Skocz do zawartości

Zasilacz do 200zł

Recommended Posts

Witam jaki zasilacz polecilibyście pod intela i3 2120 płyte AsRock P67 PRO3 grafe Gigabyte 7770 OC Dysk Seagate 7200 500GB nagrywarka i 3 wentylatory

Jaki zasilacz polecicie do ok 200zł chce aby pod ten zasilacz można wymienić procka na mocniejszego i podkręcić oraz ewentualną wymiane grafiki

Czy trzeba szukać zasilacza ze złączem 6+2 pin czy są jakieś przejścówki

Jak podpiąć wentylatory jeżeli w płycie nie ma na to miejsca

Znalazłem taki zasilacz czy będzie dobry http://www.morele.net/zasilacz-ocz-ocz-cxs500w-eu-463853/ nie moge znaleźć jakie ma złącza na jednej stronie znalazłem coś takiego http://www.ocztechnology.com/ocz-corexstream-series-500w-power-supply.html

I czy złączem 6pin+2pin da się podpiąć karte która potrzebuje złącza 6pin np HD 7770 wydaje mi się że powinno się dać ale wole dopytać

Edytowane przez Tomacho77

OCZ CoreXStream 500 odradzam z dwóch powodów:

1. Cholernie krótkie kable (na pająka ciężko coś złożyć a co dopiero w obudowie).

2. Słyszałem już o przypadkach, że komuś taki zasilacz wybuchł "ot,tak" po jakimś miesiącu użytkowania.

Ja polecam SXS2 mam go od miesiąca i jak narazie sprawuje się bardzo dobrze, troszkę ponad budżet, ale wiesz co kupujesz. Nawet gdy się fest zgrzeje wieje chłodnym powietrzem i jest w miare cichy. Może być problem z długościa kabli ale nie musi, ja wszystko bez problemu podpiąłem.

Wybrałem Corsair CMPSU-500CXV2 500W słyszałem o nim dobre opinie

A jeszcze pytanie jak podpiąć wentylatory będę miał 4 sztuki w kompie a płyte mam AS Rock 970Extrime i jak mógłbym podpiąć wentylatory bezpośrednio do zasilacza bo widze że w tej płycie nie ma aż tyle możliwości podpięć wentylatorów