hajtek 1 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 co lepiej kupić hd7950 czy gtx660ti i jakiego producenta? Ja Bym Walił W hd7950 ale jakiego producenta to nie wiem Cytuj Link to post Share on other sites
Hunter18 49 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 co lepiej kupić hd7950 czy gtx660ti i jakiego producenta? GF 660TI Asus TOP Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 a gtx660ti phantm ii był by dobro, bo jest o jakieś 150zł tańszy od asusa oddałem dzisiaj na gwarancje, znów, podłączyli kompa i od razu po włączeniu kompa chipset od mobo miał 87 st. ale chyba czujnik jest uszkodzony bo radiator nie był gorący, czy może być taka przyczyną resetu kompa podczas grania? Cytuj Link to post Share on other sites
dawidlp 1 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 a gtx660ti phantm ii był by dobro, bo jest o jakieś 150zł tańszy od asusa oddałem dzisiaj na gwarancje, znów, podłączyli kompa i od razu po włączeniu kompa chipset od mobo miał 87 st. ale chyba czujnik jest uszkodzony bo radiator nie był gorący, czy może być taka przyczyną resetu kompa podczas grania? Taka przyczyna może być, ale u nikogo ze skarżących się na ten model temperatury nie przekraczały norm, a mimo to występowały zwiechy. Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 ale u mnie chyba uszkodzony był czujnik na płycie głównej, co nie musi znaczyć że karta nie jest uszkodzona. Cytuj Link to post Share on other sites
AreoMaxx 106 Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 ale u mnie chyba uszkodzony był czujnik na płycie głównej, co nie musi znaczyć że karta nie jest uszkodzona. Możliwe że zabezpieczenie termiczne ją wyłączało. Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 możliwe, ale bardzej prawdopodobne jest że uszkodzony jest czujnik na mobo i sama karta też. Cytuj Link to post Share on other sites
AreoMaxx 106 Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Moje GPU grzało się do 60C przy wentylu na 40%, to jest dość niska temperatura. Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 moje w bf 3 na ultra bez aa miało jakieś 55 przy 40%, swoją droga dlaczego po włączeniu aax4 czuć dość spory spadek fps skoro na benchmarku karta w 1680x1050 ma 61 klatek a ja gram na 1280x1024. wiem, że to nie taki temat, ale chce sprzedać amd phenom 9550 x4 2.2ghz, cena 100-150zł. Cytuj Link to post Share on other sites
pildid 5 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Moja karta nie miała najmniejszego problemu z temperaturami. Raz zostawiłem kompa na całą noc w spoczynku, przychodzę rano a tu black screen i buczy Wentyluję obudowę scythe gentle typhoon 1150rpm x4 + 1 na Mugenie. Komp bez OC był a wraz TO się stało. Ludzie mieli black screeny nawet przy przeglądaniu www, zatem coś wisi w powietrzu ale nikt nie wie co. Czekam na odpowiedź serwisu zewnętrznego - drugą odpowiedź... Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 ja pisałem do gigabyte 2 razy, ale oczywiście ani razu nie odpisali. Cytuj Link to post Share on other sites
pildid 5 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Ja nie pisałem. Od razu wysłałem do hurtowni a ta przekierowała do serwisu w obu przypadkach. Czekam co tym razem będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
marg1 2 Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Ja czekam na triumfalny powrót karty z serwisu po raz drugi. Boże ile teorii się pojawiło... Ale jakoś nie wierzę w zepsutego W7 A może mi ktoś streścić, czy są jakieś konkluzje lub czy u kogoś wystąpiły już pozytywne efekty interwencji serwisowej ze strony GIGABUBLA ? Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 nie, nie ma żadnych pozytywów, ja oddałem wczoraj, najpierw mi wmawiali że czegoś brakuje systemowi, potem podłączyli kompa i od razu po włączeniu hw monitor pokazywał 87C dla mobo, ale chyba czujnik jest uszkodzony, sądzę że karta też jest uszkodzona. Cytuj Link to post Share on other sites
marg1 2 Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Ja sądzę, że te [dowolne brzydkie słowo] dobrze wiedzą, że te karty są felerne, tylko my się nie dowiemy, co jest z nimi nie tak, moja karta poprzednio wróciła z opisem naprawy o treści "n". Nic nie było napisane. Musiałem sam się przyglądać, ale cóż można stwierdzić samym oglądaniem. A co jeśłi tylko BIOS został wymieniony a tak naprawdę nic innego nie zrobili? Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 czytaliście już że amd obniża znów ceny kart z seri hd7000, moim zdanie powinni je naprawić a nie obniżać ceny, bo to i tak nic nie da, ludzie nie będą kupować uszkodzonych kart. mi sklep powiedział, jak karta przyszła z serwisu że karta jest naprawiona, a ona była jeszcze bardziej popsuta, wtf co za serwis. Cytuj Link to post Share on other sites
pildid 5 Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Jak oddadzą kasę to i tak nie kupię nic z tej serii. Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 jak tym razem też nie zrobią, to wołam kasę, dokładam 200zł i kupuje gtx660ti, no bo ile można się męczyć. Cytuj Link to post Share on other sites
marg1 2 Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Ny też wymienimy na NV. Nagorsze jest to, że to moja pierwsza jakakolwiek karta ATI, a tak się naczytałem i nasłuchałem, że ATI wydaniejsze, że NV jest przereklamowana itd, itd. I ta karta istotnie byłąby świetna, gdyby nie była i tu znów brzydkie słowo. A nawet jeśli ją naprawią, nie kupimy już ATI. Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 (edytowane) ja wcześniej miałem ati hd3450, z którym żadnych problemów nie było, a z ta to jest horrorek, komputer kupiony 3 tyg. temu z czego 2 w serwisie, nigdy więcej amd. Pisał ktoś do gigabyte, jeśli tak to odpisali wam? Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez bartek4winner Cytuj Link to post Share on other sites
AreoMaxx 106 Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Ja pisałem i odpisywali zawsze, ale olewali mnie tzn. napisali żeby sprawdzić zasilacz napisałem że sprawdziłem i to nie zasilacz to napisali żeby wysłać na gwarancję. Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 j****e gigabyte olewa klientów jak chce i nic sobie nie robi że wydało ch*j wie ile uszkodzonych kart, co za producent pozal się boże, ja pisałem 2 razy i ani razu nie odpisali. Cytuj Link to post Share on other sites
basurek 6 Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Moje kłopoty z Sapphire się skończyły.Moja karta na szczęście miała kłopot w przechodzeniem z trybu 2D(oszczędnego) wlub stanu uśpienia w tryb większej wydajności.Np gdy nic nie robniłem na pulpicie ....przez chwilę potem ruszałem myszką i ZWIECHA.Nowe stary to wyeliminowały.Teraz cieszę się kartą....a sam się zastanawiałem nad GIGABYTE 7850.W drugim kompie mam Gigabyte 6850OC i sobie chwalę więc chciałem nową 7850 też od Gigusia.Teraz mam do myślenia jak i ja bym trafił na taką sztukę felerną to SZLAK by mnie trafił.Walczcie...KARTA MA BYĆ SPRAWNA.Jak nie to niech wymieniają po ostatnich przecenach na 7870 !!! A co !! Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 masz szczęście że może stery pomogły, u nas one nic nie dały. tak z ciekawości, po jakim czasie oddali wam kartę z serwisu? Cytuj Link to post Share on other sites
basurek 6 Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Pewnie standard to 14 dni jak zawsze.Czasami też może być 30 dni.różnie firmy mają to ustalone w gwarancji. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts