Skocz do zawartości

Moja i Twoja ortografia...

Recommended Posts

Generalnie szukałbym R9 280X na allegro nowych można je dostać w bardzo dobrej cenie 800 - 850 zł , a jest wydajniejsza od podanej prze zemnie r9 280 , r9 280X w sklepach jest konkretnie nie opłacalna.

Pierwszy wymieniony prze zemnie zestaw jest bardzo przyszłościowy , posiada procesor z literką K czyli można go podkręcić ( oczywiście zależnie od sztuki ) ,  bardzo dobra płyta główna z dobrą sekcją zasilania i sporą ilością złącz ,dobra obudowa , zwykła dobra pamięć Cruciala.

Zestaw od użytkownika Bumbel123 jest jak najbardziej ok , jednak użytkownik nie napisał iż wymaga zasilacz modularny lepszym wyborem w tym przypadku będzie sprawdzony XFX 450W na podzespołach seasonica , a płyta główna ASROCK H81 HDS posiada więcej wejść usb 3.0 i można podpiąć wtyczkę usb 3.0 do płyty głównej typu zewnętrznego , jest to na pewno duży plus.

Moja propozycja: http://www.morele.net/inventory/info/r2J5nI/

Nieumiejętność odmieniania przez przypadki, interpunkcja. Strasznie się jego wypociny czyta w dziale z zestawami.

Jeżeli natomiast autor tematu będzie podkręcał świetnym wyborem było by :

http://www.morele.net/inventory/info/qppRyg/

W przyszłości można dokupić drugą kostkę ramu , chłodzenia na procesor ( SPC GRANDIS /FORTIS ) .

Podkręcanie procesora nie jest trudne ani nie bezpieczne , jest bardzo dużo poradników w internecie na ten temat , a zawsze zyskujemy te kilka % wydajności i wzrost wydajności będzie zauważalny.

Sprawdzony ASROCK P67 PRO3 B3 świetnie nadaje się do podkręcania procesora , jednak przy ewentualnym zakupie nie zapomnij dopisać w komentarzu do zamówienia aby zaktualizowali Ci bios w płycie głównej , jest to konieczne aby procesor współgrał z tą płytą główną.

Spoko nie ma za co , jaki zasilacz planujesz zakupić i dysk , jakby co to chętnie pomogę.

Da sobie spokojnie radę , jednak nie bierz R9 270X gdyż jest to totalnie nie opłacalna opcja , R9 270  bez X ok.

Jeżeli nie masz o tym zielonego pojęcia to nie pchaj się w to i bierz najlepiej zestaw zaproponowany prze zemnie.

//a co wyścig jakiś ? wytłumacz Autorowi że OC CPU jest proste i bezpieczne ... 

Dzisiaj niedziela i miałem chwilkę czasu ;)jak by się coś zmieniło to pytaj.

Opcja z możliwością OC w przyszłości : http://www.morele.net/inventory/info/1yFAeU/ jeżeli nie możesz dołożyć tych 200 zł to kup po prostu bez chłodzenia , a zakupisz je w przyszłości.

Opcja bez możliwości OC w przyszłości: http://www.morele.net/inventory/info/CfLiBV/

Generalnie szukałbym R9 280X na allegro nowych można je dostać w bardzo dobrej cenie 800 - 850 zł , a jest wydajniejsza od podanej prze zemnie r9 280 , r9 280X w sklepach jest konkretnie nie opłacalna.

Pierwszy wymieniony prze zemnie zestaw jest bardzo przyszłościowy , posiada procesor z literką K czyli można go podkręcić ( oczywiście zależnie od sztuki ) ,  bardzo dobra płyta główna z dobrą sekcją zasilania i sporą ilością złącz ,dobra obudowa , zwykła dobra pamięć Cruciala.

Co do drugiego zestawu jest również bardzo ok jednak tutaj już nie podkręcimy , świetny procesor i rewelacyjna płyta główna za małe pieniądze.

Różnica będzie praktycznie nie zauważalna , ale jest to haswell refresh więc jak możesz dołożyć te 4 zł to czemu nie ;)

R9 270X jest totalnie nie opłacalna.

okar - umiejętności strzeleckie na niebezpiecznie niskim poziomie.

Gość chyba dostał w okolice lewego kolana, widać rozerwane spodnie, ale ostatnie strzały na poziomie okien 1 piętra to już wogóle nieporozumienie :/

:x

Edytowane przez okar19
  • Popieram 6

Kłócił bym się jednak czy starczy.

Jeśli idziesz w tą stronę wolał bym 750 ti który ma niższe zużycie energii. 

Edit zmiana sklepu benda to morele

Właśnie zauwarzyłem bo sprawdziłem na allegro ;p

• Popieram 3

a ta karte dostalem w zamian za dlug ktory urusł

Ładnie i schludnie, tylko poco ten grill na tylnym wentylatorze?

Bo jesli tylko napisali a nie zwrocili sie do derwisu z opisem problemu i zygnalami ze cos jest nie tak to firma o tym nic zapewne nie wie.

• Popieram 6
Polecam GTX 750 TI OC sam jej aktualnie używam jest bardzo dobra i posiada nowe techonlogie wydaję mi się że na nowe gry takie jak gta v powinna sprostać zadaniu crysis 3 śmiga elegancko sam testowałem jest jeden minus ponieważ karta kosztuje ok .550zł ale warta jest wg. mojej opinii. A jeśli chodzi CI o wydajność to jest pewny że wielu użytkowników poleci Ci bardziej karty NVIDII niż Radeona ponieważ są lepsze i stabilniejsze z  Radeonami często są jakieś problemy ze sterownikami.

ale tu akurat nie skusil bym sie na nie
karwan014 : a dla czego niby nie ?(16 lipiec 2014 - 16:39) Edytowane przez szambor5
  • Popieram 3

Vonnegut to dla mnie postać święta, więc za takie coś najchętniej dałbym długi urlop :P

hehe, nie chciało mi się przewijać strony w górę na moim laptopowym ekranie o super rozdzielczości by zobaczyć jak to nazwisko powinno być napisane. Będę ignorantem ale nie mam pojęcia kim jest ten człowiek.

Anyway props za wąsaty podpis.