Piotrix 1 Napisano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Cześć potrzebuję zmodernizować laptopa : Optimus model. M200M / 8050 - 2005,07r . O kartę bezprzewodową wi-fi bo nie posiada w standardzie , i nie wiem co wybrać jakiego typu najlepiej , na usb, lub pcmcia , lub do wewnętrzną jak da się dołożyć , jaką wybrać który model najlepiej pasującą do niego ?? . , i mam jeszcze jedno pytanko jak go rozebrać bezpiecznie i przeczyścić bo coś mi w nim buczy , Dzięki Pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
michalschulz1 210 Napisano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Zamontuj to http://allegro.pl/karta-sieciowa-wi-fi-mini-pci-e-b-g-n-ibm-lenovo-i2584132828.html i po problemie ; ) Cytuj Link to post Share on other sites
Yuman 12 Napisano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 http://www.morele.net/karta-sieciowa-tp-link-tl-wn822n-adapter-usb-wireless-802-11n-300mbps-363179/ Mam taką na USB i w odległości 2 pięter po przekątnej od routera do tej karty mam 4-5 kresek zasięgu. Czasami minimum 3, ale to na dosłownie chwilkę. Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) polecam jednak kupic na MiniPCI , generalnie jak nie chcesz nowej, wez cos z allegro, byle nie na chipi'e broadcoma bo ten lubi sie wieszac i rozlaczac bez powodu. Popatrz za intel'em albo atheros'em. Uniwersalnym i w 100% kompatybilnym rozwiazaniem jest karta na USB lub PCMCIA, napewno bedzie prosciej sprzedac po czasie Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez orbik Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 http://www.asus.com/Networks/Wireless_Adapters/USBN10/ Małe, uniwersalne i bardzo wygodne rozwiązanei na USB. Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 fajna bo miniaturowa tylko chyba zasięg będzie kicha z taką anteną Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 W mojej biurowej rzeczywistości, odległość od AP ok 70 metrów, w tym 3 "gipsościanki" i nie odczuwam żadnych niedogodności. Testowałem przez chwilę WL-160N i różnica nie była dramatycznie duża. Nie wiem niestety jak byłoby przy grubszych murowanych ścianach czy stropach między piętrami. Trudno jednak o mniejszą fizycznie kartę WLAN. Cytuj Link to post Share on other sites
Piotrix 1 Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) Na wielkości i ciężarze mi totalnie nie zależy tylko na jakości który lepszy, lepszy zasięg itp. , chyba wybiorę jakiś model na pcmcia bo portów usb jest mało tylko 3 a tego pcmcia do niczego nie używam to szkoda zajmować usb bo jest częściej wykorzystywane , a różnicy po między nimi w jakości i zasięgu chyba nie ma ? to mogę kupić coś na pcmcia , mieszkam w starym budownictwie grube mury dom o powierzchni około 100m. Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez Piotrix Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts