noname80 0 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 czy widział ktoś testy antyvirusów robione przez AV-Test? zastanawiam się nad ich wiarygodnością. od dłuższego czasu obserwuję i ciekawy jestem co z tego wyniknie.od kilku tygodni w czołówce byłag data z PAndą i McAfeem teraz jednaj juz przeważa Panda. Cytuj Link to post Share on other sites
bartolini 0 Napisano 29 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 a nad czym się zastanawiać, przecież AV-Test to jedna z większych organizacji testujących antywirusy... Pierwsza trójka zamieniała się miejscami i wyniki różnią się niewiele... Cytuj Link to post Share on other sites
noname80 0 Napisano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 spotkałem się zbyt często z opiniami że testy sa sponsorowane żeby tak łatwo łyknąć każdy ranking. znam Pandę i jest dobra ale nie wiem czy faktycznie zasługuje na pierwsze miejsce? dotychczas krolowaławszędzie w zasadzie g data, czyżby tym razem jej wykrywalnośc gorsza od pandy i mulenie kompa wycofały ją z pierwszej pozycji? Cytuj Link to post Share on other sites
mack0 0 Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Moim zdaniem Panda nie powinna być tak wysoko w rankingu. Założę się, że testy są sponsorowane i kto da więcej kasy ten jest wyżej na liście. Tak naprawdę to trzeba używać programu przez parę miesięcy, żeby powiedzieć coś o jego skuteczności i szybkości działania. Ze swojej strony mogę powiedzieć, że polski mksvir jest równie dobry jak zachodnie programy, a mniej obciąża kompa niż kombajny typu norton, czy kasperski. Trzeba zrobić samemu testy, żeby mieć wiarygodne wyniki . Cytuj Link to post Share on other sites
noname80 0 Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 opinia opinią, ale to chyba nie jest powód żeby od razu z taką pewnością stwierdzać kto zasługuje na pierwsze miejsce w testach jest wiele firm ktore robią testy, wiele rankingów, nawet takich prowadzonych przez użytkowników....mnie się wydaje że panda jest zupelnie spoko, ale wolę ją np od g daty bo mi tak nie spowalnia systemu,sitko...i tak mólbym jeszcze trochę powymieniać Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts