gitgosc 31 Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Siemanko Mam zamiar kupować nowy telefon bo mój obecny Avila GPS to straszny shit ... zacina sie, plastikowy ekran (tak mi sie wydaje na dotyk). Zastanawiam sie nad tymi dwoma telefonami bo to w końcu Sony Ericsson - czyli b.dobra firma. Możecie mi powiedzieć który z tych telefonów będzie lepszy ? Głównie na telu słucham muzyki z głośniczków (czasami przez słuchawki), pisze SMS'y, dzwonie i przegladam raz na jakiś czas internet. Avila stary ma ekran 3,2 '' i korzysta mi sie z niego wygodnie ponieważ telefon obsługuje prawą ręką i to chyba plus dla LWW bo musze sięgnąć palcem we wszystkie kąty ekranu A wiec napiszcie który będzie lepszy do tych czynności które podałem A może w cenie do 800 zł z nowych może znajdzie sie jakiś inny lepszy od tych dwóch ? (może być z innej firmy) Cytuj Link to post Share on other sites
BluMan 129 Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Neo V ten Walkman jest moim zdaniem za mały ... Neo V spokojnie jednym palcem wszystko obejmiesz 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Ale podobno Neo V ma strasznie słabe, pękające i bardzo podatne na rysowanie sie plastiki. Co prawda będe nosił telefon w jakimś stylowym etui ale podobno to też niewiele daje Cytuj Link to post Share on other sites
BluMan 129 Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 ja mam Mesh Grid Case mimo to ładnie to wyląda nie jest tragicznie a plastkiki można bardzo łatwo wymienić 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Tylko nie sądze czy tak łatwo można gdzieś zdobyć oryginalne do tego telefonu plastiki A w kwesti tych głośników i ich nagłośnienia to jak to wygląda ? Niedawno byłem w salonie T-Mobile i trzymałem w ręku SE LWW. Jak go zobaczyłem to pierwsze zdanie o nim jakie padło to jaki on malutki. A Neo V niestety nie było wiec nie miałem jak jej "dotknąć". Cytuj Link to post Share on other sites
zine5 175 Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 (edytowane) obecnie posiadam nokie n8 brązową i to właśnie tobie bym z całego serca polecił: -prosta obsługa -akceptowalna szybkość działania (cały czas mam system anna) -super jakość wykonania (plastikowe sonyeriksony sie nie umywają) , kiedy mój kumpel mający se neo v wzią do ręki moją n8 to ...lol- jaka ona masywna i solidna, nic nie trzeszczy i sie nie ugina. -ekstra aparat -ekstra długi czas odtwarzania muzyki na słuchawkach (realnie 47godz i 40min)! -jakość muzyki na tych samych słuchawkach ( philips sho-9550 - także polecam) lepsza napewno niż na se neo v (sprawdzałem szczegółowo , n8 ma lepszą równowage tonalną, mniej natarczywe tony wysokie i nieco mniej zamulający bas) -na głośniczku n8 gra porównywalnie głośno do se neo v ....ale gdy w sonym ściszymy nieco tony wysokie (które nieco kłują w uszy...) to okazuje sie , że nokia gra znacznie lepiej! -co do bateri to mi przy normalnym użytkowaniu (2-3 godz słuchania, pare smsów, jakaś rozmowa i pół godz internetu przez wi-fi wieczorem) to spokojnie trzymie 4-5 dni czasami 6, ale bywa tak ,że niekiedy słucham w robocie 8 godz non stop to i tak 4 dni wytrzymie. -ponadto nokia ma 16gb szybkiej pamięci w standardzie (nie potrzeba karty pamięci) -ekran 3,5 cala także w zupełnośći wystarcza -procesor niby tylko 680mhz i 256 ramu , ale do symbiana w 100% wystarcza - jedyną wadą jaka może cie odstraszać to ...jej system czyli symbian , ale to tak naprawde obecnie najbardziej dopracowany system na komórki, nie potrzebuje mocnych podzespołów, oszczędny dla bateri, fakt czasami chodzi nieco wolniej niż android , ale do normalnego użytkowania "rakiety" nie potrzeba..., internet także da rade przeglądać, czy to na operze mini czy na zwykłej przeglądarce , android co prawda guruje sporą liczbą aplikacji (i obecną "popularnośćią tego systemu", ale wątpie, abyś TY wykorzystywał te wszystkie (w większośći zbędne) programy. Także warto pomyśleć nad n8 i rozważyć symbiana! Edytowane 14 Sierpnia 2012 przez zine5 Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 I jeszcze jedno co nie odstrasza w N8 to jej wygląd A jakieś telefony z pełną klawiaturką QWERTY do 800 zł znalazłyby sie ? Cytuj Link to post Share on other sites
Artemowski 77 Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Z QWERTY to HTC Desire Z albo Motorola Milestone. Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 No wiec Neo V odpada .... na polu "bitwy" zostają SE LWW i HTC Desire Z. I znów poprosze o wasze opinie na temat tych dwóch telefonów Cytuj Link to post Share on other sites
zine5 175 Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 (edytowane) I jeszcze jedno co nie odstrasza w N8 to jej wygląd :DA jakieś telefony z pełną klawiaturką QWERTY do 800 zł znalazłyby sie ? Racja- n8 także źle nie wygląda... (najlepsza jest pomarańczowa i brązowa)w pierwszym poście było napisane że nie potrzebny telefon głównie do internetu i smsów (do muzyki klawiatura nie potrzebna Edytowane 14 Sierpnia 2012 przez zine5 Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Ale SMS'ów pisze kilkadziesiąt dziennie wiec klawiaturka by sie przydała Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Jeśli chodzi o dźwięk i głośniki do wygrywa lww, cała reszta na korzyść konkurenta. Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 A Desire Z pokonuje LWW w wykonaniu ? Chodzi mi o plastiki ... Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Plastiki i metale, klapka jest metalowa, ale wiem, że napisy z tylnej klapki desire z lubia odpadać i do tego zawiasy nie są najlepsze. Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 A jak wygląda sprawa z SE Vivaz Pro z QWERTY ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Ale SMS'ów pisze kilkadziesiąt dziennie wiec klawiaturka by sie przydała Kolego ja piszę nie raz po 60-70 na dzień i nie potrzeba klawiatury Qwerty bo jak ma się duży ekran w telefonie to wystarczy ta ekranowa. Neo V nie odrzucaj, bo to naprawdę fajny telefon i jak się dba o sprzęt to nic Ci nie pęknie, bo z całym szacunkiem, ale te telefony co proponujesz są dziadowe. Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Być może że QWERTY jest zbędnym picem i przez to telefon staje sie sporo cięższy . Tylko ja potrzebowałbym telefonu który sie za bardzo nie rysuje. Dbam o rzeczy ale czasami telefon gdzieś w łóżku sie zapodzieje i porysuje a tego chyba nikt by nie chciał ... Z racji tego że LWW ma gumową obudowe chyba jego wybiore, i jest w nim + do słuchania muzyki, jest stylowy. A Neo V ma kamere HD co jest dużym plusem, ma większy ekanik przy prawie tych samych wymiarach co LWW no ale minusem są te shitowe plastiki podobno ... nigdy jeszcze Neo V nie trzymałem w ręku i raczej w najbliższym czasie nie będe. Cytuj Link to post Share on other sites
Pitrek7 79 Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Ja brałbym Neo V + jakieś etui i folia na ekran. Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Jeszcze jakieś wypowiedzi tych co mają te telefony i opinie osób które by wzięły któryś z tych ? Cytuj Link to post Share on other sites
pianista47 125 Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 (edytowane) Dlaczego zrezygnowałeś z Neo V? Jest znacznie lepszy od LWW. Dlaczego? Mój brat kupił LWW, nawet sam go do tego namówiłem. I co? Te dotykowe przyciski wstecz i menu to jakiś żart. Wiadomo, że palce się pocą, jak dotkniesz takiego przycisku spoconą ręką, to on zaczyna wariować, raz działa, raz nie... Nie wiem z czego jest zrobiony front ekranu, ale tak szybko brudzącego się ekranu nie widziałem Natomiast Neo V oprócz rysującej się tylnej klapki jest naprawdę fajna, porządnie wykonana, a ekran jest duży, wyrazisty, pozwalający na wygodne pisanie na ekranowej klawiaturze, i nie brudzi się tak jak LWW. Jeśli uda Ci się wysłupać jeszcze kilkadziesiąt złotych, to na Allegro jest za 860zł do kupienia nowy Samsung Galaxy Ace 2 http://www.mgsm.pl/pl/katalog/samsung/galaxyace2/Samsung-Galaxy-Ace-2.html Świetny telefon, dwurdzeniowy procesor, 768MB RAM-u, jeden z najlepszych ekranów i prawdopodobnie aktualizacja do Androida 4.0 Edytowane 15 Sierpnia 2012 przez pianista47 Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Właśnie poczytałem o tych i o tych i wychodzi na to że jednak Neo V jest lepsza od LWW. Ten Samsung Ace 2 co podałeś też bardzo fajny ... ale polecanym telefonem jest Samsung Wave 3. Dobre głośniki, super wyświetlach Amoled i szkło Gorilla, metalowa klapka. Poprostu cudo. Jedynym minusem to jest system Bada. Ale i tak nie korzystam z żadnych aplikacji które są dostępne na Adroida .... chodzi mi tylko o dobry dzwięk i super dobry wyświetlach do pisanie SMS'ów i bardzo dobra kamera i aparat. Czy ten Wave 3 byłby dobrym wyborem ? Powiedzcie mi o tym sys. Bada .... czy sie zawiesza i wgl ? Cytuj Link to post Share on other sites
pianista47 125 Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Bada, umiera, nie bierz telefonu z tym systemem. Neo V ma bardzo dobry aparat. Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Sorki że podaje tyle tych telefonów ale nigdy nie miałem tak drogiego telefonu i chciałbym kupić jak najlepszy w tej cenie .... i wpadła mi w oko Nokia Lumia 710 - CO O NIEJ POWIECIE ? Lepsza niż Neo V ? Cytuj Link to post Share on other sites
pianista47 125 Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Jeśli lubisz Windows Phone... Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Mam SE LwL kolega ma Neo V i Neo V to lepszy telefon Bebechy mają te same, ale Neo V jest większy, ma wgrany od razu bravia engine, wejście HDMI. LwL ma z drugiej strony Walkman i jak dla mnie lepszą obudowę, oraz przyciski sensorowe Ale jednak z tych 2 raczej Neo V Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts