sebamindpl 1 Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Czy będzie to wszystko dobrze działać? I czy oplaca mi sie kupic te pamieci ( w dobrej cenie- 730 zl ) ? Czy jakie inne pamięci do 700 zl 16/32 gb ? Cytuj Link to post Share on other sites
Fogzu 16 Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Jesteś grafikiem lub tworzysz projekty 3D? Cytuj Link to post Share on other sites
sebamindpl 1 Napisano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2012 To znaczy bardziej zwyłym graczem , ale tez robię w photoshopie i renderuje filmy. Cytuj Link to post Share on other sites
Modok 24 Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Teraz kupisz te ramy za 700zł a za dwa lata będą choćby ddr4 dwa razy szybsze w cenie 200zł. Cytuj Link to post Share on other sites
sebamindpl 1 Napisano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Więc co? Kupić Corsair Vengeance DDR3 16GB (4x4GB) 2133MHz ?? za 579 ? Cytuj Link to post Share on other sites
Fogzu 16 Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 (edytowane) Proc na SB czy IB? Jeśli SB to powyżej 1600MHz nie trzeba, bo aż tak dużo to nie daje A 16gb do zwykłego photoshopa nie profesjonalnego to w sam raz. Edytowane 5 Października 2012 przez Fogzu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sebamindpl 1 Napisano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Mam i5 750 cpu Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon331 152 Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Do Adobe After effects 16GB to rozsądne minimum. Do montażu bez większych efektów specjalnych w programach typu Adobe Premiere wystarczy i 8GB pamięci. Niestety masz procesor z serii która się strasznie "zamula" przy renderingu filmów i tak naprawdę to w grubszych projektach będzie Ci bardziej doskwierać brak mocy CPU niż RAMu. Do gier wystarczy 8GB RAMu nawet na przyszłość. W grach nie będzie różnicy między 1333MHz a 1600MHz. W edycji video zależy to od projektu ale też różnica jest marginalna. Pozdrawiam. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Madzina 47 Napisano 6 Października 2012 Udostępnij Napisano 6 Października 2012 (edytowane) Powiem tak: Do gier rzeczywiście nie przydałyby ci się te pamięci, ale jeżeli renderujesz filmy i pracujesz w photoshopie to żadna ilość pamięci nie jest za duża. RAM preview pożera kolosalne ilości pamięci nawet przy króciutkich filmikach, nie mówiąc już o parunastu minutowych... Na twoim miejscu kupiłbym te pamięci i miałbym spokój na ładnych parę lat. // Szkoda że ja nie mogę sobie pozwolić na takie "cuś" Edytowane 6 Października 2012 przez Madzina Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCrow 5 Napisano 6 Października 2012 Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Jeśli wykorzystasz te pamięci to ja bym brał nawet 32gb zwłaszcza że cena jest interesująca Ramu nigdy za wiele i lepiej go mieć niż nie... racja? : D Kto wie może kiedyś sprzedasz je z zyskiem tak jak teraz robią to ludzie z pamięciami ddr2 ;o Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Apropo ilosci pamieci ram - mi dzisiaj windows 7 zapelnil 16GB jak robilem... scan diska (z odzyskiwaniem uszkodzonych sektorow). Az musialem spowrotem plik stronicowania wlaczyc. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts