pzilk 11 Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Witam, zakupiłem dziś tą nokie i mam pytania. U góry ekranu, na środku, miedzy stanem bateria a zasięgiem mam biały trójkąt. Co on oznacza? Czy złamanie sytemu grozi utrata gwarancji? Można ten proces cofnąć? W symbianie łamałem po czym robiłem twardy reset i oddawałem na gwarancje. Cytuj Link to post Share on other sites
tlkj86 34 Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 1. Instrukcja obsługi, strona 28, biały trójkąt - Telefon korzysta z roamingu, a nie z macierzystej sieci komórkowej. 2. Jak chcesz "łamać" system? Cytuj Link to post Share on other sites
pzilk 11 Napisano 6 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2012 (edytowane) nie mam instrukcji ;/ a teraz mam problem z ładowaniem. Otóż rozładowałem tel na maxa aż sam się wyłączył. teraz gdy go podłączam pod ładowarkę nic się nie dzieje. A po jakimś czasie sam się uruchamia. Czy to normalne? Ja chce ładować na wyłączonym telefonie. Edytowane 6 Października 2012 przez pzilk Cytuj Link to post Share on other sites
philips 78 Napisano 6 Października 2012 Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Pierwsze co należałoby zrobić to sprawdzić stronę producenta telefonu... Instrukcja dostępna jest tutaj. Odnośnie ładowania jeśli nic się nie dzieje po podłączeniu ładowarki, to włącz ją ręcznie po paru minutach (w przypadku max. rozładowania). Cytuj Link to post Share on other sites
pzilk 11 Napisano 6 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Chodziło mi, że nic się nie dzieje w sensie że nie wyświetla się że ładuje. Teraz tel jest włączony(sam się uruchomił) i ładuje normalnie. ale czy jest możliwość ładowania bez włączania tel? Cytuj Link to post Share on other sites
tlkj86 34 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Głowy uciąć nie dam, ale nie sądzę aby dało się ładować wyłączony telefon - mój LG E900 też się włącza po podłączeniu. Można spróbować wyłączyć w trakcie ładowania ewentualnie Cytuj Link to post Share on other sites
pzilk 11 Napisano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Posiada ktoś z forum lumie 710? Chodzi mi o to ile czasu wytrzymuje Wam bateria i ile czasu pokazuje od razu po naładowaniu. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Posiada ktoś z forum lumie 710? Mój brat miał i niedawno sprzedał. Co do baterii średnio wytrzymywała około 2 dni ale przy niezbyt intensywnym użytkowaniu. Cytuj Link to post Share on other sites
marcin1630 21 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Codziennie ładuje Cytuj Link to post Share on other sites
pzilk 11 Napisano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2012 to lipa chyba będę musiał opchnąć. Cytuj Link to post Share on other sites
marcin1630 21 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 ale to każdy smartfon tak ma, ja dużo z neta korzystam, jakbym miał używać go do dzwonienia to 2 dni wytrzyma, ja już mam nawyk na noc włączać pod ładowarkę Cytuj Link to post Share on other sites
pzilk 11 Napisano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2012 moj po naładowaniu do pełna wyświetla dzień i 12h po włączeniu trybu oszczędzania 1dzien i 16 h wiec lipa. Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 To nie jest telefon tylko do gadania i smsów... Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Dokładnie, czasy telefonów trzymających po kilka (czy kilkanaście) dni już bezpowrotnie minęły. Trzeba się do tego przyzwyczaić. Cytuj Link to post Share on other sites
wallhack 125 Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 (edytowane) Ja mam lumię 610, ona ma niżej taktowany procek i przy lajtowym użytkowaniu (zero gier, map, filmów - mail, www, sms, połączenia, muzyka) ...trzyma 3 dni. Edytowane 9 Października 2012 przez wallhack Cytuj Link to post Share on other sites
pzilk 11 Napisano 9 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2012 macie rację, te czasu nie wrócą. Nokia bardzo utrudnia swoim użytkownikom, nie to co android. Żeby nie było opcji pamięci masowej? to mnie się w głowie nie mieści... Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 A myślisz że na Androidach baterie dłużej trzymają? Co to to nie.. Cytuj Link to post Share on other sites
pzilk 11 Napisano 9 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Wybierając NOKIE miałem nadzieje że będzie lepiej.. Jak mam ładować co noc to wybierając andka mam o wiele więcej możliwości. Przynajmniej tak nie utrudniają, chociaż obsługa i płynność działania w tel do 700-800 to straszna lipa. Cytuj Link to post Share on other sites
Rexlu 170 Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Stację dokująca kupić i zapominasz o problemach z baterią ;], przychodzisz do domu i tylko pyk do stacji i już ;] a ten 1 dzien przy intensywnym użytkowaniu mój sgs II na lajcie wytrzymuje. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Żeby nie było opcji pamięci masowej?Na co to? Mam 2 telefony na Andku i zupełnie nie korzystam z tego. Druga sprawa tej funkcji nie ma w OSie. Stację dokująca kupić i zapominasz o problemach z baterią ;], przychodzisz do domu i tylko pyk do stacji i już ;]Dokładnie, ja już ostrze sobie zęby na nowe Lumie z funkcją bezprzewodowego ładowania. Jeden adapter do pracy, drugi do domu i gra muzyka. Cytuj Link to post Share on other sites
pzilk 11 Napisano 9 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2012 i doładowując tak baterie padnie po miesiącu? Jak na co tryb pamięci masowej? nie zawsze nosze przy d*pie pena albo dysk, a bez tego trybu nikt nic mi nie wrzuci na tel. Cytuj Link to post Share on other sites
marcin1630 21 Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Rzeczywiście brak pamięci masowej jest bolączką przy tym telefonie, ogólnie jest to zamknięty system bez dostępu do systemu plików, minimalna możliwość personalizacji, dla pro userów może nie przypaść do gustu (ja się przesiadłem na wp7 z wm6.5) i pierwsze wrażenia były tragiczne. Szukałem slotu na kartę pamięci, potem menedżera plików i się trochę zawiodłem na tym telefonie ale prostota jest jego plusem i płynność działania. Android zupełnie mi nie podchodzi, tak więc chyba wrócę do wm. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 i doładowując tak baterie padnie po miesiącu?Bzdura. Wszystkie moje telefony są podpinane pod ładowarkę w pracy i domu, baterie trzymają spokojnie cały dzień. nie zawsze nosze przy d*pie penaMam zawsze 2 przy kluczach , za to nie zawsze masz kabel. Cytuj Link to post Share on other sites
pzilk 11 Napisano 10 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2012 dokładnie dodatkowy problem to złącze w tel. dlaczego nie jest to normalne mini usb? Cytuj Link to post Share on other sites
wallhack 125 Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 (edytowane) Jak widzisz same problemy to won na andka, nikt ci się nie każe "męczyć" na WP nikt nic mi nie wrzuci na tel. Polecam taki wynalazek - email. Bardzo sobie chwalę Edytowane 10 Października 2012 przez wallhack Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts