Skocz do zawartości

[MULTI] Call of Duty - seria

Recommended Posts

Remaster na piątkę, ale jak pomyślę, że oni korzystają z tego silnika od 11(!) lat to nie wiem czy się śmiać czy płakać.

I do tego jeszcze to : 

13122896_1261832263847413_81313677187399

Infinite Warfare korzysta z 9 letnich animacji z CoD 4... To już przestaje być nawet śmieszne, tylko żenujące. Z resztą cały CoD jest żenujący.

Edytowane przez Mixtape
  • Popieram 2

Remaster na piątkę, ale jak pomyślę, że oni korzystają z tego silnika od 11(!) lat to nie wiem czy się śmiać czy płakać.

I do tego jeszcze to : 

Infinite Warfare korzysta z 9 letnich animacji z CoD 4... To już przestaje być nawet śmieszne, tylko żenujące. Z resztą cały CoD jest żenujący.

Jeżeli coś się nadal sprzedaje, to po co to zmieniać? Ludzie psioczą od lat na stagnację CoDa, a każda nowa gra w serii nadal sprzedaje się znakomicie.

Edytowane przez Clark K.

Pełni swoją funkcje i nie rzuca się w oczy, po co każdego roku wymyślać koło od nowa? Spójrzmy na workflow Ubisoftu, który chwalił się że teraz robią 1 modularny asset w bardzo wysokiej jakości i później odpowiednio go skalują na potrzeby danej gry.

To chyba to:

https://www.youtube.com/watch?v=MVHPSnBlIrU

Edytowane przez Mofixil
  • 3 miesiące temu...

Każdy lubi coś innego mnie klimat s-f pasuje i nie pogardzę rozgrywką w klimacie wojen z ubiegłego wieku. Widzę tu głównie fanów gry w klimatach ala pierwsza lub druga wojna światowa. Tyle, że gier w tym klimacie było już tyle, że co by nie wymyślili twórcy takiej gry zawsze będą z czymś porównywani. BF z CoD, CoD z BF itd. Gra musi mieć sensowny scenariusz, opowiadać jakąś historię. W klimatach drugiej wojny trudno obsadzić dobrych bohaterów i stworzyć coś oryginalnego, zagwarantować graczom dynamiczną rozgrywkę. Dodatkowo zaraz zjawią się pseudo-historycy, ze stwierdzeniem to w cale tak nie było. A krytyka i tak będzie bo to nie BF i to już było w tej czy innej grze. Dogodzić ludziom nie sposób. Za duże macie oczekiwania, bo za dużo gier na rynku. Twórcy gier rozpieścili graczy to Ci ryczą więcej i więcej. COD od lat trzyma się Swoich standardów. Gry może nie są zbajerowane graficznie ale klimatu trudno im od mówić. Mają odmóżdżać i to właśnie robią. Chcecie czegoś więcej to nie szukajcie tego w serii Cod. Znając życie większość narzeka ale jak nie ma w co pograć to i CoD,a ruszy. Tacy to pieniacze i mąci wody, a hipokryzją wali na kilometr. 

Edytowane przez gepardmak

Ja jestem fanem od Cod-a 4 i mogę w moim imieniu stwierdzić że kupię tego COD-a.

Fakt co roku coś robią raz lepiej raz gorzej. Ale kwestia wprawy i gra się mega. 

Jedyna gra w którą gram.

BF niestety dla mnie za powolny;/ 

• 3 tygodnie później...

I taka ciekawostka dla fanów MMA

Firma Activision, która tworzy jedną z najbardziej popularnych gier na świecie, Call of Duty, ogłosiła, iż w następnej części będziemy mogli zobaczyć największą gwiazdę MMA, Conora McGregora.

Irlandczyk to jedna z najbardziej popularnych postaci w historii światowego MMA. Współpraca z tak wielką firmą na pewno przyniesie korzyści obu stronom. Warto zaznaczyć, że w tamtym roku przez pierwsze 3 dni, Call of Duty: Black Ops 3 zarobiło $550 milionów. Była to największa premiera tamtego roku, nie tylko gier, ale i ogólnie jeśli chodzi o szeroko pojętą rozrywkę. Dla porównania: VII część Star Wars oraz Jurassic World razem zarobiły w takim samym okresie $456 milionów. Tak duża sprzedaż nie jest przypadkowa jeśli chodzi o gry wideo. Call of Duty: Black Ops 2 zarobiło jeszcze więcej niż ostatnia część – $500 milionów w 24 godziny.

Nie jest jeszcze znana dokładnie rola McGregora w grze, jednakże wiemy, że wystąpi tam też Kit Harrington, znany doskonale fanom aktor z serialu Game of Thrones.

• Popieram 1

Podoba mi się multi. W Battlefieldzie za dużo biegania po mapie, szukania przeciwników i jeszcze te irytujące pojazdy i nuzaco dlugie mecze. COD to szybka, dynamiczna strzelanina nastawiona na skill. I tak mi sie wydaje ze w multi zmienili wiecej w CODzie niz w bfie  :>

no tak , bf jest na duże mapy cod na małe, zawsze tak było :) ja po tych filmikach zauwazyłem że znów będą te klasy jak w bo3 że każda ma coś super dodatkowego, czyli zrobili trochę kalke z bo3, a tak to reszta wszystko to samo raczej :) bardziej mnie cieszy remaster cod4 bo dobrze to wygląda na trailerze z cod xp

• 5 tygodni później...

Ja poczekam na free weekend na steam jak to zawsze jest po 2-3 miesiącach :D a jedynie co kupie to remastered bo będzie zawierał wszystkie mapki no i w końcu to cod4 :) a to całe infinite warfare to jakoś nie bardzo za dużo robotów i latania, w bo3 mnie to denerwowało co dopiero tu jak widze te wszystkie gameplaye itd

• 2 tygodnie później...

preorder zamówiony już dawno , polubiłem te nowe cody , jakoś nie jestem za powrotem drugiej wojny światowej , wole nowe gadżety i takie tam bajery. czas na gry w klimacie II WŚ juz minął , teraz trochę nowości nie zaszkodzi. jedyny minus nad którym tak ubolewam to to że gracze pecetów sa ignorowani przy beta testach . jak usłyszałem o testach byłem zadowlony , jednak potem doczytałem że tylko na PS4 i xbox one :(

no cóż poczekamy do premiery

a to taki maly gameplay