Skocz do zawartości

Gigabyte GA-MA785G-UD3H

Recommended Posts

witam

chce sobie kupic athlona x4 630 wybralem plyte glowna Gigabyte GA-MA785G-UD3H

czy to dobra plyta, czy moze cos innego radzicie?

mam w starym komputerze takie pamieci 2x goodram 1GB DDR2 667 i 1x 512MB 533 czy beda dzialaly na nowej plycie?

mam tez stary i kiepski zasilacz colorsit 35W czy ten zestaw zadziala?

czy da rade podlaczyc stara karte graficzna (geforce 7300gt) z tym zasilaczem?

orientuje sie ktos czy ten radeon 4200 na plycie glownej jest lepszy od ww karty?

z gory dziekuje

Proponuję kupno X4 620 - taniej, a można podkręcić :P

Jakie złącze ma Twoja karta graficzna? AGP, czy PCI-E? Ta płyta obsługuje tylko PCI-E.

Z pamięciami nie powinno być problemu, chociaż nie jestem pewien jak z tymi 533 MHz, bo 667 na pewno pójdą.

Zasilacz masz 35, czy 350 W? :P Tą konfigurację pociągnie zasilacz 350 watowy.

7300 GT jest lepszy, a po podkręceniu uzyskasz dodatkowe klatki na sekundę w grach. Proponuję zmianę tej karty przynajmniej na HD 4850, jednakże wtedy czeka Cię także zmiana zasilacza na coś ~400 W.

Pozdrawiam

350W literowka, nie sprawdzilem po napisaniu, karta ma pci-e i nie bede jaj narazie zmienial z reszta w gierki gram moze 30 minut dziennie

w isntrukcji do tej plyty glownej jest cos takiego:

Internal Connectors

1 x 24-pin ATX main power connector

1 x 8-pin ATX 12V power connector

nie znam sie za bardzo, ale w tym moim zasilaczu jest tylko 20-sto pinowe wejscie i 2 albo 3 4-ro pinowe, czy kazdy tak ma i trzeba polaczyc kolo siebie 20-to i 4-ro pinowe i 2x4-ro pinowe zeby zasilic plyte czy mam jednak stary zasilacz i trzeba go wymienic?

Powinieneś jak najszybciej wymienić zasilacz. Szkoda puścić z dymem nowy sprzęt przez stary zasilacz.

Proponuję coś przy czym w przyszłości nie będziesz musiał martwić się o brak mocy:

http://www.gral.pl/preview/Corsair/Zasi ... mm_74.html

a tutaj coś tańszego, markowego, ale z krótszą gwarancją (2lata vs 5lat) i bez takiego zapasu mocy:

http://www.gral.pl/preview/Fortron/Zasi ... m__03.html

Złącza PCIE 6-pin (szt.) 2

Norma 80+ Bronze

Sprawność (%) 80

Zgodność z EPS 12V nie

Zgodność z ATX 2.2 tak

Zgodność z BTX tak

Złącza SATA (szt.) 3

Złącza MOLEX (szt.) 2

Złącza FDD (szt.) 1

Złącza CPU 4-pin 1

Złącze 20/24-pin ATX tak

nie wiem ktora z wtyczek mam podlaczyc w 1 x 8-pin ATX 12V power connector, czy to jest to EPS? gdzies czytalem ze wystarczy podlaczyc to zlacze cpu 4-pinowe, czy to prawda? czy to mnie w jakis sposob ograniczy?

wiem ze katuje, ale chce zeby wszystko dobrze dzialalo :P

nie wiem ktora z wtyczek mam podlaczyc w 1 x 8-pin ATX 12V power connector, czy to jest to EPS? gdzies czytalem ze wystarczy podlaczyc to zlacze cpu 4-pinowe, czy to prawda? czy to mnie w jakis sposob ograniczy?

Tak jest to złącze EPS12V. Złącze ATX 4pinowe też można włożyć, nie będzie tu żadnych ograniczeń (ale skoro w zasilaczu jest EPS to dlaczego go nie wkładać?).