Skocz do zawartości

Problem z HD 7850 OC.

Recommended Posts

Jedno jest pewne. Problem nie dotyczy ogólnie kart 7850, a tylko tych od Gigabyte jak widać. Także jeśli macie możliwość zamiany karty na innego producenta np. Sapphire czy HIS to się nie zastanawiajcie. Dziwie się jedynie producentowi, że nic z tym nie zrobił do tej pory :/

Fikuzi jak pisałem do gigabyte to się w pewny momencie odciął pisząc żeby wysłać na gwarancje do sklepu nie do nich. Ja swoją wysyłam tam mają tak że jak serwis itd. nic nie daje to wymienią na inny produkt o tych samych parametrach.

Jedno jest pewne. Problem nie dotyczy ogólnie kart 7850, a tylko tych od Gigabyte jak widać. Także jeśli macie możliwość zamiany karty na innego producenta np. Sapphire czy HIS to się nie zastanawiajcie. Dziwie się jedynie producentowi, że nic z tym nie zrobił do tej pory :/

No właśnie nie tylko od Gigabyte. Dzisiaj przeglądałem topic na overclock.net i tam skarżyli się na te same problemy na innych kartach (Asus i MSI). Dwóch użytkowników, którzy się wypowiadali, wysłało karty do producentów. Jestem ciekaw czy po wymianie będą mieli te same problemy.

Trzeba słać na gwarancję nie ma co. Za drogi interes by samemu męczyć się i szukać rozwiązania, które do tej pory nie zostało odnalezione. Także niech sklep się z tym męczy. Wy macie dostać gotowy w pełni działający produkt :) Mam nadzieję i trzymam kciuki by wszystko skończyło się dobrze dla Was.

Nie słyszałem żeby były problemy z Sapphire, Vertex3D i PowerColor, HIS

http://www.tomshardware.co.uk/forum/359738-15-powercolor-hd7870-gddr5-vortex-edition-game-issues

http://www.tomshardware.co.uk/forum/357789-15-sapphire-7870-crash-black-screen-sound-loop

http://www.tomshardware.co.uk/forum/359172-15-7850-crashes

http://www.tomshardware.co.uk/forum/362554-15-7850-freeze-issue-time

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=364498

Trzeba słać na gwarancję nie ma co. Za drogi interes by samemu męczyć się i szukać rozwiązania, które do tej pory nie zostało odnalezione. Także niech sklep się z tym męczy. Wy macie dostać gotowy w pełni działający produkt :) Mam nadzieję i trzymam kciuki by wszystko skończyło się dobrze dla Was.

Dzięki za słowa otuchy ;) Pewnie każdy z nas chciałby już w spokoju upajać się efektami na ultra zamiast szukać rozwiązań po necie.

Poczekam trochę jak się sprawy rozwiną (może do wersji release nowych sterowników). Wczoraj puszczałem 3dmarka11 i się nie zwiesił. Wcześnie odpalałem Furmarka, który wygrzał mi kartę prawie do 70 stopni (przy graniu w BF3 miałem ok. 60) i też nic się nie zwiesiło. W przyszłym tygodniu porobię troche dłuższe stress-testy i zobaczę, co z tego wyjdzie.

Qbasuu ale wszystkie od gigabyte??

Nie. I od Sapphire, i od Power Color itd.

To nie problem z zasilaniem bo na tym filmiku jest zasilacz 600W 80+ Gold

Szkoda że nie ma odpowiednika tej karty u Zielonych z serii 6xx, bo z tego co czytam to radeony coś się crashują :[

Nie wiem ale dziwna macie przypałość , dwóch moich znajomych ma 7850 od asusa i szafira ja mam msi i nigdy nie było podobnego problemu na zadnych sterach i na zasiłkach o mniejszej mocy z oc i bez oc. Może macie jakis konflikt sprzetowy albo wyszła wadliwa seria od giga.

Nie wiem ale dziwna macie przypałość , dwóch moich znajomych ma 7850 od asusa i szafira ja mam msi i nigdy nie było podobnego problemu na zadnych sterach i na zasiłkach o mniejszej mocy z oc i bez oc. Może macie jakis konflikt sprzetowy albo wyszła wadliwa seria od giga.

A Twoi znajomi mają procek AMD czy Intel?

Do posiadaczy:

Kiedy kupiliście kartę, bo ja niedługo po premierze, i zdaje mi się, że nasze karty były robione "na szybko" żeby zdążyć na premierę...

Ja swoją kupiłem w lipcu, ale nie wiem jak sprawdzić kiedy została wyprodukowana.

I od amd i od intela , ja swoja wkładałem pod i3 2120 na asrock p67 pro3 b3 , jak sprawdzałem sobie jak sie ma wydajnosc w stosunku do amd na kompie syna i tez nie było żadnych problemów.

Na waszym miejscu bym się nie meczył tylko oddał karte na serwis.