shoovtime 1 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Witam : ) Jestem zainteresowany kupnem karty Ge Force GTX 690, ale na niektórych forach wyczytałem, że pojawiają się mikropzycięcia w niektórych grach a czasami nawet we wszystkich u niektórych użytkowników.Z racji tego, że NVidia miała usunąć ten problem jakąś aktualizacją sterowników jestem ciekaw czy problem już został zniwelowany, może ktoś jest posiadaczem albo wie cokolwiek czy mikroprzycięcia nadal występują w tej karcie bo szkoda wyrzucić 4000zł w błoto. (używam jednego monitora, nie preferuje 3) Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję : ) Cytuj Link to post Share on other sites
ampiflied 4 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 to pewnie opinia dodana przez zawodowych graczy których np kupili kartę ale zapomnieli o dobrym procesorze.. jeśli nie dbasz o fps a, lubisz grać na wysokich to nie powinno być problemu bo to przecież mikroprzycięcia. Po za tym że karta jest bardzo wydajna najwydajniejsza chyba.. jeszcze nie czytałem testów o najnowszym radku.. to jak masz kasę to tylko brać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
shoovtime 1 Napisano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Czyli rozumiem, że gdybym zgłosił się tutaj na forum o złożenie zestawu i wybrał tą kartę + dobry procesor nie występowałyby żadne problemy : > ? Cytuj Link to post Share on other sites
Modok 24 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Poprawna nazwa to Geforce a nie Ge force mozilla źle ci poprawiła co do twoje tematu to uważam, że nawet gdyby nie było tego problemu z przecięciami a pewnie to jakiś mit, to i tak kupno tej karty to wyrzucenia kasy w błoto. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 obecnie do gier starczy gtx 670 czy hd 7950 polecam kase odłożyć i za rok czy 2 po prostu kupić nową kartę 2 Cytuj Link to post Share on other sites
shoovtime 1 Napisano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Poprawna nazwa to Geforce a nie Ge force mozilla źle ci poprawiła co do twoje tematu to uważam, że nawet gdyby nie było tego problemu z przecięciami a pewnie to jakiś mit, to i tak kupno tej karty to wyrzucenia kasy w błoto. Nie używam mozilli to raz, dwa nie przywiązywałem wagi do poprawnej nazwy tylko do przekazania poprawnej treści mojego problemu : ), trzy nie wniosłeś teoretycznie nic do tematu, wyrzucenie kasy w błoto? spoko, ale dlaczego : ) ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 po czwarte : Jaki masz monitor aby używać tak mocnej karty za ponad 4000 zł ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bula529 2 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Ja uważam, że gtx690 nie jest wyrzuceniem kasy w błoto, jeżeli tylko taka karta bd podarta równie wydajnym procesorem i używana do wysokich rozdzielczości np. 2560x1600. Wtedy jest sens kupowanie tak drogiej i wydajnej karty. Do full hd spokojnie wystarczy 680 lub 670, a za jakiś czas gdy wyjdzie 7xx zaoszczędzone pieniądze zainwestować w nowe gpu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
shoovtime 1 Napisano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2012 po czwarte : Jaki masz monitor aby używać tak mocnej karty za ponad 4000 zł ? Akutar monitor tutaj nie gra roli bo mogę zostawić aktualny 1900x1200 lub zakupić większy, chodziło mi głównie o to czy karta się sprawdza i nie ma z nią problemów : ) Cytuj Link to post Share on other sites
mulator 3173 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Używam 680 GTX w SLI i nie zauważyłem takiego problemu. Jeśli istnieje to dla mnie jest niezauważalny. Fakt że za 4000 można obecnie złożyć mocny komputer jednak jeśli taki wydatek na grafikę to dla Ciebie nie problem to kupuj. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 to pewnie opinia dodana przez zawodowych graczy których np kupili kartę ale zapomnieli o dobrym procesorze.. jeśli nie dbasz o fps a, lubisz grać na wysokich to nie powinno być problemu bo to przecież mikroprzycięcia. Po za tym że karta jest bardzo wydajna najwydajniejsza chyba.. jeszcze nie czytałem testów o najnowszym radku.. to jak masz kasę to tylko brać. Uważasz, że jaki to procesor da radę okiełznać takiego potwora jak GTX 690? Aktualnie według waszego mitu (co jest według mnie bullshitem, w który ludzie wierzą i dalej propagują) żaden procesor nie da rady go NIE OGRANICZYĆ. Cytuj Link to post Share on other sites
