Skocz do zawartości

Recommended Posts

Co myślicie o tym zestawie? Dysk i dvd mam.

Za 1,5 roku wyminie na nowy procesor I5 2500k oraz chłodzenie lub jakiś lepszy od pod tą i chce osiągnąć OC 4,5Ghz , jak będzie trzeba to może nawet kartę,czy w tej cenie dostane wydajniejsza kartę wiem mógłbym dozbierać do Sapphire Radeon HD 7850 ale zależy mi na szybkim zakupie PC i nie chce zbytnio wywalać dużo kasy na niego.

Karta graficzna XFX Radeon HD 6870 Heatpipe 1GB DDR5 PCI-E BOX 644,00 zł

SilentiumPC Brutus 410 Pure czarna 132,00 zł

MSI Z77A-G43 359,00 zł

Kingston HyperX DDR3 2x4096MB 1600MHz CL9 Intel XMP BOX 205,00 zł

XFX Core 550W 80+ SLI 263,00 zł

Intel Core i3 2120 3.3 GHz 459,00 zł

Zestaw dobry, jeśli możesz dozbieraj do 7850.

Lepiej chwile się wstrzymać z zakupem niż zacząć z gorszą kartą.

Za 1.5 roku bd nowe procesory zapewne pod inną podstawkę.

Nie za 1.5 roku tylko w drugim kwartale 2013 i na pewno będą mieć inną podstawkę.

Błagam Cie zrewiduj swoje informacje bo pleciesz i jeszcze ludziom w głowie namieszasz.

Poczytaj 1 post autora mówi, że za 1.5 roku włoży i5, który będzie już dziadkiem %-)

Srali muchy będzie wiosna.

Nie zmienia to faktu że jesteś w błędzie bo nowe procesory będą już za rok (niespełna), a kolejne... za kolejny. (Intele)

Czyli ma sobie teraz kupić Mobo z podstawką na Haswelle czy jak?

2500k jeszcze długo będzie dobrym procesorem do gier, jak za 1,5 roku sobie go sprawi to pociągnie na nim jeszcze drugie tyle.

Zawsze będę mógł umieścić Intel I5 3570K czy jakiś inny dobry procesor co jest teraz drogi i wydajny a jego cena spodnie

http://www.transfer-snowboard.pl/506-1051-home/spodnie-nitro-decline-2011-black.jpg to są spodnie.

Ale dobrze mówisz, masz możliwość kupienia wydajniejszego procesora w przyszłości i jest to dobry wybór.

Mogą być 1600, mogą być 1333 - ale różnicę w grach nie sposób odczuć, więc jakbyś nie wybrał tak będzie dobrze.

Czytałem ze Gigabyte ma lepszą wydajność w grach bo jest fabryczne OC i dobrze się kręci zaś głośniej chodzi chłodzenia niż w Sapphire.Chyba lepiej dołożyć te 30zł czy też nie?

Bierz tą która ma lepsze chłodzenie i dłuższą gwarancją :)

Rok więcej zawsze się przyda, nawet gdybyś po 2 latach chciał tę kartę sprzedać - komuś zostanie jeszcze rok gwarancji, a Ty masz większą szansę na pozbycie się jej w dobrej cenie.

Z drugiej strony, Sapphire podobno się lepiej podkręca. A o chłodzeniu nie wyczytałem nic nowego niż "podobny poziom".

Tak więc, wszystko powiedziane - wybór podejmiesz sam :)