Skocz do zawartości

Recommended Posts

Do tego proca polecałbym AMD HD5770.; ) Na allegro ceny tego modelu wahają się od 300 do 500zł. Ew.HD6750, bo jego ceny na allegro stoją mniej więcej jak 5770, tylko musiałbyś dokupić 2 GB ramu i podkręcić proca. Najlepiej jak podasz jeszcze zasilacz, bo tak w ciemno to można sobie pisać. A ta płyta nie jest, aż tak zła, uda się jeszcze na niej coś wykręcić, tylko w biosie musisz wcisnąć Ctrl+F1, żeby pokazała Ci się opcja ze zmianą FSB.;)

Edytowane przez izzy95

Płya nadałaby sie przecież do malutkiego OC bo procesor masz zkomponowany z tą płytą wiec OC jak najbardziej.

A karta graficzna : http://allegro.pl/sapphire-amd-radeon-hd6770-1024mb-ddr-5-nowa-fab-i2450672674.html

Karta może jeszcze taka aby nie ograniczać : http://allegro.pl/nowa-vertex-3d-radeon-hd-4850-1gb-256bit-gratis-i2458483764.html

Ja posiadam Intel core 2 duo e4500 2,2ghz co stoi na tym samym poziomie co twój amd i bez podkręcania nie ogranicza znaczynie karty Sapphire 6770 a moge sobie pograć np w mafie II na wysokich w FullHD przy wyłączonej fizyce .

Teraz mam podkreconego do 2,9 na box'owym i duzej róznicy nie ma chociaż na pewno coś daje .

Tylko, że Intel, a AMD to dwa różne światy wydajnościowe.; ) Intel jest dużo wydajniejszy od AMD w grach, bez oc jak i nawet przy niższych taktowaniach. Twój Intel stoi wydajnościowo nieco wyżej od jego Athlona, jest niżej taktowany na domyślnym zegarze niż jego Athlon i osiąga lepsze wyniki w testach. Ja osobiście posiadam procesor AMD, ponieważ szkoda mi pieniędzy na procesor Intela skoro zwykły AMD jest dużo tańszy, a starcza mi do grania w te starsze gry jak i najnowsze tytuły, tworzenia muzyki i obróbki lub tworzenia grafiki w photoshopie.;)

Edytowane przez izzy95

A ta płyta nie jest, aż tak zła, uda się jeszcze na niej coś wykręcić, tylko w biosie musisz wcisnąć Ctrl+F1, żeby pokazała Ci się opcja ze zmianą FSB. ;)

Wiem, standardowo FSB jest na 200, a mogę podnieść tylko trochę, bo jak dam 210 to już system nie startuje, muszę wcisnąć f1 i przywraca się standardowe taktowanie. Na tej płycie max 2.8/2.9 ghz, wiec to prawie nic.

Ok to chyba wezmę do tego procka 4850, dzięki za odpowiedzi