rosomakos 12 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 No i tutaj piękne porównanie ze strony mrocznego kapsla i tak trzymaj malutka. 8) Cytuj Link to post Share on other sites
nwchades 147 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 (edytowane) Nie lubie tego kiczu w postaci gforcow i intela jakim nas karmią tymi zegarkami brakiem rzetelności i rzeczywistej mocy przerobowej sprzetu z tego względu że gdy taki nvidia w benchu najedzie na puste połacie ,niebo ostro punktuje natomiast gdy trafia na złorzność terenu dostaje cięgi od Amd i to jest fakt taki że inwestują w coolery by zassać te 4,5klatek ktore w akcji sprowadzą się do 2 rzeczywistych ale niech żyją fanboye i ich zgnily zielony sprzet . No coty chłopie porównaj dane na papierze 7970 ma więcej wszystkiego na tyle by spokojnie nie rozważać która z nich jest mocniejsza ,mocniejsza nie szybsza to znaczy to że w środowisku o mocniej złorzone detale karciocha zostawi w tyle te turbobosty zegarowe nawet 680 i daje sobie za to łeb zciąć jesli nie bo nawet widać to po szynie i pamięci że radek w temacie ma więcej do powiedzenia.Jedynie co sytuacje ratuje wersja 4 gb 670 i 680 jednak cena jest lekko przesadzona i poprostu karta jestnie opłacalna.Mowa tu o graczach bo do obróbki to dawno pewnie postawili na radka nawet patrząc na moc obliczeniową teraflopy widać co i jak.TYLKO RADEK. A ja nie lubie hejterstwa. Jeżeli patrzysz na to co jakie jest na papierze, to pozdrawiam... 660 Ti ma mniejszą szynę, mniejszą przepustowość pamięci, mniejszą wydajność zminnoprzecinkową, mniejsze wypełnianie pikseli od 7870 i 7950, a w większości przypadków jest lepsza od tych dwóch kart. Co do Intela, to daj spokój, AMD od paru lat nie pokazuję niczego, czym mogło by jakoś konkurować... a Vishera też się nie najlepiej zapowiada 670 to równa karta do 7970, czasem lepsza czasem gorsza. Co będzie w przyszłości? Tego nie wie nikt. A jeżeli chodzi o zastosowania profesjonalne, to od tego są profesjonalne karty... a nie gamingowe @UP Porównanie tylko i wyłącznie teoretyczne... Edytowane 18 Sierpnia 2012 przez nwchades Cytuj Link to post Share on other sites
Gość darkatraz Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 No w tym problem, że to nie są porównania teoretyczne, a prawdziwe. Rosomakos: Ja nie malutka i odczep się od mojej osoby. Z pedifilią nie gadam. Cytuj Link to post Share on other sites
nwchades 147 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 @UP Teoretyczne, bo nie ma testów w grach. Cytuj Link to post Share on other sites
rosomakos 12 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Ale tak nawet na wyglad biorąc to radeony ladniejsze robią nie wiem ale zawsze to coś. Cytuj Link to post Share on other sites
Onvil 12 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 (edytowane) @2x up zgadza się dlatego sam napisałem że do 3 monitorów brałbym 690 2x4GB więc co mi próbujesz udowodnić? jeśli nie starczy 3GB to tymbardziej 2 nie 100-200 tylko 350 i do jednego monitora full HD już się to nie opłaca za rok będą może 3-5 gier które wyr\korzystają >2GB na FHD za 2 lata moze 2-3 korzystające z ponad 3, ale nie uruchomi ich na max wiec i tak nie skorzysta z czwartego gigabajta nie wciskam mu gorszego. Ta sama cena 7970vs670 i 7970 jest gorszy? ogólnie jako firma na przestrzeni dziejów to tak, ale ten z tych konretnych modeli lepszy jest 7970 i jeszcze jedno mi się przypomniało. nvidia czasem kantuje na teksturachNie mam pojęcia o co ci chodzi piszesz o 5 rzeczach na raz i na dodatek próbujesz wmówić wszystkim ,że to ty masz rację. 2-3 lata? Metro 2033 data premiery: 19.03.2010. Metro Last Light będzie miało jeszcze większe wymagania ,a wiesz czemu uważasz ,że przez 2 lata nie będzie zapotrzebowanie na większą ilość VRAMU w karcie? bo cały czas jesteś do tyłu. Wyjdą nowe konsole to zobaczysz skok. I czytaj ze zrozumieniem wszystko napisałem w poprzednim poście ,ale ty tylko do jednego się odnosisz ,że Firma AMD JEST LEPSZA I ****. Tak? Ale tak nawet na wyglad biorąc to radeony ladniejsze robią nie wiem ale zawsze to coś.Jak będę wybierał się na jakąś imprezę to z pewnością wezmę ze sobą Radeona Dzięki Stary! Edytowane 18 Sierpnia 2012 przez Onvil Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 za rok będą może 3-5 gier które wyr\korzystają >2GB na FHD za 2 lata moze 2-3 korzystające z ponad 3, ale nie uruchomi ich na max wiec i tak nie skorzysta z czwartego gigabajta Znowu. Skoro wróżysz, że wykorzystają ponad 3 to równie dobrze mogą wykorzystać i 5Gb. Wróżysz i nic pewnego nie stwierdzasz. W rozmowie o jednym monitorze dla danego zestawu wyskakujesz z