pianas 0 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Moj problem polega na tym iż nie moge zaistalować na kompie z della, jest tam jakas plyta z gigabyta bez wyjscia ps2. wiadomo ze xpek nie podczas instalacji nie ma sterownikow pod usb, dlatego nie widzi mi klawiatury. wiem ze w normalnych biosach(np award) jest jakas opcja support keybord czy cos takiego, tam natomiast jest jakis chory bios z della i nic takiego ani podobnego nie ma. bede wdzieczny za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
helfi 82 Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 znajdź xp przynajmniej z SP1 może jakieś oznaczenia tego mobo/kompa? Cytuj Link to post Share on other sites
pianas 0 Napisano 26 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 a sp2 instalowalem moge nawet sp3 sprobowac ale to i tak pewnie nic nie da. no z tymi oznaczeniami to raczej problem by byl bo tego kompa nie mam w domu... to od wujka tyle ze obiecalem mu go zrobic Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3628 Napisano 26 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Ustaw USB Keyboard/Mouse legacy support w biosie na ON. Cytuj Link to post Share on other sites
d14b3l 0 Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 opcja w biosie może również mieć nazwę "usb legacy support" ustaw ją na enabled Cytuj Link to post Share on other sites
dmdmarcin 0 Napisano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam, posiadam podobny problem do twórcy tematu. U mnie sytuacja wygląda tak: włączam kompa->pojawia się test procesora, pamięci itd.-> wciskam przycisk "Delete" i normalnie wbijam do biosa (ustawiam główny bot z płyty) -> wychodzę z biosa -> komp uruchamia się jeszcze raz -> mija test procesora itd -> pojawia się komunikat "Dowolny klawisz spowoduje rozruch dysku CD" W TYM MOMENCIE KLAWIATURA PODŁĄCZONA PRZEZ USB NIE REAGUJE -> dalej ładuje się obecnie zainstalowane wersja xp sp2 i klawiatura normalnie działa. Co tu zrobić ? , czemu ta klawiatura akurat wtedy nie działa kiedy system xp ma się botować ??? Cytuj Link to post Share on other sites
nazaropeth 9 Napisano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 JW. Musisz włączyć obsługę klawiatury USB w biosie. USB Keyboard Support najczęściej się nazywa i musi być enabled. DOS to system operacyjny, a BIOS to system pośredniczący pomiędzy systemem operacyjnym, a podzespołami Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts