sebul 18 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 (edytowane) Powiedzcie mi jedno, czy jak zamowie cos z elektroniki to dolicza mi jeszcze jakies clo czy akcyze za to ? Czy mam liczyc tylko cene jaka tam pisze ? Jesli dolicza, to ile % wartosci produktu ? Edytowane 7 Października 2012 przez sebul Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Jak z USA to oczywiście zabulisz cło plus polski vat. Jak z UK to tylko doliczą ci różnicę vatu, tak więc nie napalaj się. Jak kupisz z USA to po doliczeniu wszystkich opłat wyjdzie drożej niż w polsce. Cytuj Link to post Share on other sites
sebul 18 Napisano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Ok spoko, tak sie tylko upewnialem Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Na wszystko cła nie ma także to trzeba sprawdzić. VAT jest jako pewniak. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Zamawiajac z UK nic nie zostanie doliczone Jest shengen przeciez Z usa tez nie wszystkie paczki sa otwierane, i jezeli zazyczysz sobie zeby wyslali jako GIFT to masz szanse ze Twojej nie otworza.. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Z UK zostanie doliczona różnica w VAT (2 albo 3%). A z Amazonem nie ma co liczyć na wpisanie GIFT. Zresztą, mój kumpel dostał ramę z Chin "birthday gift" i mu dowalili cło z VATem (cło na części rowerowe z Chin jest na poziomie 35%). Także to loteria i nie ma co się nastawiać na okazje życia. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Z UK zostanie doliczona różnica w VAT (2 albo 3%). Dziwne, jak zamawialem rozne *******ki to nic mi nie doliczali Cytuj Link to post Share on other sites
sebul 18 Napisano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Mi doliczali na grach pare groszy Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Mnie również z CRC doliczyli. Czyli tu też na dwoje babka wróżyła. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts