Skocz do zawartości

Hackintosh LC by yorgol

Recommended Posts

Powiem Ci tak. Do gier mechaniczne klawiatury są świetne. Dobrze mi się grało na razerze od kolegi. Ale ja na kompie też sporo pracuję. Głównie dużo piszę. I po paru godzinach tego klikania miałem ochotę tę klawiaturę wyrzucić przez okno. A moja kobieta śpiąca w pokoju obok miała mnie serdecznie dość. I w ten sposób zabroniono mi kupowania klawy mechanicznej :D

Illuminated ma ciekawą konstrukcję klawiszy. Marketingowa papka wokoło tego „PerfectStroke” jest większa niż to wszystko warte ale faktycznie komfort pisania jest fenomenalny. Masz niskoprofilowe klawisze i wyraźny skok jak na klawiaturach z wysokim skokiem. Coś pięknego. Precyzji i szybkości mechanicznych klaw jednak nie przebije. Coś za coś.

aktualnie mam taką i jestem nie zadowolony z tego jak klawisze chodzą: http://www.ceneo.pl/66537

obawiam się ze na tej iluminated może być podobnie ale poczytam troche recenzji i wam dam znac czy mnie przekonały ;) najchętniej zobaczylbym ją w jakimś sklepie ale nie mam w okolicy żadnego media markt.

a jakieś alternatywy dla gryzonia?

Tarnowskie Góry :)

Kiedyś u nich kupiłem klawiature, zepsuła się dałem ją na gwarancji i przez pół roku chodziłem co miesiąc pytać czy już jest od serwisu do zwrotu i mówili ze mam przestać przychodzić bo zadzwonią jak będzie i minęły 3 lata i pogodziłem sie ze strata klawiatury:D

bytom 40min samochodem katowice - godzina samochodem .

Mam tylko motocykl a motocyklem to wprawdzie 1/3 tego czasu co samochodem tylko że od paru dni para i prognozy nie wróżą końca deszczu w ciągu najbliższego weekendu. Poza tym nie wiem czy warto jechać godzinę busem zeby zobaczyć klawiaturę która może będzie a może jej nie będzie bo kupić to pewnie i tak kupie przez neta bo taniej :)

no wedłóg według google ale w godzinach w których sklepy są czynne tam jest duży ruch i korki :) jedzie się dosłownie 40min samochodem/busem. Tzn mogę się przejechać jak pożyczę samochód od rodziców ale wydaje mi się ze nie warto się męczyć busem żeby zobaczyć klawiaturę, ale jeśli pojadę do Bytomia w weekend to jest jeszcze jakaś alternatywa dla myszy lub klawiatury którą powinienem zobaczyć na miejscu?

Edytowane przez kubbak
Ortografia

Do Katowic z Tarnowskich Gór no z te 30 minut trzeba minimum liczyć, bardziej ku 40. Jak dojedziesz naszą komunikacją z Tarnowskich Gór to Katowic w 40 minut no to na prawdę jesteś wielki ;)

Nie wiem jak w tym Media Markt co jest w Chorzowie, ale jak jest podobnie jak w M1 w Zabrzu, to skromnie mówiąc jeśli mnie pamięć nie myli to szkoda paliwa, żeby się tam przejechać. Nie ma nic dla bardziej wymagających, same jakieś Vakoss, Manta, Tracer i te klimaty, kiedyś coś od Razera też stało ale później znikło, nie wiem bo ostatnio na stanowisku z myszkami byłem z jakieś 3 miesiące temu, ale pewnie za wiele się nie zmieniło.

@BTW: w Bytomiu niedaleko dworca PKP jest ProLine - nie mają oni tam czasem na wystawie jakiś myszek/klawiatur fajnych? Właśnie kurde teraz nie pamiętam, bo bytomski był większy, niż się spodziewałem i stało tam wszystkiego sporo, że się nawet za bardzo nie przyglądałem. Jak już robisz wycieczkę do Bytomia, to możesz np. do nich przedzwonić czy mają coś na stanie żeby mogli pokazać. W Gliwicach chyba z tego co pamiętam to mieli coś fajnego powystawiane, no ale jak mówię - byłem zajęty czym innym to mogłem nie widzieć, ale jak chcesz, to możesz przedzwonić do nich, powinni powiedzieć czy można pooglądać i pomacać, czy nie bardzo.

Edytowane przez chrup

nie skupiajmy się na czasie dojazdu, dzwoniłem do proline i nie mają ani sidewindera x6 ani g500.

Może kupić to "na ślepo" nie jestem zawodowym graczem więc nie muszę mieć idealnie dobranego sprzętu.

O ile sidewinder mnie przekonuje podświetleniem i możliwością przepięcia boku na lewą stronę i jestem niemal na 100% na niego zdecydowany to co do myszy się waham... jest jeszcze jakaś opcja którą warto rozważyć? death adder?

no autobus jedzie pół godziny do bytomia + 10 min na dojście do sklepu pieszo trzeba liczyć, ale to nic nie zmienia bo proline nie ma tego.

jeszcze jutro sprawdze saturn

Co myślicie o tym: http://allegro.pl/logitech-g9x-call-of-duty-nowa-gw-3l-podkladka-i2744110761.html

strasznie tania ta mysz w dodatku wersja g9x i podkładka gratis :)

Kupować czy to jakiś wałek? bo po 300zł widzę inne nowe g9 na allegro.