jaceksz82 5 Napisano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Bardzo dobry wybór. Ciężko o lepszy. Numik a co sądzisz o kolorze? Chyba czarny najfajniejszy. Są jeszcze biały i czarny z szarą klapką. Cytuj Link to post Share on other sites
Numik 400 Napisano 28 Września 2012 Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Osobiście wolę czarną, sam w tej chwili posiadam R3 a R4 biorę do nowego kompa. Ta z szarą klapką mi się nie podoba, natomiast biała jest nawet fajna sam o niej myślałem, ale "siła wyższa" uznała, że nie pasuje do wystroju pokoju Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 29 Września 2012 Udostępnij Napisano 29 Września 2012 A więc dzisiaj zamówiłem obudowę. Szukałem do kwoty 270 zł, a skończyło się na nieco większej gdyż zamówiłem Fractal Design Define R4 USB 3.0 Black Perl. Co sądzicie o takim wyborze?Ja sądzę, że to świetna obudowa i super wycisza Cytuj Link to post Share on other sites
jaceksz82 5 Napisano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2012 (edytowane) Moi drodzy... a jaki zasilacz modularny w cenie do 350 zł polecicie mi do Fractal Design Define R4. Moja konfiguracja to: 1. Procesor - I5 3570k 2. Plyta główna - Asrock z77 Extreme 4 lub Gigabyte Z77X-D3H 3. Karta graficzna - Gigabyte GeForce 660Ti OC 4. Pamięci jeszcze nie wiem jakie ale jakieś 2x4 Gb 5. Dysk - WD seria blue 1 TB 6. SSD - Samsung 128 Gb Z tego co doczytałem musi to być jakiś z długimi kablami gdyż obudowa jest dosyć duża. Wstępnie stawiałem na be quiet! Pure Power L8 CM 630W ale ten ma krótkie kable. Dodam, że procesor będę podkręcał do jakichś 4,2-4,4 Ghz. Pozdrawim. Edytowane 30 Września 2012 przez jaceksz82 Cytuj Link to post Share on other sites
Numik 400 Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 (edytowane) be quiet! Straight Power E8 CM 580W. Edytowane 1 Października 2012 przez Numik Cytuj Link to post Share on other sites
jaceksz82 5 Napisano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2012 be quiet! Straight Power E8 CM 580W. Nie będzie za słaby do OC? Wydawało mi się, że muszę celować na minimum 600-650. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 wydawało ci się, na dobrą sprawę dobra 450 by taki zestaw spokojnie zasiliła, także pięćsetka to już zapas Cytuj Link to post Share on other sites
Numik 400 Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 (edytowane) Tutaj masz test na core i5 3750k i GTX 670 przy użyciu tańszego Corsair CX 600W v2: http://www.tomshardw...rk,3276-12.html I procesor i karta graficzna przy tym teście były podkręcane i spokojnie im wystarczyło. A ten Be Quiet!, który podałem ma w dodatku lepszą sprawność (80+ Silver, gdzie CX600 v2 nie ma nawet 80+ Bronze, tylko zwykłe 80+, które Europy praktycznie nie dotyczy). Edytowane 1 Października 2012 przez Numik Cytuj Link to post Share on other sites
mery_master 89 Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Ja brałbym w świetnej cenie np. http://allegro.pl/enermax-revolution87-550w-nowosc-cisza-i2663656126.html Cytuj Link to post Share on other sites
jaceksz82 5 Napisano 2 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2012 A czy możecie coś zaproponować z zakresu 600-650 W? Chciałbym mieć jednak zapas mocy na wypadek jakichś modyfikacji. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 większa liczba wat nie świadczy o jakości zasilacza, jak chcesz coś, co pociągnie bez problemu ewentualne SLI to weź np OCZ ZT 550 czy XFX Core 550 jak chcesz taniej i bez modularnego okablowania Cytuj Link to post Share on other sites
jaceksz82 5 Napisano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Dzisiaj dostałem zamówionego Fractala R4. Po rozpakowaniu stwierdziłem, że faktycznie obudowa wykonana perfekcyjnie. Pomyślałem sobie - świetna szwedzka robota. Oglądam ją z każdego boku, zdejmuję boczki, zaglądam do środka, odwracam do góry nogami.... i co widzę... "made in china" hehe... no ręce opadają. Ale mimo to... widać, że ktoś stoi nad tymi chińczykami gdyż nie ma się do czego przyczepić. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Napis "made in China" nie jest obecnie symbolem tandety. Miałem okazję być w Chinach miesiąc temu i życzyłbym Polsce, abyśmy mieli takie koleje, drogi, metro czy chociażby salony komputerowe. To już nie te czasy, kiedy chińskie produkty rozlatywały się po dotknięciu. Obecnie rolę producentów tandety przejmują Pakistan, Bangladesz czy też Indie. Cytuj Link to post Share on other sites
Adonim85 205 Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Antec Gamer Three Hundred Two USB 3.0 dla mnie ta np. niemal odpada bo ma szare wnętrze a nie czarne. Choć na upartego jaby te 30-40 pln mniej kosztowala to bym wziął. Zawsze moge sam se malnąć środek sprayem. Bo wygląd mi pasuje. Zresztą miałem ja ostatnio w rekach i jest w miarę. Tylko ten środek. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 @ jaceksz82 Bardzo wielu producentów (jeśli nie większość) produkuje obudowy w Chinach Nie tylko Fractal Design ale też Corsair, Aerocool, SilentiumPC i innii Cytuj Link to post Share on other sites
Sleeveking 58 Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Boże, a kto teraz w Chinach nie produkuje. Swoją drogą, oglądałem kiedyś dobry reportaż o fabrykach w Chinach i tak naprawdę jakość wyrobów końcowych jest podobna jakby były produkowane w np. Niemczech. Maszyny te same, robotnicy mają za zadanie tylko sklecić to do kupy, nie ma co spierdzielić, jeżeli materiały są wysokiej jakości. Cytuj Link to post Share on other sites
jaceksz82 5 Napisano 4 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Boże, a kto teraz w Chinach nie produkuje. Swoją drogą, oglądałem kiedyś dobry reportaż o fabrykach w Chinach i tak naprawdę jakość wyrobów końcowych jest podobna jakby były produkowane w np. Niemczech. Maszyny te same, robotnicy mają za zadanie tylko sklecić to do kupy, nie ma co spierdzielić, jeżeli materiały są wysokiej jakości. Zgadza się. Jeżeli jest dobry nadzór nad pracownikami i kontrola jakości solidnie wykonuje swoją robotę to nie ma siły żeby produkt był byle jaki. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 różnie to bywa z tymi fabrykami w chinach, historia zna różne przypadki przegięć z ich strony, niemniej jak słusznie zauważył mój przedmówca, jeżeli mamy pewnego wykonawcę i zrobimy dobrze kontrolę jakości to specjalnych różnic na produkcie nie będzie, za to będzie w cenie wliczając transport do europy Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts