Skocz do zawartości

BATTLEFIELD 3 - PROBLEMY

Recommended Posts

Czy to normalne aby na gtx 780 (msi gaming) (1170 mhz w boost) czasami chrupnęło ? Zużycie gpu praktycznie cały czas 70 %
CPU (i5 2500k stock) ok 85% Oczywiście mowa o trybie multi. Temperatury nie przekraczały 70 stopni. I5 wymaga podgonienia do (strzelam) 4,4/4,5 ghz ?

Rozdzielczość: 1680x1050

Win 7 sp1 x64
4 GB DDR3 1333
Takich akcji nawet na radku 7850 nie miałem ;) Nie zdziwiłbym się gdyby to było od sterowników.
Crysis 2 z ciekawości odpaliłem. Śmiga fantastycznie.
Sterowniki: 334.89

Już od wieków nie miałem styczności z panelem Nvidi - Zaciekawił mnie tryb zarządzania energią, który jest ustawiony na adaptacyjny. Druga opcja to maksymalna wydajność ;)

Edytowane przez Fikuzi
  • 3 tygodnie później...

Mam problem z battlelogiem. Mianowicie gdy klikam na jakiś serwer nie pokazuje mi się jego punktacja, cały czas jest znaczek że się ładuje, a gdy chce dołączyć do serwera to pokazuje mi się pasek "Dołączanie do serwera", lecz gra się nie włącza. Jak chcę odpalić kampanię przez battlelog'a to też mi nie opala. Tydzień temu jeszcze wszystko śmigało, wczoraj chciałem odpalić a tu lipa. W BF4 mam ten sam problem.

• 2 tygodnie później...

Witam, mam dość nietypowy problem dot. Battlefield`a 3 

Otóż włączając BF3 grając przez internet wszystko jest w porządku i na ultra detalach ( prócz opóźnionego aa (?)), oczywiście przez pierwsze 15-20 minut gry czasem dłużej. 

Po w/w czasie gra losowo co jakiś czas (np. kilka sekund, minut) ma nagłe spadki klatek do 1 i z powrotem do 50. Nie wiem co jest tego przyczyną, sterowniki od grafiki zaktualizowane (stare usunięte z programem driver cleaner), format nic nie dał, stabilne OC procka też. 

Przy zmianie detali na wysokie, średnie, niskie (all off) problem nie znika. 

Config: 

-Amd 965 x4 3.4@3.8 karakorum (temperatury w stresie nie przewyższają 60*C, bez OC problem nie znika) 

-Radeon Hd7850 box ( najnowsze sterowniki ) 

-MSI 760G-p43 

-chieftec 450W 

-1x4GB kingston 1333MHz DDR3 

-Seagate Baracuda 1T + hitachi 200GB

Ja stawiam na płytę główną. Sekcja się przegrzewa i zbija taktowania procesora.. gdzies tu zakładałem taki temat,. ten sam procesor i podobna płyta (ta sama seria)... procesor ma wysokie tdp i płyta po pewnym czasie się wysypuje. Zrób test np occt i obserwuj temp... powinna wyświetlać sie nieprawdopodobnie wysoka. Mi pomogło zbicie taktowania procesora do 3.0

Dodam, że płyta się zepsuła po oc procesora. do 3.8 ghz

Edytowane przez 6om6en6
  • 1 miesiąc temu...

Złożyłem nowego PC i postanowiłem ściągnąć BF3. Podczas ściągania z origin co 10min pobieranie jest stopowane oraz wyświetla się komunikat BŁĄD POBIERANIA. Co może być tego przyczyną ?

Gdy pobieram gry na steam wszystko pobiera się bez problemu.

Mam stabilne łącze 14mb/s i ping 18

Może serwery są przeciążone. Dziś jak wlazłem na jakiś serwer to widziałem masę graczy o niskim lvlu. Myślę, że multum graczy rzuciło się na owy prezencik stąd takie efekty ;) Tak wielkie zainteresowanie nie dziwi mnie bo BF3 jest naprawdę świetne.

Witam

Co zrobić aby uzyskać większy fps w battlefied 3 ? Ponieważ w multi bardzo słąbo chodzi fps jest od 10-25 fps i bardzo skacze.

Mój Pc

i5-2500K 3.60GHz

4gb ram

GeForce GTX560Ti Hawk 

/ na drugi raz przejrzyj forum czy nie ma podobnego tematu / worm

Edytowane przez worm

Mam problem z FPS. Gram na 3570k, R9 290 oraz 16GB ram. Mam zainstalowane sterowniki catalyst 14.4. Na ultra podczas grania na mapie kaspijska granica mam 40-50 fps a czasem spadają do 30. Ten zestaw powinien wyciągać z 70-90 fps.

Co może być powodem tak niskich klatek ?