Mixtape 1765 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Jedzmy kupę, przecież miliardy much nie mogą się mylić. Mnie nie obchodzi czy ludzie wolą wydawać ciężkie pieniądze na syf. Nie rozumiem Samsunga. Czemu nie mogą zrobić obudowy na wzór tej z Wave'ów? Nawet jakby telefon miał być te 2 czy 3 mm grubszy to nic by się nie stało a zyskaliby by w końcu w oczach klientów, którzy cenią wykonanie telefonu. Chcą robić najlżejsze i najcieńsze i najbardziej wygodne w trzymaniu telefony mogą robić telefony z lepszych materiałów ale ''po co'' mi tam wykonanie SGS'a IIi nie przeszkadza. Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Właśnie taką cieniutką paletkę gorzej się trzyma niż telefon trochę grubszy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Jak chcesz miec grubszy/ciezszy telefon to zawsze mozesz wlozyc go w jakis case.Ja nie toleruje żadnych case'ów, chce mieć tylko wytrzymały i dobrze wykonany telefon. Chcą robić najlżejsze i najcieńsze i najbardziej wygodne w trzymaniu telefony Tylko jedno wyklucza drugie. Złap paletkę do ping ponga i powiedz czy to się wygodnie trzyma. A z wagą to powracają absurdy jak przy pojawieniu się pierwszych telefonów w kolorowym ekranem. Pamiętny Ericsson T68i, który nagminnie wtedy znikał z kieszeni. Właśnie taką cieniutką paletkę gorzej się trzyma niż telefon trochę grubszy.That's the point. Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Właśnie taką cieniutką paletkę gorzej się trzyma niż telefon trochę grubszy.A ja mam wrażenie, że nawet nie miałeś obydwu telefonów w ręku, mam nadzieje, że to tylko wrażenie. Ja uwielbiam HTC za nakładkę - Sense, ale naprawdę nie wziąłbym One X przez tą ładowarkę i brak kart pamięci, to jest taka głupota.. Próbują na siłę zrobić coś a'la iPhone. Pamiętajcie nie ma zdecydowanego rywala, jest 1:1, bo każdy znajdzie to co lubi. Mi nie przeszkadzają wielkie cienkie telefony, bo jak się nauczyłem z 4,3cala korzystać jedną ręką to czy 4,8 czy 5,0 nie zrobi mi różnicy. No dobra 5,0 to trochę za dużo na kieszeń Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Miałem obydwa w ręce, mi osobiście 32gb by wystarczyło na wszystko więc nie wiem po co ten slot na kartę. Wykonany napewno lepiej i lepiej się go w łapie trzyma. Cytuj Link to post Share on other sites
steelek 46 Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Właśnie taką cieniutką paletkę gorzej się trzyma niż telefon trochę grubszy. Tu masz racje, ale ksztalt tez swoje robi. Mi osobiscie duzo wygodniej trzyma sie mojego SGSa (bardziej okragla obudowa) niz One X kumpla (niby jest lekko obly, ale i tak zbyt kanciasty i jakos tak dziwnie lezy w rece, chociaz material faktycznie moze sie wydawac ok. Cytuj Link to post Share on other sites
Onvil 12 Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) Bierz HTC:) Samsung to badziewny plastik jak zawsze. Co wy macie z tym chowaniem telefonu do spodni jak się nosi pedalskie spodnie to tak jest nie ma miejsca na telefonik... Zwykłe spodnie jeansowe i nawet mój Kindle Fire (6cali) na luzie wchodzi. Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez Onvil 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Kristos 15 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 hahaha za pedalskie spodnie masz u mnie plusa :p Cytuj Link to post Share on other sites
