Skocz do zawartości

Który 7850 poniżej 800 zł ?

Recommended Posts

Jakieś wiadomości, jak się karta ma ? głośna ? Mnie kurtmedia wystawiły, po 4 dniach dzwonie i mówią, że towar niedostępny ale za 770zł na stronie można go kupić :/ porażka. Zastanawiam się czy dopłacić do niej w net-s czy wziąść sapphire

Jakby mnie tak sklep wystawił i to po 4 dniach to bym się ładnie w****ił. Dobrze wiedzieć, nie będę tam nigdy kupował. Ja zamówiłem tego Asusa w net-s.pl za 679, na drugi dzień cena skoczyła o 135zł, od razu telefon do nich, na szczęście powiedzieli, że kartę dostane po takiej cenie jak kupiłem i słowa dotrzymali, wysyłka po 2 dniach roboczych tak więc sklep mogę polecić.

Karta jest *****iście cicha, tak jak HD7770 od Asusa, nie słychać jej prawie pod obciążeniem, w spoczynku nie słychać jej W OGÓLE. Dla mnie rewelka, bo jestem przewrażliwiony na punkcie ciszy.

Nieco rozczarowało mnie OC tej karty, tylko 970Mhz, po podniesieniu napięcia w GPU Tweak 1070Mhz. A są tacy co kręcą na 1300... :P Tak czy inaczej wydajność jest *****ista, karta jest niesłyszalna więc jestem zadowolony.

Sapphire ma 2 wady - 2 lata gwary i brzydkie PCB. Więc wybór jest trudny. Najlepszą opcją teraz jest chyba ta karta od MSI za 640zł, ustawić jej profil obrotów wentyla w afterburnerze i będzie ok.

Edytowane przez wallhack

No czarne pcb pasuje mi do reszty i to bardzo :D chyba się skusze jak mówisz że cichutka :) 3 lata gw też plus bo po 2 latach karta na gw jeszcze i łatwiej sprzedać.

Ehe, nie wiem kto tu nie umie czytać, ale na pewno nie ja.

Dwa razy napisałem, że chodzi o 7850 a ty dwa razy wymyślasz jakieś 690 z 512Mb ramu, (co to ma do rzeczy w ogóle ?) to znaczy, że albo nie umiesz czytać albo nie rozumiesz co czytasz.

Nawet gtxxor ci powie, że dzisiaj takie karty są zbędne i za te kilka miesięcy mogą być nawet do wyrzucenia.

Jakim cudem karta za ponad 1,5k będzie do wyrzucenia za kilka miesięcy ??

Jakbym człowieku chciał, to mógłbym nawet kartę pokroju GTX690 kupić.

A ja słonia w karafce, wiesz czemu ludzie się nie chwalą na forach ile zarabiają ? Bo nie ma jak tego udowodnić, przechwalając się wychodzisz na buraka i tyle. Z drugiej strony przechwalając się w realu (obojętne czy jeździsz jakimś audi czy innym) też wychodzisz na buraka taka rada na przyszłość.

Powiedz, gdzie tak napisałem? Nie przypominam sobie, a jedynie pamiętam że pisałem, by później nie płakał w innym temacie, że ma jakieś ścinki itp. przez niską ilość vram.

Yyy to jest to samo jak ktoś ma ścinki przez to że kupił kartę 7850 1GB a ktoś kto kupił 7850 2Gb ich nie ma to dajesz do zrozumienia że 2GB jest wydajniejsza ? Edytowane przez kr1t1c

No czarne pcb pasuje mi do reszty i to bardzo :D chyba się skusze jak mówisz że cichutka :) 3 lata gw też plus bo po 2 latach karta na gw jeszcze i łatwiej sprzedać. Dwa razy napisałem, że chodzi o 7850 a ty dwa razy wymyślasz jakieś 690 z 512Mb ramu, (co to ma do rzeczy w ogóle ?) to znaczy, że albo nie umiesz czytać albo nie rozumiesz co czytasz. Jakim cudem karta za ponad 1,5k będzie do wyrzucenia za kilka miesięcy ?? A ja słonia w karafce, wiesz czemu ludzie się nie chwalą na forach ile zarabiają ? Bo nie ma jak tego udowodnić, przechwalając się wychodzisz na buraka i tyle. Z drugiej strony przechwalając się w realu (obojętne czy jeździsz jakimś audi czy innym) też wychodzisz na buraka taka rada na przyszłość. Yyy to jest to samo jak ktoś ma ścinki przez to że kupił kartę 7850 1GB a ktoś kto kupił 7850 2Gb ich nie ma to dajesz do zrozumienia że 2GB jest wydajniejsza ?

Brawo! Brawo! Pogratulować twojej inteligencji. 690 dałem jako porównanie i cały czas wiedziałem, że temat jest o HD7850. Wiesz w ogóle o co mi chodzi? Co piszę? Potrafisz to zrozumieć, czy to za bardzo skomplikowane jak dla ciebie? Jakim cudem? Równie dobrze mogliby w tej właśnie chwili wydać nowe konsole (przykładowo) i aktualne karty poszłyby na śmietnik (prócz totalnych high-end'ów). Rozumiesz, czy jaśniej? Ja nic nie muszę udowadniać. Wystarczy mi, że ja wiem ile zarabiam i nie muszę prosić rodziców jak ktoś tutaj ;>. Na buraka wychodzisz ty i na człowieka który nie potrafi zrozumieć kilku zdań, a o czytaniu nie wspomnę. Audi mnie jakoś nie jara, chodź R8 bym nie pogardził. Eeeee, ty tak sądzisz? Nie mam zamiaru słuchać co w twojej główce się robi i jakie tam domysły snujesz. Ja tego nie powiedziałem, więc nie próbuj mi coś wmawiać dzieciaku.

• Popieram 1

Karty za >1200 sie nie oplacaja bo te za <1200 zapewniaja wystarczajaca plynnosc, a zanim wyjda gry wymagajace wiekszej wydajnosci to i tak karty stanieja. Chyba ze ktos gra juz teraz w niewiadomo jakich rozdzielczosciach.

A zarobkami sie nie chwali nie dlatego ze nie mozna udowodnic, ale dlatego ze pieniadze sie ma, a nie o nich mowi. Taka stara zasada.

• Popieram 1

Brawo! Brawo! Pogratulować twojej inteligencji. 690 dałem jako porównanie i cały czas wiedziałem, że temat jest o HD7850. Wiesz w ogóle o co mi chodzi? Co piszę? Potrafisz to zrozumieć, czy to za bardzo skomplikowane jak dla ciebie? Jakim cudem? Równie dobrze mogliby w tej właśnie chwili wydać nowe konsole (przykładowo) i aktualne karty poszłyby na śmietnik (prócz totalnych high-end'ów). Rozumiesz, czy jaśniej? Ja nic nie muszę udowadniać. Wystarczy mi, że ja wiem ile zarabiam i nie muszę prosić rodziców jak ktoś tutaj ;>. Na buraka wychodzisz ty i na człowieka który nie potrafi zrozumieć kilku zdań, a o czytaniu nie wspomnę. Audi mnie jakoś nie jara, chodź R8 bym nie pogardził. Eeeee, ty tak sądzisz? Nie mam zamiaru słuchać co w twojej główce się robi i jakie tam domysły snujesz. Ja tego nie powiedziałem, więc nie próbuj mi coś wmawiać dzieciaku.

Podsumujmy sobie. Jesteś anonimowym użytkownikiem który twierdzi, że zarabia 16 tyś zł miesięcznie, kupił sobie 7850 bo droższe karty to wyrzucanie pieniędzy na 7850 wszystko chodzi na full wypas. Dalej, portale internetowe wykonują nierzetelne benchmarki, wszystkie się zmówiły przeciwko tobie, bo u nich shogun chodzi na 28 fps ale na twojej super kacie to 40 fps min. Do tego zamiast podać link do jakiegoś wiarygodnego źródła to wymyślasz jakiś głupie przykłady z 690 i 512 mb vram i wyzywasz innych użytkowników od dzieciaków.

Jak dla mnie i dla większości ludzi, którzy będą to czytać to jesteś kolesiem, który wychwala swoją kartę a nie ma o niczym pojęcia. To ty jesteś niewiarygodny, każdy na forum może sobie pisać co chce, chcesz kogoś przekonać to podaj link do testu, albo sam wykonaj test i go UDOKUMENTUJ, bo na anonimowe słowo w internecie to se możesz.

Edytowane przez kr1t1c

czy wy nie rozumiecie tego ze 1g ramu jak i 2 g ramu beda sie roznie zachowywac przy roznych grach? to nie jest kwestia ramu a produktu i elementu w nim zastosowany i producenta wiec skonczcie te tcze pogaduszki bo burdel robicie

jak dlamnie te 2 g ramu przemawiaja by kupic jak komus nie szkoda 100zl czy tam 50 bo karty leca na leb na szyje

tak na zas 660ti 2g ramu z zegarami po 1100/6010 chodza po 1000zl zl wiec czy sens jest kupowac 7850 ktore potrzebuja wiecej produ i krecenia? wole dorzucic juz te 200 zl i miec nv i fizyke psyhix czy ja ma czy nie od radka

Co ty opowiadasz synu o prądzię, GTX 660 Ti pobiera go o 50% więcej.

Ja kupiłem kartę 1GB, bo wiem, że ma taką samą wydajność jak 2GB. Jakbym miał dokładać to do GTX 660, który ma wydajność 10% wyższą, a nie do karty 2GB, która ma wydajność taką samą.

co ty teraz gadasz chlopie!!! ogar tam wszedzie pisza nv 660 minimum 450wat zasilka radki 500wat no wiec??

a dodaj jeszcze dotego jak chcesz krecic radka to ile ci kurna wyjdzie prosze cie! wszyscy wiedza ze amd jak i radki lubia waty

Podsumujmy sobie. Jesteś anonimowym użytkownikiem który twierdzi, że zarabia 16 tyś zł miesięcznie, kupił sobie 7850 bo droższe karty to wyrzucanie pieniędzy na 7850 wszystko chodzi na full wypas. Dalej, portale internetowe wykonują nierzetelne benchmarki, wszystkie się zmówiły przeciwko tobie, bo u nich shogun chodzi na 28 fps ale na twojej super kacie to 40 fps min. Do tego zamiast podać link do jakiegoś wiarygodnego źródła to wymyślasz jakiś głupie przykłady z 690 i 512 mb vram i wyzywasz innych użytkowników od dzieciaków.

Jak dla mnie i dla większości ludzi, którzy będą to czytać to jesteś kolesiem, który wychwala swoją kartę a nie ma o niczym pojęcia. To ty jesteś niewiarygodny, każdy na forum może sobie pisać co chce, chcesz kogoś przekonać to podaj link do testu, albo sam wykonaj test i go UDOKUMENTUJ, bo na anonimowe słowo w internecie to se możesz.

Dalej nie grzeszysz inteligencją i matematyką... to ile zarabiam g*wno kogo interesuje i na pewno nie jest to 16tyś. na miesiąc. Tak, chodzi na full "wypas". Miałeś? Grałeś? Mi HD7850 + i5 2500k wystarcza. Gdybym potrzebował kompa do pracy jak gtxxor, to bym się zaopatrzył coś z i7 z 8 wątkami i HD7970. Ja tam powiedziałem, że tylko nieliczne mogą wykonywać takie nierzetelne testy. Wiele serwisów jest podobno uważanych, że ich testy są specjalnie sponsorowane przez koncerny (w większości tu dominuje Nvidia i Intel jako główni sponsorzy). Ja ci nic nie muszę udowadniać.

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Radeon_HD_7850_i_7870_-_test%2C_cena_i_opinie-4422/strona/16909.html

To skąd w twoim "serwisie" wzięło się 20 fps w Shogunie 2? Jakim cudem? W większości testów średnia to jakieś 38fps. To był przykład, ale jak widać wciąż tego nie załapałeś... niestety czego Jaś się nie nauczy, tego Jan nie będzie umiał. Dlaczego od dzieciaków? Zachowujesz się jak dzieciak, a lepiej użyje stwierdzenia, że jak GIMBUS. Większość ludzi będzie miała to w du**e, a i zapytaj się innych o tą kartę. Nie wychwalam jej, a jedynie stwierdzam fakty. Ty to odebrałeś jako "wychwalanie". Sam nie masz o niczym pojęcia. Nawet tej karty nie masz, a co tu dopiero mówić o czymś! Nawet jej nie trzymałeś w rękach, nawet jej na oczy na żywo nie widziałeś! Skończ więc ten swój bullshit serwować. Tak samo jak ty "anonimowe słowo to se możesz".

