Kyle_ 13 Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Masz rację od początku do końca A wykopałem tego kotleta, by naprostować wykrzywione przez użytkownika Komputer fakty. Edytowane 10 Stycznia 2013 przez Kyle_ Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Kiedy ktoś rejestruje się na forum tylko po to żeby powiedzieć Ci że pieprzysz głupoty to znaczy że powinieneś się nad sobą zastanowić A tak swoją drogą to wydaje mi się że jeśli test pochodzi z innego kontynentu to może to być zupełnie inna wersja tej samej budy dostosowana do wymagań specyficznego rynku. Cytuj Link to post Share on other sites
Kyle_ 13 Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Po tym co napisałeś popadłem w głęboką zadumę i doszedłem do wniosku, że ... masz rację - chyba są różne wersje tej samej budy. ;) Oto góra mojego egzemplaża (na mój gust o niebo równiej niż to co widziałem w recenzjach) : http://img7.imageshack.us/img7/6840/forumof.jpg Edytowane 10 Stycznia 2013 przez Kyle_ Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Coś w tym może być ale bez przesady, linia produkcyjna jest przecież jedna Obstawiam raczej minimalny rozrzut jakościowo-ilościowy bo tego się nie uniknąć przy dużej produkcji Ale odkop ładny Cytuj Link to post Share on other sites
Kyle_ 13 Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Obstawiam raczej minimalny rozrzut jakościowo-ilościowy bo tego się nie uniknąć przy dużej produkcji "Minimalny rozrzut" ? - toż to przepadzisty rozrzut, po tym co widziałem w recenzjach! Może późniejsze wersje są takie jak moja, bo budę kupiłem w tym tygodniu dopiero. Hmmm ... to jest dosyć dziwne: przeprowadziłem teraz dokładne pomiary blach bocznych i ta z dziurkami ma 1mm grubości ... natomiast ta bez dziurek 1,2mm (wyniki pomiarów w różnych miejscach danej blachy się powtarzają). Edytowane 10 Stycznia 2013 przez Kyle_ Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 @ UP Nie zmienia to faktu, że blacha naprawdę pancerna Cytuj Link to post Share on other sites
komodus 35 Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Ta recenzja tego gościa na której widać ten falujący top chyba taka odosobniona nie jest. Zobacz na ofertę tej budy z komputronikia i na zdjęcie http://www.komputronik.pl/product/129022/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/Fractal_Design_ARC_Midi_Tower_bez_zasilacza.html http://www.komputronik.pl/product_picture/6/OBFRDARCBL_BZ/Fractal_Design_ARC_Midi_Tower_bez_zasilacza-47345dbd.png Top pofalowany - tzn siatka na topie - więc co ma pomyśleć ewentualny nabywca. Widać to chyba jest to co pisze t.luk. - jakiś rozrzut na produkcji czy coś - bo twoja wygląda ok. Edytowane 10 Stycznia 2013 przez komodus Cytuj Link to post Share on other sites
Kyle_ 13 Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Ta recenzja tego gościa na której widać ten falujący top chyba taka odosobniona nie jest. Absolutnie TAK - widzę że w recenzjach ten top wygląda tragicznie. Jednak w mojej budzie ten top jest wręcz inny. W tych recenzjach widzę płaską siatkę, która się fałduje. U mnie to jest jakby taki dekiel (nie wiem jak to opisać ... jak się robi garnki to spód jest równy, natomiast każdy garnek ma ściany ... ten mój top {sama siatka ... nie cały element} też ma jakby ściany jak garnek, na samej krawędzi, tyle że o wysokości może z 4mm, a cała mesh to jakby odwrócony garnek, a ściany tego garnka wchodzą w dół, w głąb górnej pokrywy, i tak to jest spasowane że spód tego garnka jest niemal na równi z ramką). U mnie nie ma absolutnie fałd. Jakby zupełnie inny proces produkcyjny tego konkretnego elementu. Jestem zdania że zmienili sposób produkcji tego elementu, bo te fałdy to było nieestetyczne przegięcie. Edytowane 10 Stycznia 2013 przez Kyle_ Cytuj Link to post Share on other sites
komodus 35 Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 No to gratulacje udanej sztuki. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 W sumie ciekaw jestem jak to będzie wyglądać w przypadku następcy Arc Midi Tower Cytuj Link to post Share on other sites
komodus 35 Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 O a jaki będzie następca Masz już jakieś zdjęcia ? Cytuj Link to post Share on other sites
pierotez 4 Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Ja się dopiszę z pytankiem Define. Czy R3 różni się jakością i czymś szczególnym od R4? Swoją drogą niezłe jaja z tym Arc-iem! Czy cała buda jest sporo miej stabilna od Define R3/R4? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 O a jaki będzie następcaMasz już jakieś zdjęcia ? Nic nie mam, Na razie tylko chodzą takie słuchy Ja się dopiszę z pytankiem Define. Czy R3 różni się jakością i czymś szczególnym od R4? Swoją drogą niezłe jaja z tym Arc-iem! Czy cała buda jest sporo miej stabilna od Define R3/R4? To nie jaja tylko zwracanie uwagi na jeden aspekt obudowy, który nie ma żadnego znaczenia w funkcjonalności obudowy Cytuj Link to post Share on other sites
