Skocz do zawartości

Słuchawki dla gracza do 500zł + dylemat?

Recommended Posts

Witajcie!

Ostatnimi czasy popsuły mi się moje... 5 miesięczne ಠ_ಠ Creative Fatality HS-800. I teraz postanowiłem kupić sobie jakieś porządne słuchawki, zawsze miałem dużo akcesoriów Logitecha i mój pierwszy wybór padł na G35, aczkolwiek jak zaczełem o nich czytać naszły mnie wątpliwości i zaczęłem szukać innych ale nie moge za specjalnie zdecydować się na inne. Wiem że zapewne jestem ślepy ale nic nie mogę sobie wypatrzeć konkretnego, mam pare typów ale w każdym jest jakieś "ale" =] Zatem oto moje typy:

- Logitech G35 - nie wiem do końca co o nich myśleć, aczkolwiek mają mocny kabel i dobry mikrofon

- SteelSeries Siberia V2 - sam nie wiem

- Creative Tactic 3D Sigma - mialem alpha aczkolwiek kabel nie wytrzymał 1 głupiego żartu mojego brata zatem raczej odpadają

Jestem otwarty na propozycje innych lepszych słuchawek =] A i nie muszą mieć "pro" jakości dźwięku w piosenkach Lady Baby ani AC/DC, na codzień jestem graczem =] i wracając do G35... koniec końców nie wiem co jest w nich takiego złego :P praktycznie wszędzie gdzie o nich czytałem słyszałem głosy "nie bierz tych słuchawek! one są złe! szatan cie porwie i zje na obiad!", "nie da się na nich słuchać muzyki!", "same z nimi problemy!" i cóż... zgłupiałem, z jednej strony sa niby dobre z drugiej są złem wcielonym... albo jestem idiotą albo nie widze o co z nimi chodzi :P Proszę wyraźcie się także na ich temat i w związku z tym podajcie inne lepsze typy =]

Edytowane przez Kirvis

Kirvis problem polega na tym ze większość "słuchawek do gier" oferuje bardzo słabą jakość dźwięku za relatywnie dużą cenę :/

dlatego,jak to napisałeś, "śmieją się z logitedchow g35" już o creativach serii 3d tactic nie wspomnę (to jest mój faworyt w " o rety kabarety %-) ")

jeżeli koniecznie chcesz słuchawki do gier to polecam sennheiser pc-330 albo akg-ghs1

ale mimo wszystko na Twoim miejscu wolał bym kupić słuchawki "normalne" i dokupić do nich rozchwytywany przez wszystkich mikrofon zalmana ;)

słuchawki normalne mam na myśli

-CAL!

-superlux hd681

-koss ur40

-akg k512

podaje raczej tańsze modele słuchawek jeśli byś chciał coś droższego to pisz wtedy będę się dalej produkował :P

nie mniej jednak przykładowo takie superluxy hd681 zjedzą na śniadanie jakością dźwięku wszystkie podane przez Ciebie słuchawki kosztując przy tym około 90zl :]

pozdrawiam

• Popieram 1

No właśnie mam problem, bo bardzo chętnie bym kupił akg-ghs1 ale one nie są zamknięte, niby dają dobrą izolacje ale poprzez nacisk na małżowinę. Zatem one u mnie odpadaja =/ i właśnie zapomniałem wspomnieć że mnie głównie zamknięte interesują :/

słuchawki wymienione powyżej mają nieosiągalną stereofonię dźwięku dla wszelkich G35 i innych dziwactw typu RAZER,Creative o przestrzeni niczym z muszli z klozetu... Oo

jeszcze jest popularny, inaczej brzmiący, bardzo znany model Sennheiser HD-380, ale w tym wypadku jakiegoś Xonara D2 przydałoby mieć, by to jakoś ładnie się zgrywało :)

zapomniałem jeszcze o AKG K272HD

http://www.benchmark.pl/mini-recenzje/AKG_K_272_HD_-_High-Definition_do_PC-ta.-4209.html

co prawda potrzebny wzmacniacz, ale warto się tez nimi zainteresować gry będzie więcej funduszy na kartę.

Edytowane przez adivxv5

Witam ja mam Sennheiser pc 350, powiem ze sa fajne dosc dobrze graja w muzyce i w gierkach. Kupilem w ciemno nie sluchalem a z 2 tyg temu kupilem karte na usb Cretive i powiem ze teraz zobaczylem jak graja naprawde. Duza roznica powaznie acz kolwiek jesli masz stacjonarke to warto zainwestowac w dobra karte muzyczna :)