Skocz do zawartości

Obudowa do powiedzmy 1000

Recommended Posts

Można tu troszkę poszaleć, ale która będzie najbardziej funkcjonalna i która będzie posiadała optymalne chłodzenie ??

znalazłem taką i się przyznam że spodobała mi się

Coolbay TX

Nie wiem czy będę zmieniał swoją budę, ale nie zaszkodzi porozmawiać o sprzęcie na takim pułapie cenowym :) pewnie znajdą się osoby, którym później ten temat pomoże w dobraniu odpowiedniej skrzyneczki.

No, jak chcesz się przesiąść z GS100 SE to wiadomo, że nie może być to byle co ;)

Co do NOX CoolBay TX to jak dla mnie to to po prostu Regnum L50 z kilkoma dodatkowymi opcjami (tylko, czy są one warte dopłaty 250 zł w względem Regnuma L50? :) ) i o innym design'ie. Czy jest to warte dopłaty 250 zł względem Regnuma L50? Ciężko powiedzieć ;) W każdym razie sugeruję coś jeszcze z tej listy:

Antec P183 V3

Antec P280

Cooler Master HAF XM

Fractal Design Define XL

Lian Li PC-P90B

NZXT Switch 810

Silverstone Fortress 2

• Popieram 1

Niezłe te budy :) i już widzę, ze temat nabierze rumieńców. Moja zła wcale nie jest, fotka podglądowa środka wygląda następująco.

http://iv.pl/images/61599251784402685528_thumb.jpg

Obudowa całkiem fajna, są jednak mankamenty jak np. brak nawiewu z przodu, czy srebrny kolor wnętrza. Tu jednak można poradzić sobie samemu, malując je na czarno :P

Moją uwagę przykuły modele silverstone rev2, 3, fortres tez jestr fajny, jednak tam jest troszkę mało miejsca na grafikę, bo tylko do 27cm to moja karta już się łapie na ten max.

Pobuszowałem w necie i znalazłem kolejne ciekawe modele, niektóre są kosmicznie drogie, inne w cenie do zaakceptowania hehe

Cooler Master Cosmos II black RC-1200-KKN1 lecz cena zabija, ale obudowa przyjemna heh

Zalman GS1200 cała buda identyczna wymiarami z modelem 1000GS, a za dodatki w postaci wentylatorów z przodu i z boku panowie zażyczyli sobie 400zł więcej od modelu gs1000 śmiech

Thermaltake Chaser MK-1 troszkę wymyślna, wolał bym coś bardziej stonowanego, lecz podoba mi się środek z niebieskimi dodatkami pasowały by do płyty ramów dysku itp 8) 8), więc może takie cudo hmm

Thermaltake Overseer RX-1 Full Tower, ciekawa alternatywa

Bitfenix Shinobi XL Black BFC-SNX-500-KKN1-RP także całkiem ciekawa

Jest tego naprawdę sporo i wybranie najbardziej funkcjonalnej i miłej dla oka jest ciężkie jak diabli.

Obudowy z klapą przednią nie są dla mnie :P

Edytowane przez Greg3or

Obudowa całkiem fajna, są jednak mankamenty jak np. brak nawiewu z przodu, czy srebrny kolor wnętrza. Tu jednak można poradzić sobie samemu, malując je na czarno

dobre wentyle na outtake załatwiają sprawę, nawet moje nie najwyższych lotów SS'ki sobie radzą z odpowiednim podciśnieniem

co do malowania to polecam, buda nabiera charakteru

Jeśli idzie o chłodzenie to na razie nie mam zamiaru nic zmieniać, niedawno kupiłem na proca chłodzonko be quiet (powietrze) i tak zostanie przez jakiś czas :P

Oglądnąłem sobie dokładnie tą budę corsair-a, kawał świetnie wykonanej obudowy z zewnątrz, a w środku to już całkowita masakra. Buda wielka, piękna i droga. U mnie w mieście chodzi po 1180zeta, na allegro ceny podobne. Żeby kosztowała tak 900zł heeh

Styl pierwsza klasa, właśnie taki by dla mnie był chyba najlepszy. Lubię prostotę i funkcjonalność bez przesadzania ze świecidełkami itp, ale chyba cena zbyt wygórowana :/ .

Cooler Master HAF-X to widzę też kawał dobrze wykonanej obudowy. Cena do zaakceptowania :) Jak widać ten przedział cenowy jest wyjątkowo trudny jeśli idzie o wybór konkretnego modelu. Czy jest sens wymieniać to na coś lepszego, hmm zapewne tak, ale na pewno nie teraz heh

Moje typy na teraz to

NoX coolbay TX, za funkcjonalność jaką dysponuje i cenę

Cooler Master HAF-X wcześniej nie brałem go pod uwagę ale po bliższym kontakcie widzę tu ciekawe rozwiązania

Thermaltake Chaser MK-1 ta buda z jednej strony mi się podoba bardzo, mianowicie całe wnętrze, a z drugiej nie za bardzo przemawia za nią wygląd zewnętrzny

Corsair Obsidian Series 800D tu jest wszystko tak jak być powinno. Piękno, funkcjonalność i prostota tylko ta cena mi się nie podoba.

NZXT Switch 810 Big Tower black tą przegapiłem, ale tylko dlatego, że była biała, znalazłem jednak ją w czerni i tez jest to jeden z faworytów 10 wentylatorów, które można zamontować robi wrażenie, a i wygląd zewnętrzny i wewnętrzny są bardziej niż satysfakcjonujące to mój faworyt na teraz czy słusznie ??

:PCzekam na opinie :P

Wziąłem wszystkie za i przeciw i wyszło na to, iż w moim rankingu wygrywa obudowa

1. NZXT Switch 810 Big Tower Case - Matt Black

2. Cooler Master HAF-X

3. Corsair Obsidian Series 800D

Od wczoraj w necie przesiedziałem kilkanaście godzin, porównując wszystkie za i przeciw. Wg mnie model Corsara mimo iż piękny i funkcjonalny nie może wygrać z modelami NZXT i Cooler Master ze względu na potężną cenę. Przy różnicy sięgającej 400zł można dokupić już niezły system chłodzenia procesora, nie mówiąc o innych akcesoriach.

W ocenie starałem się być jak najbardziej obiektywny, choć przyznam, że obudowa corsara podoba mi się tu najbardziej i przy grubszym portfelu jej zakup stawiał bym na pierwszym miejscu, to jednak tańsze konstrukcje wydają się być lepszym wyborem.

Oczywiście opinie każdego tutaj pomogą nie tylko mnie, ale i innym, więc wszystko jest jak być powinno.

Jeśli macie swoje typy piszcie na pewno potem będzie łatwiej wejść w temat i mieć rozwiązanie prawie gotowe.

Tez spedzilem wiele godzin szukajac obudowy do tys zl w internecie. Najlepszym wyborem pod wzgledem chlodzenia, jakosci wykonania itp jest zdecydowanie w tej kwocie Silverstone Fortress SST-FT02B 850zł . Ta buda jest idealna na powietrze. Nie widze w niej wad. Koncze skladac swoj zestaw i bedzie to moja obudowa. Nie warto placic dodatkowe 200zl za szybke. Co wy sadzicie na ten temat?

• Popieram 1
Gość effendi360

Nie będę negował innych obudów bo ich nie mam więc nie znam ale napiszę, po raz kolejny tyle, że w haf-x temperatury dwóch kart połączonych w SLi były IDENTYCZNE jak każdej karty z osobna pracującej pod obciążeniem w kompie położonym na boku przy otwartej obudowie. Nie wyobrażam sobie lepiej owianej budy. Też zależy czy ktoś chce okno czy nie. Mi akurat zależało bo a z hafem dostałem 2w1 bo ma i okno i potężny wentyl 200mm dmuchający bezpośrednio na grafę i płytę :)

Mi nie pozostaje nic innego jak z czystym sumieniem ją polecić a do WC też się nadaje. Pooglądaj sobie filmiki na YT jak kolesie mają fajnie porobione WC w hafie :)

Edytowane przez effendi360

Ja jadę jutro oglądnąć NZXT switch 810, jeśli wszystko będzie ok to chyba ją kupię :P Kawał fajnie przemyślanej budy w środku, a na zewnątrz prostota i bez zbędnych fajerwerków.

Tak jak piszecie, okno to tylko kwestia gustu, albo się je chce mieć, albo nie :D jeśli zakupię tą to będzie moja pierwsza buda z oknem hehe. Fajny temacik się zrobił bo sporo różnych skrzynek zostało wymienionych, sporo za i przeciw ale myślę, że każdy coś dla siebie tu znajdzie ;)

Obudowę zamówiłem, jaką tu małą niespodzianka, bo to żadna z tych nad którymi się zastanawiałem hehe. Miałem wziąć NZXT, lecz wynikł mały problem z nią i się w końcu nie zdecydowałem, a teraz nie mam już kiedy latać po sklepach bo zapierdziel w pracy. Jak dojdzie i zamontuje wszystko zapodam fotki.

Dzięki za polecane budy troszkę ich było, oczywiście plusiki poleciały :)