Skocz do zawartości

Recommended Posts

Prawdopodobnie zamierzam rozglądać się za jakimś zasilaczem do swojej platformy, gdyż obecny mnie trochę zawiódł.

Platforma:

i5 2500k

P67 Extreme6

GTX 560 Ti

2x 2GB A-DATA 1600Mhz

W przyszłości, może na przełomie roku planuję SLI GTX 560 Ti, dlatego obecnie miałem 750W.

Co polecicie za cenę 400zł +/-?

@UP http://forum.benchmark.pl/topic/52325-problem-z-uruchomieniem-2500k-extreme6/

Obecny zasilacz planuje oddać na gwarancję i kupić "rezerwowy" gdyż doszedlem do wniosku że dobrze mieć

coś takiego w zapasie.

Moja konfiguracja w sygnaturce, liczyłem sobie na kalkulatorach z netu to teoretycznie obecnie mój zestaw

bierze 500W, do tego planuję dołożyć SLI, więc zasiłka musi być w miarę mocna, nie oczekuję cudów, cisza to nie priorytet.

Fajnie gdyby miał odpinane kabelki ale to już szczegół, który jest dość drogi więc wątpie czy takowy zasilacz znajde.

żeś teraz walnął zasilacz po co taki mocny ma być tez do 400zł :)

@UP http://forum.benchma...2500k-extreme6/

Obecny zasilacz planuje oddać na gwarancję i kupić "rezerwowy" gdyż doszedlem do wniosku że dobrze mieć

coś takiego w zapasie.

Moja konfiguracja w sygnaturce, liczyłem sobie na kalkulatorach z netu to teoretycznie obecnie mój zestaw

bierze 500W, do tego planuję dołożyć SLI, więc zasiłka musi być w miarę mocna, nie oczekuję cudów, cisza to nie priorytet.

Fajnie gdyby miał odpinane kabelki ale to już szczegół, który jest dość drogi więc wątpie czy takowy zasilacz znajde.

500w chyba jak zrobisz sli z gtx kolego to bzdura ;)
  • Popieram 1

Tak jak mówie, liczyłem to na kalkulatorach z netu, zliczając wszystkie elementy. Praktycznie nie mam jak sprawdzić bo nie mam "watomierza" (tego do gniazdka). Minimum jakie musi spełnić to obsłużyć mój zestaw licząc już SLI GTX 560 Ti.

Gość Kotecek

500W...?? Eee... g*wno prawda :) Kalkulatory internetowe zawyżają wartści... po co? Abyś kupił droższy zasilacz.

Mój komputer z sygnatury (bardziej prądożerny CPU i GPU od Twojego) w najwyższej rozdzielczości (1920x1200) w najbardziej wymagających grach (Crysis, Gothic 4, Battlefield 3) jadł 380W. Chwilowe skoki (na 1-2s.) do 400W. A tak to to je mniej z 50W. Mierzone było watomierzem anie teoretycznym kalkulatorem...

Tak więc dobry zasilacz 500W do mojego by styknął. Tym bardziej do Twojego jak masz procesor i k. graficzną mniej prądożerną. jak dołożysz do SLI to pewnie może jeść w stresie 500W. To zasilacz 550W, 600W, 650W będzie ok.

Edytowane przez krolik_beny

Rozumiem, więc prawdopodobnie wybiore się jeszcze do lokalnego komputerowego, gdzie zdiagnozują mi (sprawdzą inny zasilacz) czy to w 100% wina zasilacza, i zdecyduje się na zakup. Do kwoty 400zł nie zmieszczę się w modularnym?

Pewnie że to super zasilacz ale za jaką cenę ? 470zł %-) daj spokój on szuka do 400zł jak do tej kwoty to takie

OCZ ModXStream Pro 700W SLI 80 Plus

OCZ ZT 650W

Antec EarthWatts 650W Green 80 Plus

XFX Core PRO 650W P1-650S-NLB9 80 Plus Bronze

Gość t.luk

500W...?? Eee... g*wno prawda :) Kalkulatory internetowe zawyżają wartści... po co? Abyś kupił droższy zasilacz

Nie tylko ;) Kalkulatory po prostu uwzględniają też zakup pseudo-zasilacza stąd często wyższa moc ;)
  • 2 tygodnie później...

Odświeżam temat, dziś zamawiam owy zasilacz. Który z wyżej wymienionych wypadnie najlepiej?

XFX Core 650W

SeaSonic M12II-620 620W

OCZ ModXStream Pro 700W SLI 80 Plus

XFX Core PRO 650W P1-650S-NLB9 80 Plus Bronze

Antec EarthWatts 650W Green 80 Plus

OCZ ZT 650W (jestem bardzo skłonny ku temu lecz nie jestem pewien co do OCZ i zasilaczy może ktoś się wypowie kto posiada zasilacz tej firmy)

XFX XXX 650W Modular 135mm 80+ bronze SLI PSU

Enermax NAXN ENP600AWT 80+ 600W

Chciałbym podsumować i ostatecznie zadecydować.