argumentacją o multi-monitorowych konstrukcjach jakby to miało jakiekolwiek porównanie. Nie ma karty graficznej na rynku która zapewni grę na max detalach przez 3-4 lata. Jak ktoś wie że może zmienić monitor na dwa bądź trzy, zaopatrzy się w 4GB wersję danej karty. Kupując chociażby na Ebayu różnica będzie 100-200zł i śmiem stwierdzić że ktoś kto obchodzi się z zamiarem kupna 3 monitorów jest w stanie dopłacić 200zł. Proponujesz głośniejszą kartę, z gorszym chłodzeniem ale extra VRAM - to pytam się dlaczego nie wziąć wersji EVGA dopłacając niewielkie w odniesieniu do całości 100-200zł i cieszyć się nią jeszcze dłużej niż 7970 kiedy obie zachowują te same wady. Cytuj Link to post Share on other sites
noobis4 1 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 (edytowane) @2x up metro pobiera 2,4GB (to nie jest prawie 3) przy 3 monitorach - dlatego do 3 bierzemy gtx690 4GBx2 przy 1 pobiera 1140MB Przeczytaj topic jeszcze raz uważnie. Ja uważam że nie potrzeba więcej vramu? Przecież to ja ciągle bronię opcji 7970 z 3GB za tą samą cenę co gtx670 z 2GB. Można też kupić evga z 4GB, ale nie za 350zł więcej. Twierdzę że 4 gigabajt na 1 monitorze na gtx 670 już niewiele da gdyż i tak te gry nie będą płynnie chodzić Edytowane 18 Sierpnia 2012 przez noobis4 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 350zł więcej.Nie, 200zł~ a z pewnością mniej niż 350zł. Twierdzę że 4 gigabajt na 1 monitorze na gtx 670 już niewiele da gdyż i tak te gry nie będą płynnie chodzić Czyli 3Gb jest przyszłościowe i zalecane, ale 4Gb już nie bo nie będzie płynnie? No teraz to pobiłeś samego siebie. Cytuj Link to post Share on other sites
rosomakos 12 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Są przecież karty z 2010 jak 5870, 6950 ,6970 na których spokojnie jeszcze przez 2 lata odpale wszystkie detale może bez hd ale jednak [chodzi o wersje 2gb vramu] Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Ja tam Panowie proponuję zakończyć tą dyskusję bo to nie ma sensu takie gdybowanie a błędy w wypowiedziach tylko namieszają w głowach innym użytkownikom forum... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Popieram, dalszy spam będzie usuwany. Cytuj Link to post Share on other sites
mmajki91 0 Napisano 9 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Chciałbym odświeżyć temat, gdyż zamawiam komputer jakoś na dniach. Skompletowałem dwa zestawy. Mam dylemat , ponieważ nie wiem na który się zdecydować. Dodam , że nie ma znaczenia dla mnie różnica cenowa pomiędzy 680 a 670. Dlatego proszę żebyście na to nie patrzyli. Myślę jeszcze nad 7970 ,ale potrzebuje dobrych argumentów żeby ją wziąć ponieważ 1600 zł to nie jest mała suma. Budżet nie uległ zmianie z tym ,że chcę na razie kupić samą puszkę do 5600zl bez monitora. http://www.morele.net/inventory/info/OaJgiz/ http://www.morele.net/inventory/info/3UcFr/ Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 A tak z ciekawości to do czego Ci wentylator 92 mm Enermaxa? Cytuj Link to post Share on other sites
mmajki91 0 Napisano 10 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2012 (edytowane) Miały być 2 x 140mm, ale z braku dostępności produktów wrzuciłem coś na szybko. Swoją drogą ,jakie chłodzenie obudowy byś polecił? ps: poprawiony link z postu wyżej http://www.morele.net/inventory/info/0sh1n4/ Edytowane 10 Września 2012 przez mmajki91 Cytuj Link to post Share on other sites
przemol18 2 Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 ja was nie rozumiem składacie kompy za kilka patyków a dyski twarde bierzecie jak największe gówna z serii green blue nie lepiej wziąśćjakiś szybki i cichy markowy dysk a Cytuj Link to post Share on other sites
mmajki91 0 Napisano 10 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2012 (edytowane) Z tego co wiem seria blue mieści się pomiędzy green a black , z czego black podobno jest glosny a green wolny. Więc nie rozumiem dlaczego twierdzisz , że wybrałem 'dysk gó**o' Edytowane 10 Września 2012 przez mmajki91 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Z tego co wiem seria blue mieści się pomiędzy green a black , z czego black podobno jest glosny a green wolny. Więc nie rozumiem dlaczego twierdzisz , że wybrałem 'dysk gó**o' Nie przejmuj się. Teraz będzie kwiczeć, żeby brać super szybkie HDD bo musi się pochwalić zakupem z sygnatury (który nawet podkreślił!) Gdzie w cenie ~600zł można mieć już SSD pod system i 1TB Caviar blue. Wybrałeś rozsądnie - to dobry dysk do normalnego użytkowania, w szczególności, że SSD już masz i to nim będziesz przyspieszać pracę systemu, gier, programów. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts