eru99 5 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Witam Mam powazny problem z dyskiem HDD kiedy probuje go odpalic slychac kilka dzwiekow i koniec. Co sie z nim stalo : spadl z krzesla bo nie mialem czasu go wlozyc do srodka, wiem, wiem moja wina ale mam pytanie czy da sie przeniesc ten talerz do innego dobrze dzialajacego hdd slyszalem ze sie da ale czy trudno to zrobic bo nie mam kasy zeby isc do servisu i placic 300£ za odzyskanie danych czy dyski musza byc takie same itp? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 heh zapomnij Cytuj Link to post Share on other sites
xprzemcio 102 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 talerz musiał byś przełożyć do takiego samego modelu ale obawiam się, że w warunkach domowych tego nie zrobisz nie wspominając o utracie hermetyczności dysku a co za tym idzie "nieczystym" powietrzu w obudowie HDD. Firma albo jakiś zapalony koleś, który Ci pomoże. Cytuj Link to post Share on other sites
Werturko 107 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 talerz musiał byś przełożyć do takiego samego modelu No tak szkoda że jeszcze nie do innego. Dajcie spokój z takimi poradami , nie przełożysz żadnego talerza ani zapalony koleś tego nie zrobi. Dysk po upadku z autora zerową wiedza jest nie do ugryzienia , tylko jakiś lab. Cytuj Link to post Share on other sites
sfistn 28 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Jak dysk upadł i próbowałeś go włączyć to głowica pewnie uszkodziła talerz, im więcej sam próbujesz zrobić tym mniejsza szansa na odzyskanie danych. Cytuj Link to post Share on other sites
sentiel28 21 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Daj sobie spokój z tym dyskiem uwaliłeś go i tyle. Szansa na odzyskanie danych jest znikoma a skasowali by Cię za to jak za zboże. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts