Silent83PL 5 Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Mam takie pytanko - kiedy wkońcu wprowadzicie obowiązek (możliwość) potwierdzania wyników rankingów zrzutami ekranu?! Kiedy oglądam ranikngi to śmiać się chce, że kolesie z kartami pokroju 9600GT zajmują miejsca wyżej od załóżmy 280GTX lub 4870x2 (potem jest tłumaczenie, że np. on nie wiedział, że to ma być framerate średni, a nie maksymalny itp.) Przydałaby się tesh możliwość wpisania więcej niż jednej karty graficznej lub tesh tylko znacznik ilościowy obok karty (ile kart w PCecie jest połączonych w crossfire lub sli). Często zdaża się, że ludzie zapominają bądź teź nie chce się im tych danych wpisywać (a jest spora różnica miedzy 4850 a 4850x2 ). Proponowane zmiany powinny przyczynić się do zwiększenia wiarygodności serwisu i zmniejszyść frustrację niektórych osób (w tym moją XD). Domyślam się, że te kwestie były już zapewne wielokrotnie poruszane, ale jestem zdania, że jeśli będziesz głośno krzyczał, to może ktoś cię wkońcu usłyszy Cytuj Link to post Share on other sites
wwwojtek1 0 Napisano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Własnie w procedurach testowych wymagane jest robienie screenów i trzymam takie zrzuty. Chociaż żeby powstał osobny temat na forum i możliwość ładowania plików graficznych. Cytuj Link to post Share on other sites
firespace760 0 Napisano 11 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Jestem jak najbardziej na tak. Co do benchmark-ów Futuremark można również zastosować dodatkową oficjalną walidację wyniku na stronie producenta. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
snowflake 0 Napisano 11 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 ja teraz zawsze daje screen jako link w komentarzu na początku tego nie robilem, ale wiem jakie to jest denerwujące, wiec wrzucam printscreen + paint = obróbka pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Zgadzam się w 100% , screeny powinny być obowiązkowe.Większości napewno zależy na autentycznych wynikach a screen jest ich potwierdzeniem. Cytuj Link to post Share on other sites
kugelfangxxx 0 Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 tak tak dawac screeny do wszyskitch wyników od 3mdark po gry!! Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 25 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Przyjrzałem się trochę wynikom i okazuje się że średnio co drugi wynik nadaje się do usunięcia , albo już jest zgłoszony do usunięcia. Tyle że nikt tego nie usuwa Bezsensu takie rankingi zafałszowane... Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 28 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Zgadzam się w 999% że KAŻDY wynik powinien być potwierdzony "screen shot'em"! Sam nie dawałem, ale wynikało to z zapomnienia Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Witam To troche nie fair, ryzykuje spalenie proca a ktoś wpada ze słabszym wynikiem i ma to w du**e. Nawet nie da screena tylko ma pretnsje. Wszystkie wyniki potwierdzam screenem ale to chyba jeszcze mało http://www.benchmark.pl/benchmarki/show ... rk_id/5794 Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Ja ich nie potwierdzam, bo niewidzę takiej potrzeby (nie ma też takeigo obowiązku) - wyniki podaję prawdziwe, ci co podają fałszywe wyniki powinni się wstydzić. Z resztą od razu widać kiedy wynik jest nierealny. Ale jeśli wprowadzą taki przymus to screeny/walidacje będę wrzucał. Cytuj Link to post Share on other sites
studencikus 0 Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 tak ale chyba po to jest ranking zeby bylo po kolei od 1 do n-tego miejsca pokazane kto ma jaki wynik i zeby te wyniki byly prawdziwe ?? A teraz to nie wiadomo czy jest sie 1,10 czy moze 45 ( i to np biorac pod uwage takie same platformy ) Dlatego bez screenow w ogole powinni nie wpuszczac !!!! i jak sie juz wpisuje na rankingu to podaje sie wszystkie komponenty ktore mialy wplyw na uzyskany wynik ( wraz z oc ) a nie : wynik taki http://www.benchmark.pl/benchmarki_i_ra ... komentarze a na podobnej platformie taki http://nvision.pl/art-221-13/GeForce_GT ... ntage.html wytlumaczcie mi prosze jak zrobil ~4k punktow majac procka o 0,4 lepiej i karte o troche ?? no magik ????? nie mowiac ze tak sie cieszyl z wyniku ze screena zapomnial......... Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 I niech dodadzą możliwość dodania zestawu z profilu, bo jak mam a każdym razem wszystko wypełniać od nowa to człowieka szlak trafia. Cytuj Link to post Share on other sites
studencikus 0 Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 I niech dodadzą możliwość dodania zestawu z profilu, bo jak mam a każdym razem wszystko wypełniać od nowa to człowieka szlak trafia. nie jestem na 100% pewien ale chyba juz jest http://img248.imageshack.us/img248/2933/hhyyaaa.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 no nieeee no , a ja zawsze wpisywałem dane To było zbyt słabo widoczne, powinno być coś w stylu "wypełnij danymi z zestawu". Cytuj Link to post Share on other sites
studencikus 0 Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 no nieeee no , a ja zawsze wpisywałem dane To było zbyt słabo widoczne, powinno być coś w stylu "wypełnij danymi z zestawu". w sumie jest : 1. zdefiniuj testowy zestaw: skopiuj dane o zestawie z mojego profilu: ale spoko tez sie na tym zlapalem Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 wynik taki http://www.benchmark.pl/benchmarki_i_ra ... komentarze a na podobnej platformie taki http://nvision.pl/art-221-13/GeForce_GT ... ntage.html wytlumaczcie mi prosze jak zrobil ~4k punktow majac procka o 0,4 lepiej i karte o troche ?? no magik ????? Może zapomniał wyłączyć, żeby fizyke liczyła grafika tylko procesor? To ma znaczący wpływ na wynik (opinia zaczerpnięta z internetu - osobiście testowałem tego smarka). Nie chce go bronić bo źle zrobił, że nie dał ss ale cóż zrobić - nie jest to wymagane. Cytuj Link to post Share on other sites
studencikus 0 Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 ale wtedy wiecej punktow dostaje procek a do ogolnego wcale sie tak jakos bardzo nie wlicza.. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts