Greg3or 637 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Można tu troszkę poszaleć, ale która będzie najbardziej funkcjonalna i która będzie posiadała optymalne chłodzenie ?? znalazłem taką i się przyznam że spodobała mi się Coolbay TX Nie wiem czy będę zmieniał swoją budę, ale nie zaszkodzi porozmawiać o sprzęcie na takim pułapie cenowym pewnie znajdą się osoby, którym później ten temat pomoże w dobraniu odpowiedniej skrzyneczki. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 No, jak chcesz się przesiąść z GS100 SE to wiadomo, że nie może być to byle co Co do NOX CoolBay TX to jak dla mnie to to po prostu Regnum L50 z kilkoma dodatkowymi opcjami (tylko, czy są one warte dopłaty 250 zł w względem Regnuma L50? ) i o innym design'ie. Czy jest to warte dopłaty 250 zł względem Regnuma L50? Ciężko powiedzieć W każdym razie sugeruję coś jeszcze z tej listy: Antec P183 V3 Antec P280 Cooler Master HAF XM Fractal Design Define XL Lian Li PC-P90B NZXT Switch 810 Silverstone Fortress 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 jakbym na coś kiedyś miał zmieniać swoją GS1000 SE to byłoby któryś TJ Silverstone'a lub jakaś lianka np PC-A71F czy PC-P80N 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Też zacne "Li Lianki" Cytuj Link to post Share on other sites
Greg3or 637 Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) Niezłe te budy i już widzę, ze temat nabierze rumieńców. Moja zła wcale nie jest, fotka podglądowa środka wygląda następująco. http://iv.pl/images/61599251784402685528_thumb.jpg Obudowa całkiem fajna, są jednak mankamenty jak np. brak nawiewu z przodu, czy srebrny kolor wnętrza. Tu jednak można poradzić sobie samemu, malując je na czarno Moją uwagę przykuły modele silverstone rev2, 3, fortres tez jestr fajny, jednak tam jest troszkę mało miejsca na grafikę, bo tylko do 27cm to moja karta już się łapie na ten max. Pobuszowałem w necie i znalazłem kolejne ciekawe modele, niektóre są kosmicznie drogie, inne w cenie do zaakceptowania hehe Cooler Master Cosmos II black RC-1200-KKN1 lecz cena zabija, ale obudowa przyjemna heh Zalman GS1200 cała buda identyczna wymiarami z modelem 1000GS, a za dodatki w postaci wentylatorów z przodu i z boku panowie zażyczyli sobie 400zł więcej od modelu gs1000 śmiech Thermaltake Chaser MK-1 troszkę wymyślna, wolał bym coś bardziej stonowanego, lecz podoba mi się środek z niebieskimi dodatkami pasowały by do płyty ramów dysku itp 8) 8), więc może takie cudo hmm Thermaltake Overseer RX-1 Full Tower, ciekawa alternatywa Bitfenix Shinobi XL Black BFC-SNX-500-KKN1-RP także całkiem ciekawa Jest tego naprawdę sporo i wybranie najbardziej funkcjonalnej i miłej dla oka jest ciężkie jak diabli. Obudowy z klapą przednią nie są dla mnie Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez Greg3or Cytuj Link to post Share on other sites
toniek-94 207 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Jakie masz zamiar miec tam chłodzenie w obudowie, powietrzne czy wodne ? Może zainteresuj się obudową który wszyscy znają Corsair Obsidian 800D http://www.morele.net/obudowa-corsair-obsidian-series-800d-black-279411 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Jak bym miał tysiaka wydać to też corsaira bym brał. Ciekawe na co ja się przerzucę. Od HAF-X żeby poczuć różnicę też ciężko będzie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Obudowa całkiem fajna, są jednak mankamenty jak np. brak nawiewu z przodu, czy srebrny kolor wnętrza. Tu jednak można poradzić sobie samemu, malując je na czarno dobre wentyle na outtake załatwiają sprawę, nawet moje nie najwyższych lotów SS'ki sobie radzą z odpowiednim podciśnieniem co do malowania to polecam, buda nabiera charakteru Cytuj Link to post Share on other sites
Greg3or 637 Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Jeśli idzie o chłodzenie to na razie nie mam zamiaru nic zmieniać, niedawno kupiłem na proca chłodzonko be quiet (powietrze) i tak zostanie przez jakiś czas Oglądnąłem sobie dokładnie tą budę corsair-a, kawał świetnie wykonanej obudowy z zewnątrz, a w środku to już całkowita masakra. Buda wielka, piękna i droga. U mnie w mieście chodzi po 1180zeta, na allegro ceny podobne. Żeby kosztowała tak 900zł heeh Styl pierwsza klasa, właśnie taki by dla mnie był chyba najlepszy. Lubię prostotę i funkcjonalność bez przesadzania ze świecidełkami itp, ale chyba cena zbyt wygórowana . Cooler Master HAF-X to widzę też kawał dobrze wykonanej obudowy. Cena do zaakceptowania Jak widać ten przedział cenowy jest wyjątkowo trudny jeśli idzie o wybór konkretnego modelu. Czy jest sens wymieniać to na coś lepszego, hmm zapewne tak, ale na pewno nie teraz heh Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Haf x ma kosmiczny wygląd co niektórym może nie przypaść do gustu, ale fakt faktem, że lepiej owianej budy to chyba nie znajdziesz. Cytuj Link to post Share on other sites
Greg3or 637 Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Moje typy na teraz to NoX coolbay TX, za funkcjonalność jaką dysponuje i cenę Cooler Master HAF-X wcześniej nie brałem go pod uwagę ale po bliższym kontakcie widzę tu ciekawe rozwiązania Thermaltake Chaser MK-1 ta buda z jednej strony mi się podoba bardzo, mianowicie całe wnętrze, a z drugiej nie za bardzo przemawia za nią wygląd zewnętrzny Corsair Obsidian Series 800D tu jest wszystko tak jak być powinno. Piękno, funkcjonalność i prostota tylko ta cena mi się nie podoba. NZXT Switch 810 Big Tower black tą przegapiłem, ale tylko dlatego, że była biała, znalazłem jednak ją w czerni i tez jest to jeden z faworytów 10 wentylatorów, które można zamontować robi wrażenie, a i wygląd zewnętrzny i wewnętrzny są bardziej niż satysfakcjonujące to mój faworyt na teraz czy słusznie ?? :PCzekam na opinie Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Brałbym pewnie Corsaira. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Ja również skłaniałbym się ku Corsair 800D 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mis456 42 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Zdecydowanie zastanów się nad: http://www.skapiec.pl/site/cat/11/comp/3789028#from48679 http://realitynet.pl/e107_plugins/content/content.php?content.441 1 Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Nie wiem jaka jest blacha w 800D ale jeśli taka sama jak w 650D to lepiej odpuść sobie tą bude http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tN5p3hOBdOo 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Greg3or 637 Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Wziąłem wszystkie za i przeciw i wyszło na to, iż w moim rankingu wygrywa obudowa 1. NZXT Switch 810 Big Tower Case - Matt Black 2. Cooler Master HAF-X 3. Corsair Obsidian Series 800D Od wczoraj w necie przesiedziałem kilkanaście godzin, porównując wszystkie za i przeciw. Wg mnie model Corsara mimo iż piękny i funkcjonalny nie może wygrać z modelami NZXT i Cooler Master ze względu na potężną cenę. Przy różnicy sięgającej 400zł można dokupić już niezły system chłodzenia procesora, nie mówiąc o innych akcesoriach. W ocenie starałem się być jak najbardziej obiektywny, choć przyznam, że obudowa corsara podoba mi się tu najbardziej i przy grubszym portfelu jej zakup stawiał bym na pierwszym miejscu, to jednak tańsze konstrukcje wydają się być lepszym wyborem. Oczywiście opinie każdego tutaj pomogą nie tylko mnie, ale i innym, więc wszystko jest jak być powinno. Jeśli macie swoje typy piszcie na pewno potem będzie łatwiej wejść w temat i mieć rozwiązanie prawie gotowe. Cytuj Link to post Share on other sites
mis456 42 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Haf-X nie ma szans z Trooperem, chyba że chcesz wodowac kompa. Reszta w recenzji Cytuj Link to post Share on other sites
perfekcjonista999 1 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Tez spedzilem wiele godzin szukajac obudowy do tys zl w internecie. Najlepszym wyborem pod wzgledem chlodzenia, jakosci wykonania itp jest zdecydowanie w tej kwocie Silverstone Fortress SST-FT02B 850zł . Ta buda jest idealna na powietrze. Nie widze w niej wad. Koncze skladac swoj zestaw i bedzie to moja obudowa. Nie warto placic dodatkowe 200zl za szybke. Co wy sadzicie na ten temat? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Nie warto placic dodatkowe 200zl za szybke. Co wy sadzicie na ten temat? co kto lubi, ale dla mnie jest całkowicie zbędna Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 (edytowane) Nie będę negował innych obudów bo ich nie mam więc nie znam ale napiszę, po raz kolejny tyle, że w haf-x temperatury dwóch kart połączonych w SLi były IDENTYCZNE jak każdej karty z osobna pracującej pod obciążeniem w kompie położonym na boku przy otwartej obudowie. Nie wyobrażam sobie lepiej owianej budy. Też zależy czy ktoś chce okno czy nie. Mi akurat zależało bo a z hafem dostałem 2w1 bo ma i okno i potężny wentyl 200mm dmuchający bezpośrednio na grafę i płytę Mi nie pozostaje nic innego jak z czystym sumieniem ją polecić a do WC też się nadaje. Pooglądaj sobie filmiki na YT jak kolesie mają fajnie porobione WC w hafie Edytowane 2 Sierpnia 2012 przez effendi360 Cytuj Link to post Share on other sites
Greg3or 637 Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Ja jadę jutro oglądnąć NZXT switch 810, jeśli wszystko będzie ok to chyba ją kupię Kawał fajnie przemyślanej budy w środku, a na zewnątrz prostota i bez zbędnych fajerwerków. Tak jak piszecie, okno to tylko kwestia gustu, albo się je chce mieć, albo nie jeśli zakupię tą to będzie moja pierwsza buda z oknem hehe. Fajny temacik się zrobił bo sporo różnych skrzynek zostało wymienionych, sporo za i przeciw ale myślę, że każdy coś dla siebie tu znajdzie Cytuj Link to post Share on other sites
chaker24 16 Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 A ja od siebie polecam obudowe SilentiumPC Regnum L50. Jest to obudowa bardzo funkcjonalna i do tego w miare tania. Link: http://www.morele.ne...silacza-426471/ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 @ UP Ja też uważam, że Regnum L50 to świetna obudowa ale sam przyznasz, że za 2-3 razy tyle są już jednak mocniejsze opcje? Cytuj Link to post Share on other sites
Greg3or 637 Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Obudowę zamówiłem, jaką tu małą niespodzianka, bo to żadna z tych nad którymi się zastanawiałem hehe. Miałem wziąć NZXT, lecz wynikł mały problem z nią i się w końcu nie zdecydowałem, a teraz nie mam już kiedy latać po sklepach bo zapierdziel w pracy. Jak dojdzie i zamontuje wszystko zapodam fotki. Dzięki za polecane budy troszkę ich było, oczywiście plusiki poleciały Cytuj Link to post Share on other sites
toniek-94 207 Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Jestem ciekaw co to za obudowa, mam nadzieje ze jest ogromna z okienkiem i ma w nazwie corsair Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts