę dużo na komputerze,czyli musi mieć dobre chłodzenie.Do czego będę używał zapytacie? Tak jak wszyscy-granie w najnowsze gry przy dobrej jakości i bez zacinek.Mam już dość swojego "lapka" który muli i się zacina co 5 minut,więc sami rozumiecie-szybka,nie muląca się maszyna :)

Jakbym czegoś zapomniał to proszę mi wybaczyć,ale nikt nie jest doskonały :)

Dziękuje bardzo z góry i pozdrawiam!

Edytowane przez vectrov

Radeona hd 7770 ? Słabo chyba troszkę, jeżeli chcesz sprzęt dla gracza. Lepiej wziąć coś tańszego jeżeli chodzi o podzespoły a dołożyć do (jeżeli chcesz radeona) do radeona 7850, natomiast jeżeli nie to do GTX660 i już. Natomiast nie wiem czy chcesz podkręcać procesor, ale jeżeli nie chcesz to lepiej doinwestować w grafikę. Piszesz o 2 monitorach i chcesz grać na 7770? to trochę słabo.

Tak jak mówiłem 'raczej' będę podkręcał (pod bacznym okiem kogoś kto się zna c:) jak mówicie,że grafa zła,to dobrze,możecie zmieniać,może być nawet ten nVidia GeForce,tylko bym chciał by były wyjścia na monitory i jakoś 2gb.A co do płyty głównej,będę się trzymał do Asusa jak mucha do ekhem...słodkiego.Tak jak też mówiłem wyżej,chciałbym się trzymać marek jakie napisałem :)

Hah,akurat jak szukałem za płyta główną ta mi jakoś wpadła w oko,ale i tak nie wiedziałem czy będzie dobra.Jak się spisuje na karta graficzna co podał kolega wyżej? A i tak,czy wpasuje się tam Ram Kingston HyperX 2x8gb DDR3-1600 Dual Channel? Pytam się o 2x8gb tak w razie co :)

vrt to gó**o

Bardzo twórcza wypowiedź ... a ile wyjaśnia!

Do 2500zł :

Płyta Główna: AsRock 970 Extreme3 - rozbudowana, bezawaryjna, wyposażona w chlodzenie sekcji zasilania.

Procesor: AMD X6 FX-6100 3.3GHz BOX - Wydajność-do-cena w porównaniu z intelem o wiele lepsza.

Karta Graficzna: Vertex HD7850 2048MB DDR5/256bit - jak komuś nie pasuje Vertex, to Gigabyte.

Dysk Twardy: WD Blue 1000GB SATA III 7200 obr./min

RAM: GOODRAM 8GB (2*4) 1600MHz DualChannel - Polski producent, polska produkcja, świetna jakość, wieczysta gwarancja ;)

Nagrywarka DVD: Samsung SH-224BB / lub inna w podobnej cenie

Zasilacz: Chieftec CTG-550-80P 550W - pewny, bezpieczny, wystarczający

Obudowa: Cooler Master Elite 335U - przewiewna, stosujek jakość-do-cena bardzo dobry.

Bardzo twórcza wypowiedź ... a ile wyjaśnia!

Do 2500zł :

Płyta Główna: AsRock 970 Extreme3 - rozbudowana, bezawaryjna, wyposażona w chlodzenie sekcji zasilania.

Procesor: AMD X6 FX-6100 3.3GHz BOX - Wydajność-do-cena w porównaniu z intelem o wiele lepsza.

Karta Graficzna: Vertex HD7850 2048MB DDR5/256bit - jak komuś nie pasuje Vertex, to Gigabyte.

Dysk Twardy: WD Blue 1000GB SATA III 7200 obr./min

RAM: GOODRAM 8GB (2*4) 1600MHz DualChannel - Polski producent, polska produkcja, świetna jakość, wieczysta gwarancja ;)

Nagrywarka DVD: Samsung SH-224BB / lub inna w podobnej cenie

Zasilacz: Chieftec CTG-550-80P 550W - pewny, bezpieczny, wystarczający

Obudowa: Cooler Master Elite 335U - przewiewna, stosujek jakość-do-cena bardzo dobry.

http://obrazki.elektroda.pl/4017355900_1349941145.png??????

Procesor: AMD X6 FX-6100 3.3GHz BOX - Wydajność-do-cena w porównaniu z intelem o wiele lepsza. :mlotek:

:hahaha:

Edytowane przez Dariushini0