Skocz do zawartości

Kiedy GTX 680 Lightning w polsce?

Recommended Posts

moj GTX 680 TF3 OC okazał sie wadliwy lecz w sklepie niema juz tego modelu, chetnie bym wymienil na lightninga ale nie mam pojecia kiedy i czy bedzie,

wymienic moge na same referenty lub http://allegro.pl/gainward-gtx680-2gb-phantom-gddr5-1084-mhz-od-reki-i2466621277.html

wie ktos cos o lightningu lub opłacalności tego gainwarda?

Edytowane przez Maniek91

Ten Gainward bedzie dobry bo to wersja Phantom ;) MSI GTX 680 LIGHTNING jeszcze w Polsce nie ma :D można zamówić w zagranicznym sklepie ale to koszt 550 EURO. Jest jeszcze MSI GTX 680 z chłodzeniem TwinFrozr II http://www.saturion.pl/product/159580/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/GeForce_with_CUDA_GTX_680_MSI_2GB_2xDVI_HDMI_DP_TWIN_FROZR_PCI_E_OC.html

Wymiana chłodzenia nie będzie raczej potrzebna. Z pozoru pod radiatorem są 2 wentylatory :) Jeżeli jednak chcesz podkręcać grafikę z

"ciutek" większym napięciem, to przyda ci się nowe chłodzenie. Czy można? Zawsze można o ile dane chłodzenie pasuje pod naszą kartę i PCB producenta. Tutaj może być różnie, gdyż to nie jest referencyjna karta.

Gainward nie pozwala na zmiany chłdzenia. Ale przy MSI TwinFrozr II masz bardzo dobe chłodzenie (jedno z najlepszych fabrycznych) wiec sie nie zawiedziesz a i tańsze jest od GAINWARDA o ponad 100 zł wiec warto ;)

Edytowane przez gitgosc

Tak tylko opisywałem problem i zaznaczyłęm ze w sklepie w ktorym bede dokonywał wymiany sa niema wszystkich modeli,

mam tylko referent MSI referent Gigabyte i tego gaiwarda, wiem te gainward to najlepszy wybor z tych 3, tylko ze nie znam tej filmy i nie wiem tez czy nie czekac na lightninga

Sprzedawca sporo części targa od germańców więc są poślizgi czasowe, sam zamawiałem tam już sporo sprzętu (procki, płyty, ramy). Kontakt macie także poprzez GG i spokojnie można faceta męczyć pytaniami - co - jak - kiedy. Ostatnio kupowane moje G-Skill Aresy miały poślizg ok 2 dni ponad to co zapewniał sprzedawca, ale są i działają.