Aha. Nie próbuj, ale to dzieciaku nie próbuj wmówić mi że coś gadałem (a tak nie było) i manipulować faktami. To obrazuje jakim jesteś perfidną szują i zakłamanym człowiekiem.

co ty teraz gadasz chlopie!!! ogar tam wszedzie pisza nv 660 minimum 450wat zasilka radki 500wat no wiec??a dodaj jeszcze dotego jak chcesz krecic radka to ile ci kurna wyjdzie prosze cie! wszyscy wiedza ze amd jak i radki lubia waty

Jesteś kretynem. Popatrzałbyś na testy, a nie rekomendowany przez producenta zasilacz.

http://tpucdn.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_660_Ti_Direct_Cu_II/images/power_peak.gif

http://tpucdn.com/reviews/Gigabyte/GTX_660_OC/images/power_peak.gif

Edytowane przez wallhack

Jesteś kretynem. Popatrzałbyś na testy, a nie rekomendowany przez producenta zasilacz.

http://tpucdn.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_660_Ti_Direct_Cu_II/images/power_peak.gif

http://tpucdn.com/reviews/Gigabyte/GTX_660_OC/images/power_peak.gif

hmm jesli to prawda to b. dziwne przynajmniej dla mnie , ale po co w tedy podaja moc zasilki minimalnej przy modelach producentow? bo o to mi sie caly czas rozchodzi , poza tym oki radek tylko tyle ale dodaj jeszcze krecenie chodz pewno w tedy juz nie wiele

HD7850 świetnie się podkręca bez podnoszenia napięcia, tak więc pobór mocy nie wzrasta.

Niestety to nie prawda. Pobór mocy wzrasta zawsze przy podkręcaniu, bez względu czy zmieniamy napięcia czy nie ;)

Tak jak z autem, podkręcasz moc silnika ale nie musisz zmieniać od razu baku paliwa na większy, auto samo będzie "pić" więcej ;)

Edytowane przez frozen

Dawaj wykresy :P

Pierwszy lepszy test

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Radeon_HD_7850_i_7870_-_test%2C_cena_i_opinie-4422/strona/16910.html

i cytat

"Dodatkowo zmierzyliśmy pobór energii elektrycznej poszczególnych kart po ich podkręceniu. Przypominamy jednak, że nie tylko zwiększenie częstotliwości taktowania wpływa na pobór, ale i także napięcie zasilające rdzeń lub pamięć."

No, masakryczny jest wzrost........

Radeon HD 7850 2GB (@1050/1450) 231

Sapphire Radeon 7850 OC 2GB (@1150/1450) 233

(Pobór CAŁEJ platformy pod obciążeniem)

Więcej zależy tutaj od producenta karty niż od taktowania...

Edytowane przez wallhack

Jako zupełny laik wziąłbym 2GB kartę tylko tak dla zasady żeby to lepiej wyglądało, a może coś mi kiedyś pożre trochę więcej tego ramu. No i jeszcze żeby do karty dawali np. Sleeping Dogs i jestem kupiony zwłaszcza, że ostatnio miałem Radka zaś 7850 wypada nieźle w testach jak na dzień dzisiejszy (osobiście bym wybrał HD7870, ale na to już za późno). Odnośnie Shogun 2 to z moją kartą i ultra detalami w full HD na maksymalnym zbliżeniu przy salwie z broni palnej gra tnie (to pewnie te obcięte ROPy i szyna), mimo że karta jest wydajniejsza od HD7850 (na forach BF3 i Shogun 2 można przeczytać, że nawet mocniejsze karty potrafią chrupnąć i zaserwować poniżej 30 fps).

jak poniżej 800pln to bierz HD7850 za ok. 700/750pln http://www.agito.pl/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd-7850-oc-11200-06-20g-1gb-ddr5-pci-e-box-84-642136.html?attr=248-513091 , http://www.agito.pl/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd-7850-11200-07-20g-2gb-ddr5-pci-e-box-84-593867.html?attr=248-513091

gpu dobrze sobie radzi nawet z msaax8+dofem i resztą upiększaczy , karta dysponuje sporym potencjałem podkręcania