Skocz do zawartości

Problem z HD 7850 OC.

Recommended Posts

a gtx660ti phantm ii był by dobro, bo jest o jakieś 150zł tańszy od asusa

oddałem dzisiaj na gwarancje, znów, podłączyli kompa i od razu po włączeniu kompa chipset od mobo miał 87 st. ale chyba czujnik jest uszkodzony bo radiator nie był gorący, czy może być taka przyczyną resetu kompa podczas grania?

a gtx660ti phantm ii był by dobro, bo jest o jakieś 150zł tańszy od asusa

oddałem dzisiaj na gwarancje, znów, podłączyli kompa i od razu po włączeniu kompa chipset od mobo miał 87 st. ale chyba czujnik jest uszkodzony bo radiator nie był gorący, czy może być taka przyczyną resetu kompa podczas grania?

Taka przyczyna może być, ale u nikogo ze skarżących się na ten model temperatury nie przekraczały norm, a mimo to występowały zwiechy.

Moja karta nie miała najmniejszego problemu z temperaturami. Raz zostawiłem kompa na całą noc w spoczynku, przychodzę rano a tu black screen i buczy :P Wentyluję obudowę scythe gentle typhoon 1150rpm x4 + 1 na Mugenie. Komp bez OC był a wraz TO się stało. Ludzie mieli black screeny nawet przy przeglądaniu www, zatem coś wisi w powietrzu ale nikt nie wie co.

Czekam na odpowiedź serwisu zewnętrznego - drugą odpowiedź...

Ja czekam na triumfalny powrót karty z serwisu po raz drugi.

Boże ile teorii się pojawiło... Ale jakoś nie wierzę w zepsutego W7 :)

A może mi ktoś streścić, czy są jakieś konkluzje lub czy u kogoś wystąpiły już pozytywne efekty interwencji serwisowej ze strony GIGABUBLA ? :)

Ja sądzę, że te [dowolne brzydkie słowo] dobrze wiedzą, że te karty są felerne, tylko my się nie dowiemy, co jest z nimi nie tak, moja karta poprzednio wróciła z opisem naprawy o treści "n". Nic nie było napisane. Musiałem sam się przyglądać, ale cóż można stwierdzić samym oglądaniem. A co jeśłi tylko BIOS został wymieniony a tak naprawdę nic innego nie zrobili?

czytaliście już że amd obniża znów ceny kart z seri hd7000, moim zdanie powinni je naprawić a nie obniżać ceny, bo to i tak nic nie da, ludzie nie będą kupować uszkodzonych kart.

mi sklep powiedział, jak karta przyszła z serwisu że karta jest naprawiona, a ona była jeszcze bardziej popsuta, wtf co za serwis.

Ny też wymienimy na NV. Nagorsze jest to, że to moja pierwsza jakakolwiek karta ATI, a tak się naczytałem i nasłuchałem, że ATI wydaniejsze, że NV jest przereklamowana itd, itd. I ta karta istotnie byłąby świetna, gdyby nie była i tu znów brzydkie słowo.

A nawet jeśli ją naprawią, nie kupimy już ATI.

Moje kłopoty z Sapphire się skończyły.Moja karta na szczęście miała kłopot w przechodzeniem z trybu 2D(oszczędnego) wlub stanu uśpienia w tryb większej wydajności.Np gdy nic nie robniłem na pulpicie ....przez chwilę potem ruszałem myszką i ZWIECHA.Nowe stary to wyeliminowały.Teraz cieszę się kartą....a sam się zastanawiałem nad GIGABYTE 7850.W drugim kompie mam Gigabyte 6850OC i sobie chwalę więc chciałem nową 7850 też od Gigusia.Teraz mam do myślenia jak i ja bym trafił na taką sztukę felerną to SZLAK by mnie trafił.Walczcie...KARTA MA BYĆ SPRAWNA.Jak nie to niech wymieniają po ostatnich przecenach na 7870 !!! A co !!