Skocz do zawartości

Radeon 7770 2GB z firmy DELL ?

Recommended Posts

Siema co sądzicie o Radeonie 7770 ale UWAGA o wersji DELL 2gb mało jakaś popularna bo testów za bardzo nie widze, na allegro jest za 400 zł więc dosyć tanio a jest to wersja 2gb więc myślę, że się opłaca ? Owiele więcej zre prądu wersja 2gb od 1gb ? pytam ze względu gdyż mój zasilacz jest dobry na 1gb ale nie wiem czy ta 2gb nie potrzebuje owiele więcej mocy ;) ?

Czy lepiej dozbierać 100zł i kupić Gigabyte 1 gb ?

Konstrukcja referencyjna to konstrukcja stworzona pierwotnie przez producenta karty, w tym przypadku AMD. Dostawca takiej karty, w tym przypadku firma DELL nie czyni w niej jakichkolwiek zmian, jedynie dokleja naklejkę ze swoim logo.

Konstrukcja autorska (niereferencyjna), to karta korzystająca z układu zaprojektowanego przez nVidia/AMD ale zbudowana na płytce drukowanej stworzonej przez dostawcę, często mająca też zmieniony układ chłodzenia oraz bios.

Aha i jeszcze co do aukcji allegro, to dokładnie jest bez jakiejkolwiek gwarancji, wiec jeśli bedzie się coś działo to nic już nie zrobisz i nie oddasz karty, zresztą na aukcji pisze że zostały one tylko sprawdzone i że są sprawne i nic pozatym ale jak sprawne, bo bedziesz miał artefakty w grach lub tego typu błędy i nic z tym nie zrobisz bo karty Ci nie wymienią. Widziałem tą aukcje ostatnio wiec kupowanie na własne ryzyko. Ja chyba bede kupował jutro Gigabyta na "Agito" której cena jest bardzo przystępna 457zł +20zł przesyłka.

Edytowane przez LukisK

jak sprawne, bo bedziesz miał artefakty w grach lub tego typu błędy i nic z tym nie zrobisz bo karty Ci nie wymienią

No nie wiem. Jesli sprawne to znaczy ze nie maja artefaktow i wyswietlaja obraz zgodnie z dokumentacja producenta a do tego moga pracowac w temperaturach zgodnych z dokumentacja producenta.

Jesli sprzedajesz cos i piszesz ze jest sprawne to ma to byc sprawne. Jesli sprzedajesz a nie napiszesz ze jest sprawne to ma to byc sprawny sprzet. Tylko i wylacznie w przypadku w ktorym napiszesz ze sprzet jest lub moze byc uszkodzony mozesz sprzedac uszkodzony sprzet.

Moze karty nie wymienia ale pieniadze maja obowiazek ci oddac i pokryc wszystkie koszty zwiazane z dostawa.

PS nie wiem skad wychodza takie mity typu "napisane ze sprawny ale nie wiadomo jak sprawny".