Skocz do zawartości

temperatura i5 2500k?

Recommended Posts

Raczej za dużo pasty

C/W Fortis'a nie powinno wynosić 0.300(Dla 95W)

C/W= Różnica Temp.elementu grzejącego(np: proca) a Temp. Medium Chłodzącego* Dzielona przez 100(Np: 0.22 Pznacza że Temp Rdzenia Jest o 22oC Wyższa od Temp Medium Chłodzącego*)(C/W 1.00 Oznacza Różnice 100oC)

*-Odbiornik ciepła(powietrze lub Woda)

Edytowane przez tarrok111

To ja mam kur*a coś źle, czy co? :P U mnie po teście OCCT (czy jak to się tam nazywało) i5 2500k na macho hr-02 wyciąga maks. 55-57*C. Niby pastę mam standardową dołączaną do chłodzenia i jeszcze martwie się, bo pewne komplikacje miałem przy montażu :P. W idle to jakieś 32*C. Jednak po kilku chwilach w OCCT temp. nagle skacze do 48 i tak idzie do 55. Później trzyma to sztywno i nie chce drgnąć.

Edytowane przez Dip79

Nie chcę zakładać nowego tematu, a ten pasuje jak ulał.

Kupuję na dniach Noctua NH-D14 i tu pytanie;

Jak prawidłowo nakładać pastę na procka?

Tak?

Czy tak?

Na pierwszym koles smaruje paste po całej powierzchni

Na drugim koles stawia kropę na środku i nakłada cooler [na stronie i w manualu Noctua mam pokazany ten drugi sposób "kropa" i docisk]

Więc jak jest skuteczniej, bo naogłądałem sie w necie i już sam nie wiem ^^

EDit:

Pasta jest taka w komplecie:

http://allegro.pl/noctua-nt-h1-doskonala-pasta-termoprzewodzaca-i2536300518.html

Edytowane przez gore2kill4

Od lat stosuję metodę dokładnego rozsmarowania pasty po całym IHISie. Chcę by ciepło odprowadzane było także rogami mimo że najwięcej promieniuje środkiem.

Warstwę nakładam cienką. Ale całkowicie kryjącą. Później mocny docisk i sprawa załatwiona. Byle raz przyłożyć radiator a nie kręcić nim później ile wlezie.