xAlucarDx 9 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 1. Witam czy możecie pomóc w dobraniu cichej i dobrze chłodzonej obudowy do płyty ASRock 970 Pro 3 i komponentów opisanych w mojej sygnaturze. 2. Które wentylatory do obudowy są wydajniejsze i które osobiście mogli byście polecić? 3. Cena obudowy 100-350zł Link to post Share on other sites
retigon 27 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 (edytowane) ok - 100 ~ Brutus 310/410 ok - 200 ~ Zelman Z9, Gladius 800 0k - 300 ~ Regnum Co do wentylatorów im większe, tym cichsze np 120 mm ~ SilentiumPC Zephyr. (budżetowe) Przy bużecie 150 zł firmy Noiseblocker. Edytowane 12 Września 2012 przez retigon 1 Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 . Które wentylatory do obudowy są wydajniejsze i które osobiście mogli byście polecić? w jakim budżecie? Link to post Share on other sites
xAlucarDx 9 Napisano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2012 w jakim budżecie? do 150zł Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 domyślam się, że za komplet, nie za sztukę Enermax t.b silence Enermax Magma Silverstone AP Noiseblocker PL2 zależy ile ich zechcesz i gdzie je będziesz montował 1 Link to post Share on other sites
xAlucarDx 9 Napisano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2012 (edytowane) ok - 100 ~ Brutus 310/410 ok - 200 ~ Zelman Z9, Gladius 800 0k - 300 ~ Regnum Co do wentylatorów im większe, tym cichsze np 120 mm ~ SilentiumPC Zephyr. W midi tower zmieści się płyta główna 30,5 cm x 20,8 cm?? domyślam się, że za komplet, nie za sztukę Enermax t.b silence Enermax Magma Silverstone AP Noiseblocker PL2 zależy ile ich zechcesz i gdzie je będziesz montował Zakładam że w nowej obudowie będą 2 lub 1 wentylatory przynajmniej z przodu i z tyłu więc potrzebuje 2 czy 1?? na górę jeden na bok na cpu i jeśli się da jeden na gpu tylko pytanie czy z dołu czy od boku lepiej ? w sumie 3 ? "Noiseblocker PL2" czy xl2 Edytowane 12 Września 2012 przez xAlucarDx Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 zajrzyj do FAQ o obudowach, tam jest sporo schematów ułożenia wentyli, plus referenty lepiej wpakować na dach, a dokupić na pozostałe sloty Link to post Share on other sites
xAlucarDx 9 Napisano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2012 (edytowane) zajrzyj do FAQ o obudowach, tam jest sporo schematów ułożenia wentyli, plus referenty lepiej wpakować na dach, a dokupić na pozostałe sloty Widziałem ten temat i w sumie nie wiele tam ciekawego mało opisów dokładniejszych(nie widziałem tam polecanych wentylatorów ani rankingów wydajności ), wszystko opisane jakby tak na szybko i pytanie do Ciebie po co daje się wentylacje dodatkową na zasilacz?? obok nie wystarczy zasilacz tak mocno się grzeje że trzeba dodatkowe chłodzenie jego obudowy(wg. mnie to bez celu jest)?? Jeżeli zasilacz zasysa z budy powietrze to czemu strzałka niebieska wychodzi do budy z zasilacza ?? Edytowane 12 Września 2012 przez xAlucarDx Link to post Share on other sites
RPS_DLR 110 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Zasilacz pobiera zimne powietrze z dołu i wypycha ciepłe przez kratkę z tyłu W tej cenie polecenia godne są również obudowy Fractal Core 3000 oraz (lekko ponad budżet) Fractal Arc Midi Tower czy wyciszony fabrycznie R3. Jeżeli obudowa ma być nastawiona na super przewiewność to polecić również można CM HAF 912+ 1 Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 pytanie do Ciebie po co daje się wentylacje dodatkową na zasilacz?? obok nie wystarczy zasilacz tak mocno się grzeje że trzeba dodatkowe chłodzenie jego obudowy(wg. mnie to bez celu jest)?? akurat ta strzałka na schemacie mówi jak ma być ułożony zasilacz, by brał powietrze z pod obudowy Jeżeli zasilacz zasysa z budy powietrze to czemu strzałka niebieska wychodzi do budy z zasilacza ?? bo nie powinien zasysać z wnętrza budy, tylko z pod niej 1 Link to post Share on other sites
xAlucarDx 9 Napisano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2012 (edytowane) Zasilacz pobiera zimne powietrze z dołu i wypycha ciepłe przez kratkę z tyłu akurat ta strzałka na schemacie mówi jak ma być ułożony zasilacz, by brał powietrze z pod obudowy bo nie powinien zasysać z wnętrza budy, tylko z pod niej Ok dzięki W końcu ktoś mi to wytłumaczył Edytowane 13 Września 2012 przez Igoruss zamykam z prośby autora tematu Link to post Share on other sites
Recommended Posts