donigorasso 0 Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Witam , mam taki problem . Przed wczoraj kupiłem komputer z kartą CUDA GTX 660 Asus 2GB DVI&HDM&DP po instalacji systemu zaczęły pojawiać się dziwne kolorowe piksele. Pokazują się czasami. Głownie na białym tle (niebieskie) i na ciemnym (czerwone).Czy jest to problem sterowników czy karty graficznej.W grach problem nie występuje (wydajność też nie spada). Pozdrawiam Ps. Spec komputera: Zasilacz : Ocz Stealth 600W 80+ Płyta Główna : AsRock P67 Pro3 Procesor : Intel Core i5 2550k Stock Ram : Kingston HyperX DDR3 2x4 gb 1600 mhz Dysk Twardy : Kingston HyperX SSD 90GB + WD 400GB HD + Samgung 500GB HD. System Windows 7 64 bit. Zdjęcia : http://imageshack.us/photo/my-images/600/zdjcie1qw.jpg/ http://imageshack.us/f/838/zdjcie2u.jpg/ [kolo zakladki "tło pulpitu"] Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Jeżeli nie monitor to obniż taktowanie karty o 100 mhz rdzeń i pamieci i testuj Cytuj Link to post Share on other sites
Rexlu 170 Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Artefakty pojawiają się najczęściej w postaci czerwonych takich "poszlak" . Nie są one cały czas. Tylko pojawiają się zazwyczaj losowo. Sprawdź kable, możesz odłączyć i podłączyć ponownie. Sprawdź też na innym monitorze. Rozsądne też będzie sprawdzenie czy po obniżeniu częstotliwości, głównie pamięci dalej będzie to samo. Jeżeli to zrobisz napisz spostrzeżenia Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Który sterownik? Jak karta zachowuje się np. w Furmarku czy Heavenie? Cytuj Link to post Share on other sites
donigorasso 0 Napisano 4 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Więc tak . Wczoraj przeinstalowałem sterowniki , i problemu przez moment nie było. Przed momentem zainstalowałem oprogramowanie dołączone do karty (stery wersja 305.27) oraz oprogramowanie do zmiany czestotliwosci karty. Problem , zniknął , ale podejrzewam że jeszcze wróci. Wieczorem zrobię testy stock i dam znać. Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 to karta oc? Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Usuń stary sterownik i wrzuć 306.23 - http://www.nvidia.pl/object/win8-win7-winvista-64bit-306.23-whql-driver-pl.html Cytuj Link to post Share on other sites
donigorasso 0 Napisano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Usunąłem stary sterownik. Zainstalowałem nowy. Artefakty się pojawiają , ale tylko przy połączeniu hdmi , więc to może wina kabla. Sytacja wygląda tak , że jak mam włączony komputer , pojawiaja się kolorowe piksele , zmieniam zródło obrazu na monitorze z HDMI do D-Sub i na odwrót i jest wszystko git. Tak czy inaczej , dziękuje za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Sprawdź inny kabel HDMI i czekam na dalsze info . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts