Skocz do zawartości

Artefakty? CUDA GTX 660 Asus 2GB DVI&HDM&DP

Recommended Posts

Witam , mam taki problem . Przed wczoraj kupiłem komputer z kartą CUDA GTX 660 Asus 2GB DVI&HDM&DP po instalacji systemu zaczęły pojawiać się dziwne kolorowe piksele. Pokazują się czasami.

Głownie na białym tle (niebieskie) i na ciemnym (czerwone).Czy jest to problem sterowników czy karty graficznej.W grach problem nie występuje (wydajność też nie spada).

Pozdrawiam

Ps. Spec komputera:

Zasilacz : Ocz Stealth 600W 80+

Płyta Główna : AsRock P67 Pro3

Procesor : Intel Core i5 2550k Stock

Ram : Kingston HyperX DDR3 2x4 gb 1600 mhz

Dysk Twardy : Kingston HyperX SSD 90GB + WD 400GB HD + Samgung 500GB HD.

System Windows 7 64 bit.

Zdjęcia :

http://imageshack.us/photo/my-images/600/zdjcie1qw.jpg/

http://imageshack.us/f/838/zdjcie2u.jpg/ [kolo zakladki "tło pulpitu"]

Artefakty pojawiają się najczęściej w postaci czerwonych takich "poszlak" . Nie są one cały czas. Tylko pojawiają się zazwyczaj losowo.

Sprawdź kable, możesz odłączyć i podłączyć ponownie. Sprawdź też na innym monitorze. Rozsądne też będzie sprawdzenie czy po obniżeniu częstotliwości, głównie pamięci dalej będzie to samo. Jeżeli to zrobisz napisz spostrzeżenia ;)

Więc tak . Wczoraj przeinstalowałem sterowniki , i problemu przez moment nie było. Przed momentem zainstalowałem oprogramowanie dołączone do karty (stery wersja 305.27) oraz oprogramowanie do zmiany czestotliwosci karty. Problem , zniknął , ale podejrzewam że jeszcze wróci. Wieczorem zrobię testy stock i dam znać.

Usunąłem stary sterownik. Zainstalowałem nowy. Artefakty się pojawiają , ale tylko przy połączeniu hdmi , więc to może wina kabla. Sytacja wygląda tak , że jak mam włączony komputer , pojawiaja się kolorowe piksele , zmieniam zródło obrazu na monitorze z HDMI do D-Sub i na odwrót i jest wszystko git.

Tak czy inaczej , dziękuje za pomoc.