Skocz do zawartości

problem z kompem

Recommended Posts

Witam, ostatnio robiłem całkowity format komputera no i wiadomo instalacja windowsa ( orginał :D ) no i potem chciałem poinstalować gry jedna zainstalowana gram trybi ok, 2 gra zainstalowana i sie zaczeło ledwo sie gra włącza a tu nagle komp robi restart no to potem włanczam ta 1 gre i to samo i nie wiem co robić teraz z tym. Kto coś doradzi ?

Po 27 min OCCT nie ma zagrożenia, że to ciepło CPU. Kartę graficzną bym całkowicie wyłączył z podejrzanych. Może to być:

- płyta główna

- zasilacz

- RAM

Możesz również sprawdzić: prawy na mój komputer >> zarządzaj >> event viewer. W logu application albo system może być ukryta jakaś istotna informacja o problemie softwarowym.

Prawy przycisk myszy > Zarządzaj > Podgląd zdarzeń > Dzienniki systemu Windows > System

Sprawdź czy czasami nie ma żadnych błędów (oznaczona na czerwono).

Osobiście stawiam na (nieprzypadkowa kolejność):

- zasilacz

- płyta

Jak możesz to sprawdź zasilacz, jak trzyma napięcia pod obciążeniem.

Czy chipset na płycie nie jest gorący ? Dotknij ręką radiator i sprawdź.

Sprawdzałeś ramy MemTestem ?

Edytowane przez vilgefortz_pl
  • 3 tygodnie później...

witam mam do was pytanie i tu jest o zasilacz, na głównej stronie Bencharku jest poradnik jaki wybrać zasilacz i tam był odnosnik do strony be quiet no i tam włączyłem kalkulator i podało że najlepiej do mojego koma zamiast tego co mam " LC Power LC8650 Metatron Series SS V.2 650W" wybrać inny nawet 3 są podane :

- PURE POWERL8 430W / CM

- Pure PowerL7 530W

- STRAIGHT POWERE9 400W

i jest wskażnik wydajności i przy 1 jest 70% przy 2- 57% a przy 3- 76% I pytanie który wybrać? może dzięki temu jak wymienie zasilacz to komp przestanie robić restartów przy grach. Prosze o pilną odpowiedź.