Skocz do zawartości

Problem z HD 7850 OC.

Recommended Posts

Ja mam od czasu do czasu zwiechy w Windzie niebieski ekran, psaki.Wiatraki w grafie włączają się na 100% i zwiecha systemu.Restsrt tylko pomaga.Spotyka mnie to w bardzo nietypowych okolicznściach ale z tego co zauważyłem to raczej wina przejścia grafy z zero core na tryb normalnej pracy.Więc wina sterowników.A czy ktoś badał te powyżej?

Kurczę aż takie problemy są z grafami od Gigabyte? Osobiście posiadam 7850 od Sapphire i nie mam z nią najmniejszych problemów (odpukać). A jeśli chodzi o zasilacz to mam OCZ 700W, ale słabsze zasilacze też powinny bez problemu dać sobie z nimi rade. A może trzeba po prostu poczekać na nowsze sterowniki?

Ja mam Sapphire 7850 i zonki.Wydaje mi się że toraczej niedopracowany Bios lub sterowniki.W pełnym obciążeniu i MAX overcockingu karta chula jak ta lala.Zonki są na pilpicie i przeglądaniu internetu.Kiedy karta wychodzi z tak zwanego UŚPIENIA.Wtedy najczęściej mam zonki.Ot wczoraj zrobiłem REINSTALKĘ systemu i na razie brak zwiech.Zobaczymy jak długo.

Ja mam Sapphire 7850 i zonki.Wydaje mi się że toraczej niedopracowany Bios lub sterowniki.W pełnym obciążeniu i MAX overcockingu karta chula jak ta lala.Zonki są na pilpicie i przeglądaniu internetu.Kiedy karta wychodzi z tak zwanego UŚPIENIA.Wtedy najczęściej mam zonki.Ot wczoraj zrobiłem REINSTALKĘ systemu i na razie brak zwiech.Zobaczymy jak długo.

Spróbuj może nieco podkręcić zegary dla trybu oszczędnego (nie wiem tylko MSI Afterburner coś takiego obsługuje).

Nie polecam gigabyte, nawet jak będzie git z kartą to i tak serwis mają gówn* warty i pomoc techniczna też do dup*.

sciagam teraz starcraft 2 wings of liberty

mam nadzieje ze gra bedzie grywalna na hd4000,ktora ma w porcku,w takim wypadku nie bede musial kupowac karty graficznej.

wydaje mi sie ze to nie tylko problem z gigabytem ale jak juz pisaliscie ze sterownikami

gra chodzi dobrze na high wiec narazie nie musze kupowac karty

Dziś doszła karta do sklepu zobaczymy kiedy wróci i miejmy nadzieję dobra.

Ja porobiłem trochę testów z różnymi sterownikami, taktowaniami, w różnych grach, etc. i jednak też podjąłem decyzję, że oddam kartę na gwarancji. To samo zresztą zalecił mi serwis Gigabyte, gdy opisałem swój przypadek. Mam nadzieję, że już więcej problemów nie będzie...