pierotez 4 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 t.luk - tak, tak mi się napisało. Chyba wezmę pójdę w tego Arca skoro powiela solidność Define'a który jest 'cieplejszy' przez wszędzie poupychane filtry przeciwpyłowe. A niema sensu brać cichutkiej, wytłumionej obudowy i jej tego pozbawiać. Ciekawy jestem czy ARC też ma maty bitumiczne? Cytuj Link to post Share on other sites
Kyle_ 13 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Ciekawy jestem czy ARC też ma maty bitumiczne? Nie ma ... ale maty moim zdaniem to bez sens (gorsze oddawanie ciepła). Zamiast robić głośny PC i próbować go uciszyć matami, lepiej od razu kupić ciche komponenty. A co do ARC - nieprawdopodobnie ciężko wysuwa się blachy boczne Nie wiem czy go z tego powodu nie sprzedam wręcz (kupiłem w tamtym tygodniu, więc ... trudno) i nie kupię Corsair Graphite 600TM (ma fajne klamki ... jak Chieftec Bravo - Chieftec ma co prawda jedną, ale zasada ta sama) Cytuj Link to post Share on other sites
pierotez 4 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) A mnie znowu wkurza niesamowicie zdejmowanie blachy od góry (mam teraz bude od Siemensa, ciężka i 2 klapki/zawiasy przy górnym boku). Aby zajrzeć do środka muszę wyjąć peceta z wnęki ponieważ 'blachę trzeba sporo odchylić aby ją wyjąć. Dochodzi jeszcze zabawa z kablami z tyłu Widze że ARC mi się coraz bardziej podoba i blachy idą bokiem do tyłu Kyle naprawdę taki problem z jej wyjmowaniem? Edytowane 13 Stycznia 2013 przez pierotez Cytuj Link to post Share on other sites
Kyle_ 13 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Kyle naprawdę taki problem z jej wyjmowaniem? Nigdy wcześniej się z tak ciężkim wyjmowaniem blach nie spotkałem ... a może ze 100 różnych kompów otwierałem w ogóle. Żeby wyjąć blachę, muszę chwycić za tą "klamkę" i za nią ostro ciągnąć, tak że aż budę (waga 10 KG) podnosi z przeciwległej strony (buda leży na boku). Edytowane 13 Stycznia 2013 przez Kyle_ Cytuj Link to post Share on other sites
komodus 35 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Faktycznie o tym problemie ściągania bocznego panelu (spasowaniu go) pisano na forum PcLab w temacie "Fractal Arc Mid Problem z bocznym panelem". Skończyło się to wymianą na nowy egzemplarz. Więc jeśli Ty masz taki sam problem to może skorzystaj z reklamacji, a może wyrobi się z czasem. Cytuj Link to post Share on other sites
Kyle_ 13 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Wiesz, obudowę kupiłem w sklepie ProLine. Przysłali zarysowaną (nie jest to bardzo widoczne, ale od nowej budy wymagam 100% dobrego stanu - czy za dużo to jest w Polsce?) - co prawda chcieli mi dać inny bok (nie ten co porysowany), ale no nie bardzo mi to odpowiada. Protokół szkody nie został spisany, bo oczywiście zamówienie realizowali 4 dni robocze, i nie mogłem odebrać osobiście, bo byłem w pracy (urlop mi się skończył po 3 dniach roboczych), a Ojciec dokładnie nie pooglądał. Zamówiłem kuriera by spisał protokół - jeszcze nie przyszedł. Jak chciałem odesłać budę, to ProLine napisał że "uszkodzonej nie przyjmą". Piszę to po to, by było wiadomo że reklamacja w ProLine z powodu ciężko zamykających się blach, sądząc po powyższym nie przejdzie. Cytuj Link to post Share on other sites
worms 94 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Miałem to samo z drzwiami, pilnik w dłoń i po problemie. Nie odsyłałem na gwarancje bo by to pewnie długo trwało, skoro tydzień mi ją wysyłali. Później wypatrzyłem w przednim panelu między zatokami 5.25, a grilem jest wgniecenie. Trudno się mówi, słaba kontrola gotowego produktu, ale mimo to jestem z Arca zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
komodus 35 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 (edytowane) Z jakimi drzwiami - w ARC Midi ? Wgniecenie jest na froncie Arc Midi - w plastiku ? Edytowane 14 Stycznia 2013 przez komodus Cytuj Link to post Share on other sites
worms 94 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Dokładnie tak. Cytuj Link to post Share on other sites
komodus 35 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 A gdzie Arc ma drzwiczki ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Wiesz, obudowę kupiłem w sklepie ProLine. Przysłali zarysowaną (nie jest to bardzo widoczne, ale od nowej budy wymagam 100% dobrego stanu - czy za dużo to jest w Polsce?) - co prawda chcieli mi dać inny bok (nie ten co porysowany), ale no nie bardzo mi to odpowiada. Protokół szkody nie został spisany, bo oczywiście zamówienie realizowali 4 dni robocze, i nie mogłem odebrać osobiście, bo byłem w pracy (urlop mi się skończył po 3 dniach roboczych), a Ojciec dokładnie nie pooglądał. Zamówiłem kuriera by spisał protokół - jeszcze nie przyszedł. Jak chciałem odesłać budę, to ProLine napisał że "uszkodzonej nie przyjmą". Piszę to po to, by było wiadomo że reklamacja w ProLine z powodu ciężko zamykających się blach, sądząc po powyższym nie przejdzie. A odezwałeś się do polskiego dystrybutora z tą sprawą? Cytuj Link to post Share on other sites
Kyle_ 13 Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Hmmm, Proline przysłał mi nową blachę (akurat nie tą co jest zarysowana, bo mieli tylko tą drugą) - o dziwo przysłana blacha całkiem normalnie się już wsuwa. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts