Skocz do zawartości

BATTLEFIELD 3 - PROBLEMY

Recommended Posts

Problem z FPS. 
Kompa nie mam świetnego, więc nie oczekuję cudów(ale robię właśnie upgrade :D)
Nie o to chodzi. Raz mi chodzi na prawdę w porządku (nawet mogę spokojnie ustawić medium albo i high) a czasem nawet na minimalnych nie da się grać. Dziś grałem na jednej mapie na medium i bardzo ładnie, a później na tej samej mapie (i przy mniejszej ilości graczy!) na minimum nawet nie dało się grać. Potem włączyłem małą mapkę, 10 osób i tak cięło, że się nie dało nic zrobić. A czasem jest tak, że na high gram... 

JAKIEŚ POMYSŁY????????

AMD Athlon 64 x2 5400+
4GB RAM DDR2 800MHz Goodram
AMD RAdeon HD 6850
Chieftec 500W

Siema. Może mi ktoś pomóc z tym. Otóż mam laptopa i7 4x 2.2 ghz , 4gb ram, Gt 635 karta. Wiem, że karta nie jest za dobra ale dlaczego mi się wczytują tak długo mapy. Mapa potrafi się wczytywać 2-4 minuty. Gdy gram tą samą mapę drugi raz wczytuje się o wiele szybciej czasem nawet pare sekund. Czy dodatkowe 4gb ram załatwi sprawe, czy to nie zależy od tego. Gram na niskich 1366x768 bodajże. Fpsów mam 40-50 rzadziej są spadki. Chciałbym też zapytać czy dobra podkładka chłodząca załatwi straszne grzanie się laptopa? Wiem, że laptop to nie cudo ale po godzinie gry juz laptop ledwo co wyrabia jest tak gorący. Czy jakaś podkładka chłodząca z lepszej pólki załatwi sprawę chociaż trochę z tym? Planuję kupić tę podkładkę link http://www.euro.com.pl/akcesoria-do-laptopow/modecom-silent-fan-cf12.bhtml#akcesoria . Z góry dziękuje za pomoc ! Pozdrawiam :)

Tak, to niestety normalne ze mapy wczytuja sie tak dlugo. Co do pdkładki to nie pokładałbym w niej wieklich nadziei, temp napweno troche spadna ale lapek i tak bedzie goracy :(

Najlepiej by było sprawdzić czy czasem wentyl i radiator nie jest zapchany ale to wymaga rozebrania laptopa.

PS

Moja zonama lapka od Asusa i w nim wszystkie bevech sa osloniete jeda spora klapka po jek zdjeciu i postawieniu laptopa na podkladce chodzacej tem spadly w znaczacymstopniu nawet o 20 st. Jesli u ciebie hest podobnie pomozesz liczyc na podobne efekty ;)

Gość JonathanArcherPL
Chyba wyszła jakaś poprqawka bo nagle SLI zaczęło działać

U mnie SLI działało cały czas, tylko stery NV czasami jakiś bajerek mi wyrzuciły, często widzę jak mi panel od NV przestaje odpowiadać i system go zamyka, podczas gry to denerwuje, bo mi się minimalizuje heh, ale bez tego czegoś można spokojnie grać. jedyny problem miałem w Batmanie, gdzie problem z panelem NV crashował grę, zapewne jakieś powiązanie z physxem  

Może "nowe" stery załatwią sprawę ;) a takie to podobno dopracowane sterowniki są :P

Edytowane przez JonathanArcherPL

Witam, Mam problem z Battlefield 3 na multi, otóż tnie mi sie, mam słabe fps, 15 to jest ogólnie, gdy patrze na ziemie mam z 20 25 max. Wstawię zapis z dxdiag, który posiada pełną konfiguracje PC. Gra czasami chodzi normalnie, ale w ostatnim czasie jest masakra. Komputer po pełnym formacie i aktualnych sterownikach. Pozdrawiam :)

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 1/19/2014, 19:04:18
       Machine name: REDEEMER-PC
   Operating System: Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)
           Language: Polish (Regional Setting: Polish)
System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
       System Model: EP31-DS3L
               BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
          Processor: Intel® Core2 Duo CPU     E7400  @ 2.80GHz (2 CPUs), ~2.8GHz
             Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4094MB RAM
          Page File: 2851MB used, 5335MB available
        Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
   User DPI Setting: Using System DPI
 System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
     DxDiag Version: 6.01.7600.16385 32bit Unicode

Grafika GeForce GT630

Czyli całkowicie złomować? http://www.ls-rp.net/public/style_emoticons/default/biggrin.png czy coś robić na odzysk? Bo ram i dyski sie przydarzą, ale zastanawia mnie reszta...

ps ewentualnie proszę o wycenę tego kompa abym mógł sie go pozbyć i dołożyć do nowego  :)

Edytowane przez artur04c

U mnie SLI działało cały czas, tylko stery NV czasami jakiś bajerek mi wyrzuciły,

U mnie niby też, ale jednego dnia obciążenie obu GPU było 30% i ledwo dało się grać, a następnego oba zapitalały na 90%, a jeszcze innego grafiki działały na 90%, ale przycinki były takie ze nie szło grać :/ 

Witam, mam dość nietypowy problem dot. Battlefield`a 3 
Otóż włączając BF3 grając przez internet wszystko jest w porządku i na ultra detalach ( prócz opóźnionego aa (?)), oczywiście przez pierwsze 15-20 minut gry czasem dłużej. 
Po w/w czasie gra losowo co jakiś czas (np. kilka sekund, minut) ma nagłe spadki klatek do 1 i z powrotem do 50. Nie wiem co jest tego przyczyną, sterowniki od grafiki zaktualizowane (stare usunięte z programem driver cleaner), format nic nie dał, stabilne OC procka też. 
Przy zmianie detali na wysokie, średnie, niskie (all off) problem nie znika. 
Config: 
-Amd 965 x4 3.4@3.8 karakorum (temperatury w stresie nie przewyższają 60*C, bez OC problem nie znika) 
-Radeon Hd7850 box ( najnowsze sterowniki ) 
-MSI 760G-p43 
-chieftec 450W 
-1x4GB kingston 1333MHz DDR3 
-Seagate Baracuda 1T + hitachi 200GB

• 3 tygodnie później...

Witam, mam taki oto problem: mam premium, pobrałem b2k (z podstawką) i Siły. , ponieważ mam ograniczony net, chciałem dzisiaj pobrać Dogrywkę ale wyskakuje komunikat wystąpił nieoczekiwany błąd.Spróbuj ponownie za kilka minut. Błąd: (numer błędu napisze potem, teraz nie pamiętam, ale jakoś 1966xx:206 (xx nie pamiętam) restart PC nie pomaga

Już jest ok, problem był z moim internetem, po przełączeniu na LTE ładnie się pobiera