shoovtime 1 Napisano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Używam 680 GTX w SLI i nie zauważyłem takiego problemu. Jeśli istnieje to dla mnie jest niezauważalny. Fakt że za 4000 można obecnie złożyć mocny komputer jednak jeśli taki wydatek na grafikę to dla Ciebie nie problem to kupuj. Nie chodzi mi o to, aby konkretnie upchać wszystko co jest najdroższe, zależy mi na złożeniu komputera na przyszłe conajmniej 3 lata. Cytuj Link to post Share on other sites
mulator 3173 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Podaj budżet, napisz do czego będziesz wykorzystywał komputer, na pewno coś fajnego da się złożyć. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
shoovtime 1 Napisano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Podaj budżet, napisz do czego będziesz wykorzystywał komputer, na pewno coś fajnego da się złożyć. Budżet 9/10 tysięcy , komputer typowo do gier. ( w zestawie może być monitor, ale jeżeli miałby być kosztem wydajności to wole zainwestować w podzespoły) Cytuj Link to post Share on other sites
mulator 3173 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 To już temat do innego działu. Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 @shoovtime Na wszystkich kartach 2 procesorowych lub spiętych w sli/cf mikroprzycięcia występują i nic z tym nie zrobisz bo to taki "urok" tej technologii. Na szczęście nie wszyscy są to w stanie wychwycić i może tobie nie będzie to przeszkadzać. P.S. Co do ortografii. Skoro piszesz posta i prosisz w nim o pomoc to wypadało by okazać trochę szacunku, dla osób które będą go czytać i starać Ci się pomóc Cytuj Link to post Share on other sites
Ave20 241 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Napisałeś, że nie korzystasz z kilku monitorów - możesz więc napisać z jakiej natywnej rozdzielczości korzysta posiadany przez Ciebie monitor ? Edytowane 5 Września 2012 przez Ave20 Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 To bezsens wkładać taką karte która pod taką rozdzielczością bedzie pracowała pewnie na 70 % przy wszyskich grach na najwyższych ustawieniach i wodotryskach jakich sie da. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
arkowski 17 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Z mikro przycięciami to jak z YETI ( nikt go nie widział , a każdy o nim słyszał). Mam SLI GTX 670 , miałem SLI GTX 560ti - nie zauważyłem mikro przycięć. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 @UP Z mikroprzycięciami to tak jak z różnica w fps, dla jednych wystarczy 60 a dla innych 120 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xPOW3Rx 90 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 70% to i tak już dużo 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 No chyba że będziesz w przyszłości zmieniał monitor na jakieś 2560x1600 to wtedy kupno takiej karty ma sens. A co do procka to nie ma sie czym martwić bo już taki i5 3570 sobie bardzo dobrze z nią poradzi 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 A kto bogatemu zabroni? Jeśli tylko kasa jego, a nie rodziców ... to gdyby mnie było stać, też bym władował 690... do 1080p (pasywne 3D), ale lans byłby 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 W sumie ja też. Tylko kto wie czy on ma zamiar kupować do swojego starego kompa tego GTX'a czy składać nowy. I żeby nie wydał tych całych pieniędzy na karte i np procek bo płyta i reszta wyposażenia też kosztują. A z tego co dobre by było do tej karty i ogólnie płyta itd. to wychodzi prawie 10 000 zł albo nawet powyżej. Cytuj Link to post Share on other sites
Lordonos 72 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Micro stutteringu fraps nie wyłapuje i jest nie tylko na 2 kartach jest nawet program do testowania micro przycięć wybiera sie 1 lub 2 gpu i testuje. Nie każdy ma micro przycięcia ale zdażają się na lulti i single gpu i nic z tym się nie zrobi żaden patch ani sterownik nie pomoże. Jak bedziesz miał micro stutter to będziesz musiał zmienic kartę chyba że cie nie będą takie lekkie skoki przeszkadzały. Nawet filmy na YT,divx, dvd, br to mają jak kamera leci w dal to 25 klatek już nie starcza i widać skokową animację ale to już z innej bajki. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts