Voorhees 0 Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Problem dotyczy karty sieciowej na płycie głównej. Płyta główna: ASUS P8P67 PRO, B3 revision BIOS 3207 - podobno najnowszy Karta sieciowa: Intel® 82579V Gigabit Network Connection. System: Windows 7 Ultimate v64 z SP1 Opis problemu. Instaluje sterowniki (Intel_Gigabit_V15600_XPVistaWin7) dostarczone z płytą główną, i mam internet. Jeżeli zrobię restart komputera, to nic się nie dzieje. Internet działa. Ale po wyłączeniu komputera wieczorem i porannym uruchomieniu, brak internetu. Muszę ponownie instalować sterowniki, mimo, że fizycznie są na dysku twardym. Znalazłem nowsze sterowniki (Intel_Gigabit_V16500_XPVistaWin7) http://pl.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67_PRO_REV_31/#download. Sytuacja się powtarza. Kolega znalazł jeszcze nowsze sterowniki http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=18720&lang=eng&OSVersion=Windows%20Server%202008%20Enterprise%20x64*&DownloadType=%0ADrivers%0A To także nie pomogło. Może ktoś poda inne źródło sterowników. A jeżeli nic inne o nie ma, to poproszę o propozycje karty sieciowej przewodowej działającej z systemem windows 7 v64. Dzięki za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Czy LAN nie pobiera adresu IP? Jest niewidoczny w systemie? Wyrzuca jakikolwiek błąd w Managerze Urządzeń? Sprawdzałeś z jakimkolwiek innym routerem? BTW. Ostatni sterownik to 17.3 Cytuj Link to post Share on other sites
greenapple 0 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Witam mam taki sam problem - Lan nie pobiera adresu IP - w managerze w ogóle nie widać karty sieciowej - Dopiero Wyłączenie i ponowne włączenie karty w managerze pomaga Cytuj Link to post Share on other sites
BeF1990 0 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 (edytowane) Mam dokładnie ten sam problem na tej płycie głównej. Próbowałem już wszystkiego, reinstalacja sterowników, wgrywanie najnowszych, wyłączanie karty sieciowej w biosie, ponowne jej uruchamianie itp. Karta zawsze po wyłączeniu komputera nie działa, w menadżerze urządzeń pojawia się przy niej ikonka wykrzyknika (dokładnie tak jak opisał to greenapple w poście powyżej) i jedyne co pomaga to wyłączenie i ponowne jej włączenie. Problem występuję nawet jeśli nie ma podpiętego do karty sieciowej kabla co sugeruję, iż wina nie stoi po stronie routera. Płytę główną kupiłem w Vobisie jakieś dwa tyg. temu. Wspomnę, że wcześniej miałem tą samą płytę, z która nie miałem żadnych problemów. Niestety byłem zmuszony ją wymienić ponieważ uległa awarii. Edytowane 9 Września 2012 przez BeF1990 Cytuj Link to post Share on other sites
greenapple 0 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Ja też zakupiłem płytkę w vobisie i też 2 tyg temu. Cytuj Link to post Share on other sites
BeF1990 0 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Coś tu śmierdzi skoro więcej osób ma identyczny problem... Dziwne jest tylko to, że sama karta sieciowa jest sprawna, bo internet w ostateczności działa. Jazdy są tylko w momencie wyłączenia komputera. Cytuj Link to post Share on other sites
gruby123 12 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 mam ta samo płyte i działa wszystko Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Sytuacja wygląda na jakiś softowy/systemowy błąd, przynajmniej jak na mój gust. Co ciekawe, u mnie również nic takiego nie miało miejsca. Sprawdzaliście tryb awaryjny z obsługą sieci? Cytuj Link to post Share on other sites
greenapple 0 Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 W trybie awaryjnym to samo , sprawdzałem przed chwilą. Cytuj Link to post Share on other sites
BeF1990 0 Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Odpaliłem nawet Linuksa Ubuntu z płytki i tam również internet nie działał. Najdziwniejsze jest to, że jak dam uruchom ponownie to wszystko śmiga, dopiero jak wyłączę komputer i uruchomię go ponownie to karta sieciowa nie działa. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 W takim razie jedynie serwis - nie widzę innej możliwości. Cytuj Link to post Share on other sites
Voorhees 0 Napisano 9 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Witam ponownie. Wybaczcie wszyscy, że tak późno odpisuję. Rozwiązałem problem dwa dni po pierwszym wpisie. Kupiłem tnia a może najtańszą kartę sieciową firmy Pentagram z procesorem Realtek RTL8139D. W pudełku nawet sterowników nie było. Pierwsze uruchomienie komputera i wszystko działa (do tej pory). Internet jest. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts