xAlucarDx 9 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Witam ponownie mam pytanko dość dziwne bo po wymianie zasilacza na nowy Zasilacz Corsair 600W V2 CX drastycznie wzrosła temperatura w obudowie w spoczynku(oglądanie stron www, praca na komputerze) temperatura w obudowie wynosi o 4 stopnie(i ciągle rośnie) wyżej niż wcześniej przy poprzednim zasilaczu, dodatkowo temp. płyty wzrosła o 5 stopni i cpu o 5 stopni. Dodam też że nieco zdziwił mnie rozmiar wtyczki ATX 24pin nie mogłem jej docisnąć do płyty głównej gdyż jest za duża minimalnie i nie wchodzi do końca na zaczep. Pytanie do Was czy to jest normalne ?? Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 1. Sprawdź temperatury przy otwartym boku obudowy. 2. Poprzednie pomiary były w tej samej temperaturze otoczenia? 3. Nie zmieniałeś ustawień pracy wentylatorów w obudowie lub na coolerze CPU i GPU? Link to post Share on other sites
xAlucarDx 9 Napisano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2012 (edytowane) 1. otwarty bok cpu spadło o 4 stopnie, M/B spadło o 4 stopnie, temp. w obudowie o 3 stopnie większa (temperatura ciągle waha się o te 4 stopnie[być może dlatego że oglądałem 1 filmik na YouTube])... 2. tak ta sama temp. otoczenia 3. nic nie kręciłem nie mów że zła obudowa Edytowane 11 Września 2012 przez xAlucarDx Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Hmmm...Może po prostu jej wentylacja przy obecnym zasilaczu jest słabsza bo wentylator z zasilacza wolniej pracuje? 1 Link to post Share on other sites
xAlucarDx 9 Napisano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2012 (edytowane) Hmmm...Może po prostu jej wentylacja przy obecnym zasilaczu jest słabsza bo wentylator z zasilacza wolniej pracuje? Być może masz racje ale w poprzednim zasilaczu Alien Factory model 12/R550, 550W jak i w Corsair 600W V2 CX(automatyczna regulacja obrotów wentylatorów, ciekawe czy AFactory też tak było...) średnice wentylatora wynosi 12cm. Hmmm.. te wydatki na ten komputer ciągle rosną( a miało być tak pięknie 8) ) ... Edytowane 11 Września 2012 przez xAlucarDx Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Nie zawsze jest ważna tylko średnica wentylatora ale także prędkość pracy, profil łopatek, ilość łopatek itp. (test, test) 1 Link to post Share on other sites
Komputer 6 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 (edytowane) To nie dobrze że się grzeje bo generalnie jest tak że Seasonic robi zasilacze dla Corsaira, a Seasonici polecają. Edytowane 11 Września 2012 przez Komputer Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 To nie dobrze że się grzeje bo generalnie jest tak że Seasonic robi zasilacze dla Corsaira, a Seasonici polecają. Jakbyś wiedział, to dzisiaj SeaSonic robi większośc zasilaczy tylko że są one pod inną nazwą . Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 jest tak że Seasonic robi zasilacze dla Corsaira raczej robił, afaik wszystkie odświeżone serie wyjechały z fabryki CWT Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Zamykam temat z prośby autora Link to post Share on other sites
Recommended Posts