Skocz do zawartości

Dirt 2 - wrażenia z dema.

Recommended Posts

No po prostu jesteś fanem simracingu i my nic na to nie poradzimy :)

My nie musimy mieć realistycznego zużycia opon i realistycznego odzworowania samochodów :) Chodzi o to, żeby się fajnie grało, ale też żeby nie było to jak w NFS :P

Tak się zastanawiam gdzie Ci "simracingowcy" mogli sprawdzić jak to na prawdę jest za kółkiem takiej szybkiej furki?

Stale tak tylko gadają o tym, że Live for Speed, to taki symulator, a DiRT 2 nie ma nic wspólnego z rzeczywistością... Ciekawe gdzie mogli to sprawdzić, że wiedzą jak to jest w rzeczywistości?

Nie sądzę, żeby Ken Block podpisał się pod tym, co nie ma nic wspólnego z realizmem.

Można fantastycznie przejechać ostry zakręt w poślizgu kontrolowanym w DiRT 2? Można. Można w rzeczywistości? Można... Nie widzę różnic drodzy SimRacingowcy.

DiRT 2 i tak sprzeda się świetnie, bo ludzie w 95% chcą świetnej rozgrywki, miłych doznań graficznych (grafika w DiRT 2 jest jak dla mnie fantastyczna), a nie tylko ciągłego sprawdzania, czy bieg powinni zmienić na 5.7k obrotów, czy na 6.3k obrotów...

Taka to wszystko trochę dyskusja nie na temat. Mamy opisać wrażenia z dema gry, która nigdzie nie pretenduje do miana symulatora (a wydaje mi się, że ma coś wspólnego z rzeczywistością. Mówię, że tylko wydaje mi się, bo nie jeździłem takim samochodem nigdy)...

Jak dla mnie DiRT 2 jest genialną produkcją. W momencie kiedy oglądam powtórki z przejazdu w Maroku i powtórki z prawdziwych rajdów, to czasami na prawdę wygląda to idealnie i bardzo podobnie... Tyle moim zdaniem :).

No to fajnie, to zazdroszczę.

W takim razie graj w Live for Speed i w produkcje SimBin.

DiRT 2 widocznie nie jest grą dla Ciebie :)

Żeby nie było, że jestem fanboyem jakimś, to powiem, że grałem w Live for Speed swego czasu... Na myszce, na padzie, na klawie. Niestety rozgrywka nie sprawiała mi wielkiej przyjemności. Ot po prostu widocznie większą frajdę sprawia mi trochę większy arcade i tyle.

Ale tu nie chodzi o realizm tylko o sensowny model jazdy. Tu auto prowadzi sie jak wystrzelone z procy (grałem na konsoli). Ja lubię modele z colinów (do dirta), fajnie mi sie grało w flatouta, nfs most wanted - mimo iż to arcade, ale bezsensownych modeli jazdy z nfs shift czy właśnie dirt2 nie ogarniam. Zero frajdy z poczucia panowania nad wirtualnym autem, w dircie1 prowadzi sie samo jak po szynach a w shifcie skręca jak oskryptowane i zawsze w ten sam sposób. A z kamery zew. się na to patrzec nie da wprost.

No tak, tylko, że skoro niby zachowanie samochodu jest tak nierealistyczne (niby), to dlaczego na powtórkach wygląda to tak świetnie i realistycznie?

Możliwe, że znawcy tematu powiedzą, że model jazdy tutaj to blamaż wszystkiego, ale co z tego skoro radocha jest niesamowita :).

Dla tych co jeszcze nie zassali

http://img682.imageshack.us/img682/9533/dirt22009120121442075.png

http://img402.imageshack.us/img402/9086/dirt22009120121414755.png

http://img227.imageshack.us/img227/2439/dirt22009120121414308.png

http://img138.imageshack.us/img138/9543/dirt22009120121423187.png

http://img689.imageshack.us/img689/6534/dirt22009120121461992.png

I błagam, koledzy przestańcie się już tak grzać że ktoś tam furmanką wziął ferrari na zakręcie. Jest temat "Czym się rozbijacie" zapraszam.

Ja pod względem grafiki jestem zadowolony :)

Czego Wy oczekiwaliście że jesteście tak rozczarowani ?

Sporo z efektów i tak gdzieś umyka podczas jazdy.

U mnie po zainstalowaniu hotfixa mam 4fps więcej na pojedyńczej karcie. :) A drugie to że drugi wyścig nie chce się włączyć. Jak Pastranna tłumaczy te poziomy trudności to wszystko sie staje i musze wyjść przez menedżera. Może wina hotfixa :)

yyyy... dlaczego to sie tak potwornie tnie ??? ;):D:D:o

yyy...mega dziwne w tej budzie kempingowej tnie sie strasznie wychodzę na dwór albo wyścig śmigaaa jak ta lala

dobra recka na szybko ustawiłem wszystko max gierka chodzi miodzo grafa fajna sterownie tez kraksy tez hmmm tylko te betonowe opony :o hahah tylko niech poprawią to menu tnie sie strasznie a tatko chodzi wysmienicie czekam na full'a

Po produkcjach Codemasters i EA nie ma co się spodziewać realizmu, są nastawione na maksymalną grywalność, tak aby Kowalskiego nie frustrowały ciągłe piruety, poślizgi i tego typu rzeczy.

Poza tym pierwszy raz grałem w DX10 i grafika bardzo mi się podobała. Fajny jest ten efekt wielokolorowego rozmycia przy zderzeniach, można się naprawdę zdezorientować.

Parę dni temu skończyłem GRIDa i stwierdzam, że zdecydowanie preferuję wyścigi na asfalcie. Nie przeszkodziło mi to jednak w kupnie w Biedronce Colina 2005 za 10zł.

Moje wrażenie to - beznadziejne to Mitsubishi. Albo ja źle jeżdżę, albo jest podsterowne na maxa. Nie wiem, może opony kiepskie, albo silnik za słaby. Tak czy inaczej - z zakrętów nie chce wyciągać :D Mimo wszystko, trzeba załatwić pełną wersję :P

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...