Skocz do zawartości

Laptop + OS około 2000 zł - pomoc w wyborze

Recommended Posts

Mam wielką prośbę o pomoc ponieważ jestem laikiem i nie wiem co kupić. Budżet to około 2000 zł wiadomo lepiej mniej ale mogę też jakies 100-200 zł dorzucić jak warto. Notebook ma mieć 15,6 cali ważyć około 2,5kg (im mniej tym lepiej), głównie do pracy (pakiet office + internet) i to często mobilnie więc zależy mi na jakości. Czasem jakieś multimedia jak film i starsze gierki typu ciwilizacja 4, cs, czy team fortress 2 (ale jeżeli kosztem 200 zł mogę mieć zdecydowanie lepszą grafę to dorzucę jednak nie jest to priorytet). Bardzo będę wdzięczny za pomoc bo sam nie bardzo się na tym znam. Zależy mi na matowej matrycy ale też nie jest to priorytet.

Tak jw. Toshiba L850 albo http://allegro.pl/lenovo-ideapad-z580-i3-4gb-500-gt630-win7-548zl-i2478322110.html

Ja polecam HP Proobook 4530s http://allegro.pl/la...2464544467.html bardzo wytrzymały laptop. Co może tylko przeszkadzac to głośnosc.

Przedmiot pochodzi z programu HP Renew.

Edytowane przez radelgar

Fajny ten Lenovo (tzn mocny jak za te pieniążki) do tego jest aktualnie w Neonet promocja i kosztuje 1999,99 zł. Czytałem tylko że ma problem z przegrzewaniem się i ogólnie nie pochlebne opinie na temat tej marki. Czy warto się tym sugerować?

No Z580 w wersji z kartą Intela osiąga maks 36 stopni Celsjusza pod obciążeniem, więc wersja z kartą Nvidi nie powinna się przegrzewać i trzymać trochę większe temperatury. A co do Lenovo jest to jedna z lepszych marek produkujących laptopy.

Edytowane przez radelgar

Mam jeszcze ostatnie pytanie. Zdecydowałem się na to Lenovo Z580A tylko nie ma u mnie sklepu Neonet a tam cena jest najniższa (różnica ponad 200 zł) czy bezpiecznie jest kupić kompa z dostawą do domu (nie wiem jak go będą traktować po drodze) ? czy lepiej przejechać sie jednak do sklepu ?