steelek 46 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Bierz HTC:) Samsung to badziewny plastik jak zawsze. Co wy macie z tym chowaniem telefonu do spodni jak się nosi pedalskie spodnie to tak jest nie ma miejsca na telefonik... Zwykłe spodnie jeansowe i nawet mój Kindle Fire (6cali) na luzie wchodzi. Taaa bierz HTC bedziesz mial telefon lepiej* wykonany i nic poza tym... gorsza bateria, gorszy wyświetlacz i brak mozliwosci rozbudowy pamieci *kwestia gustu. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Jeżeli piszesz, że kwestią gustu jest lepsze wykonanie HTC to można Cie przypisać jedynie do grupy funboy na równi z cyrixem czy BluMenem. Mamy już całkiem niezłą ekipę, Cyrix - nV, BluMen - AMD, steelek - Samsung. Wyświetlacz może być kwestią gustu bo nie każdy lubi pR0 €L0 słitaśne kolory AMOLEDów. A co do pamięci, lol, wrzuć może do swojego SGSa jakiegoś twardziela 3TB (co polepszy również jakość wykonania tego telefonu) jak 32GB w telefonie Ci nie wystarcza. Cytuj Link to post Share on other sites
steelek 46 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Telefon mozna wykorzystac jako pendrive. I nie mowie ze 32gb mi nie wystarczy... pewnie nawet jakbym mial wersje 16gb to i by mi wystarczyla. Naturalna koleja rzeczy jest jednak fakt, ze tak samo jak z dyskiem twardym... w koncu pamiec sie zapelni i dobrze miec mozliwosc rozbudowy niz byc zmuszonym do kasowania. Co do wykonczenia... coz... nie chce telefonu metalowego... ani tym bardziej szklanego. Wiec czy poliweglan blyszczacy czy matowy totalnie mi to zwisa. Tym bardziej ze majac SGS'a klapke moge zdjac i zalozyc inna. Nawet jakbym mial one x po otarciu/porysowaniu obudowy jestem totalnie w D... jezeli chodzi o jakiekolwiek usuniecie uszkodzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 No do tej grupy fanboy'ów można zaliczyć jeszcze kubbak - HTC Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 No pewnie, szczególnie, że mam Lumie 800 i Xperie S. Cytuj Link to post Share on other sites
hedzik 5 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 No do tej grupy fanboy'ów można zaliczyć jeszcze kubbak - HTC mówi osoba, która w każdym temacie ubóstwia samsunga... Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 No pewnie, szczególnie, że mam Lumie 800 i Xperie S. Ale jakoś w każdym temacie jedziesz po samsung'u i HTC polecasz To że ubóstwiam Samsung'a to nie znaczy, że jestem fanboyem. Miałem sporo telefonów samsung'a i dla mnie były bardzo dobre. Za tydzień będę mógł odebrać SGS'a III (a dokładnie we wtorek) i miałem możliwość porównania go do One X i dla mnie SGS był po prostu lepszy. Cytuj Link to post Share on other sites
steelek 46 Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 wojna jak między intelem a AMD. Każdy lubi coś innego. Jeden lubi lekkie plastikowe telefonu inny woli szklanego iphone a ktoś inny lubi case. Zwolenników obu telefonów jest na pewno sporo. Chociaż słyszałem, że dużą część ragerów na SGS3 to właściciele One X, którzy kupili go kilka miesięcy przed premierą SGS3 myśląc że będą mieć króla smartphone przynajmniej przez dobru sezon.Potem wyszedł SGS3 i w ramach rekompensaty honoru próbują mówić że One X jest lepszy. Sam chciałem kupić One X, ale na jestem z tych, co każdy zakup zwłaszcza sprzętu elektronicznego planują i porównują już na długo przed zakupem. W one X podobała mi się nakładka, bo wyglądała ładnie nie ma co... ale trochę przymulała w porównaniu z TouchWizem. Do tego lepsza bateria i według mnie lepszy wyświetlacz sprawiła, że wybrałem SGS3 zamiast One X. Wielu referów porównujących oba telefony też twierdziło, że SGS3 jest lepszy pod wieloma względami. Teraz kiedy kupiłem Sgsa Mogłem go porównać z One X znajomego i widziałem wszystko co chciałem. I co z tego, że ostatnia aktualizacja postawiła znacznie prędkość działania Sense. Ją już projektem swoją decyzję. I jak dobrze pójdzie to będzie Jelly Bean za niecałe 2 tygodnie. Pierwsze dobru już wycieku do sieci. kto ma zrootowanego to może się już bawić TouchWizem w Jelly Bean z Google Now i całą resztą bajerów Cytuj Link to post Share on other sites
wojtt 4 Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Ja natomiast na twoim miejscu dał sobie w ogóle spokój z Androidem. W tej cenie dorwiesz nowego iPhone'a 4 lub Lumie 900. Cytuj Link to post Share on other sites
steelek 46 Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Lumia 900 bez windowsa 8 - dziekujemy... Iphone 4 - shit jak malo co za te pieniadze dostajesz kupe lepszy telefon z androidem. Cytuj Link to post Share on other sites
natchen 0 Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Smartfony pracujące w systemie Android działają bardzo dobrze. Przykładowo najnowsza wersja LG, posiada najnowszą wersję i działa zjawiskowo. Cytuj Link to post Share on other sites
Melman1980 363 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Do tego aktualizacja do Jelly Bean na s3 moim zdaniem powali wszystko jeśli chodzi o wydajność i płynność Cytuj Link to post Share on other sites
steelek 46 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 chyba nie powali. Ten leaked soft śmigła na TouchWizem jak oryginalny Jelly Bean. Ludzie, którzy się bawili już tym softem mówią że nie ma dużej różnicy między JB a ICS bo s3 sobie już w samym ICS radził super jeżeli chodzi o płynność Cytuj Link to post Share on other sites
Hiro85 22 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 No ten LG rzeczywiście nieźle się prezentuje i ma sporo ciekawych funkcji. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 (edytowane) bierz s3 mam od wczoraj i KOSMOS przejscie z s2 wiec wiem co pisze mmiaem swojego czasu pewien okes note lecz poszedl za dobre sianko tutaj ekran to majstersztyk ( tylko mnie wkurza ze wystaje lekko szko tzn jest wypukle ale dokupilem gumke-etui i zalatwilo problem) ekran mniejszy niz w note ale jakis taki lepszy kolorystycznie aparat to on zadecydowal o zmianie bo po prostu jego jakosc i szybkosc...bez pytan sam telefon jakos wygladem jest dla mnie gorszy od s2 (tez mialem biala - jest w dziale "sprzedam" ) ten co pisal na piewszej stronie ze porazka bo mu menu klatkuje to powodzenia jak sie wlaczy oszczedzanie energi to tak jest ale defaultowo MEGA PLYNNIE ja kupilem nowke za 1900 we wrocku na 24 miesiecznej gwarancji jeszcze zalakowane pudelko uwierz mi mialem do czynienia ze wszytskimi topowymi modelami nawet z oneX ktory ma moj ziomek w robocie i nie ma sie co zastanawiac SGS3 nie bez przyczyny bije rekordy sprzedazy na swiecie jak masz sianko to bierz i sie nie zastanawiaj ! aha i niebieskie mozna dorwac juz za 1850 NOWKI wiec jest juz spoko Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez tommyt1983 Cytuj Link to post Share on other sites
steelek 46 Napisano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 niebieskie nówki z brandem za 1800. wolę dołożyć te 200 zł i mieć wszystkie aktualizację na czas. white za tą cenę już są więc ok. chociaż też nie jestem pewien czy aby na pewno są czyste. jak już mówiłem wersja bez brandu ftw. Google wypuścił aktualizację voice search w poniedziałek i zapowiedziano że urządzenia bez brandu w ciągu tygodnia dostaną aktualizację. Patrzę dziś rano a tu aktualizacja gotowa do pobrania i zainstalowania. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 ma branda t-mobile Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts