Misiek007 0 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Tak się zastanawiam odnośnie obudowy. Jest tutaj sporo tematów aż można stracić rachubę. Jakbyście mogli powiedzcie mi która obudowa jest lepsza disainersko i do chłodzenia: cooler master haf 922 czy cm-690 ii advanced. Sporo czytałem i sam już nie wiem niby ten haf na benchmarku jest top 10 2012 roku a mało osób tutaj go poleca częściej widzę jak ludzie wybierają cm-690 ii advanced. Proszę o wasze opinie odnośnie tych dwóch obudów, chciałbym aby obudowa starczyła mi na ładne pare lat 400 zł mogę wydać. Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Bierz Cm bardzo fajna buda mam ją 2 mc i nie żałuję nawet lc zmieścisz http://forum.benchmark.pl/topic/54696-red-drake/ Cytuj Link to post Share on other sites
toniek-94 207 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Jeżeli chcesz na prawdę porządną obudowę to celuj w http://www.morele.net/obudowa-fractal-design-fd-ca-arc-bl-409472 solidna blacha, bardzo dużo miejsca, bardzo dobry przewiew , czego chciec wiecej http://chlodzenie.net/reviews/fractal-design-arc-midi-tower-recenzja/6/ (pozdrawiam t.luk ) Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 CM nie jest solidny o_O? Cytuj Link to post Share on other sites
Misiek007 0 Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 mogę być upierdliwy i zapytać dlaczego cm-690 ii advanced a nie haf 922 ? Dopowiem jeszcze że szukam dużej obudowy haf jest chyba większy ?? Cytuj Link to post Share on other sites
toniek-94 207 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Też jest solidny, ale jednak bym wolał Fractral Design Arc , ale autorowi sie moze ARC nie podobac to twedy CM 690 advanced lub Silentium PC Regnum L50 Cytuj Link to post Share on other sites
Misiek007 0 Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 (edytowane) http://www.agito.pl/obudowa-cooler-master-haf-922-czarna-91-346226.html czym różni się ta obudowa od tej http://www.agito.pl/obudowa-cooler-master-haf-922-okno-czarna-91-422967.html KUbaziom ten link to posta na forum co podałeś tyczy się której obudowy ?? Edytowane 7 Sierpnia 2012 przez Misiek007 Cytuj Link to post Share on other sites
toniek-94 207 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Ten pierwszy HAF jest bez okna a ten drugi z oknem Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Jak dla mnie Arc Midi Tower ma mocniejsze blachy, lepsze filtry, dedykowane miejsce na grubą chłodnicę i lepsze jakościowo wentylatory w zestawie. No ale to autor sam zadecyduje co woli Cytuj Link to post Share on other sites
Misiek007 0 Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 To tak Podoba mi się Arc mid tower obawiAM się tylko że nie będzie przestronny tak jak haf II . Boję się też że mogę żałować tego wyboru jeszcze 15 min i chyba kupię Cytuj Link to post Share on other sites
The Pain 2 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 (edytowane) Tu nie ma złego wyboru, obie obudowy są bardzo dobre. W kwestii "dizajnerstwa" ciężko orzekać bo gusta są różne, HAF wydaje się bardziej krzykliwy, polecił bym go entuzjastom a 690 jest jak by bardziej stonowany a mimo wszystko stylowy i nowoczesny. Co do aspektów technicznych są to konstrukcje zbliżone i użytkownik sam musi zdecydować na jakich detalach zależy mu najbardziej. HAF jest przewiewniejszy ale brak mu filtrów przeciw kurzowych prócz przedniego panelu, 690 ma je również na dole i u góry. HAF nie posiada również regulacji obrotów wentylatorów a z tego co wiem są one słyszalne bardziej niż w 690 II Advanced. 690 z kolei ma stosunkowo mały otwór backplate i boczny panel po zamontowaniu wentylatora może wpadać w wibracje. Różnic jest kilka ale nie powinny one znacząco wpłynąć na komfort użytkowania i z czystym sumieniem polecam obie Edytowane 7 Sierpnia 2012 przez The Pain Cytuj Link to post Share on other sites
toniek-94 207 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Niczego nie bedziesz załował przy Fractral Design ARC zapewniam Cię a i paru ludzi z tego forum Cię o tym zapewni Cytuj Link to post Share on other sites
Misiek007 0 Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Zamówienie poszło na morele.pl padło na fractrala, dziękuję wszystkim za poświęcenie swojego czasu dla mnie Dzisiaj doszła do mnie obudowa od fractala mogę powiedzieć tylko że jest poprostu genialna strasznie mi się podoba Dziękuje że mi ją poleciliście Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Tylko potem pochwal się kompem jak wszystko już złożysz Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts