Skocz do zawartości

Jak karta graficzna do 800 zł ? NOWA

Recommended Posts

Siemka.

Szukam karty graficznej do 800 zł . Chce aby Gothic 4 i TES IV oraz BF3 na maxymalnych detalach chodziły. Mój sprzęt :

Płyta głowna : ASRock Z77 Extreme 4

Procesor : Intel i5 2500K

Obudowa : Fractal Design Define XL

Zasilacz : OCZ ZT 650 W

Monitor : Samsung SyncMaster SA300 1366 x 768

Monitora nie zamierzam wymieniać. Niech bedzie jaki jest bo jest fajny w/g mnie ;)

Jeśli kwota na karte przekroczy tam o 100 zł to tragedi nie bedzie :D

Edytowane przez gitgosc

Witaj - polecam Ci, kilka modeli kart do twej rozdziałki...która nie wymaga hiper szybkiej grafiki, no chybaż e wymienisz monitor na fullhd to wtedy bierz radeona hd 7850 2gb -tylko musisz dożucić tę stówkę...lub czekać na spadki cen...

-myśłe że te modele, stykną pod twój monitor...

radeon

http://www.agito.pl/karta-graficzna-asus-radeon-hd-6870-directcu-1gb-ddr5-pci-e-box-84-429027.html?attr=248-485335

lub geforce

http://www.agito.pl/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-560-directcu-ii-top-1gb-ddr5-box-84-462069.html?attr=248-490072

a jeśli za niedługo będziesz planował wymianę na wiekszy monitor w fullhd -to bierz ten model

http://www.agito.pl/karta-graficzna-vertex3d-radeon-hd-7850-2gb-ddr5-pci-e-box-84-556969.html?attr=248-513091

Siemka.

Szukam karty graficznej do 800 zł . Chce aby Gothic 4 i TES IV oraz BF3 na maxymalnych detalach chodziły. Mój sprzęt :

Płyta głowna : ASRock Z77 Extreme 4

Procesor : Intel i5 2500K

Obudowa : Fractal Design Define XL

Zasilacz : OCZ ZT 650 W

Monitor : Samsung SyncMaster SA300 1366 x 768

Monitora nie zamierzam wymieniać. Niech bedzie jaki jest bo jest fajny w/g mnie ;)

Jeśli kwota na karte przekroczy tam o 100 zł to tragedi nie bedzie :D

Ja bym wziął płyte głowną inną tańszą Asrock P67 Pro(B3) do tego zasilacz za duża moc jak na pojedyncza kartę wystarczy spokojnie 550w polecam xfx550w no i do tego ratka 7850 od szafirka i jeszze zaoszczędzisz w portfelu :)

Bo kupno gtx 560 to nie opłacalna karta

Edytowane przez xnn123

Ale płyta jest jaka jest :D z resztą ceny Extreme 4 i Extreme 3 są bardzo podobne .... tyle że Extreme 4 ma nowszy chipset a to sie przydaje jeśli chce sie mieć komputer przyszłosciowy . Ale jednak wolałbym karte od NVidii .... za Radkami jakoś nie przepadam ... coś czuje że GTX'y bedą lepiej wsłópracowały z i5 2500K

Radeony także będą współpracować dobrze:)Jak chcesz nvidie to GTX 570 będzie ok. Od radeona to 7850, wydajne chlodzenie,OC, i cicha.

Ten sprzet juz masz czy dopiro zamierzasz kupic.

Ktory tam poleca 560, zjebke musi dostac....

Edytowane przez 06radcho

Ja jestem za 7850 za to, że jest nowsza, mało ciągnie prądu, dobra kultura pracy, dobrze się podkręca i chyba jest trochę tańsza od gtxa.

Wybor nalezy do cb, w sumie to czy tamto wezmiesz bedzie dobre.

Edytowane przez 06radcho

Do takiej rozdziałki w 100% wystarczy radeon 6870 i będzie jeszcze duży zapas mocy , na twoim miejscu pierwszą rzeczą jaką bym zrobił to zmienił monitor na coś ful hd o przekątnej 24 cale to jest zupelnie inna bajka [zapewniam cie że twój obecny monitor przestał by ci się już podobać ] twój wybór twoja kasa

Najlepiej szukaj na allegro jakiś używek 570 lub 7850. Możesz rozważyć jeszcze płytę główną Asrock Z68 Extreme 3 Gen 3 jak chcesz się bawić w wysokie OC CPU i zależy Ci na SLi / CF i obsłudze zintegrowanej grafiki. Jeżeli nie zamierzasz kręcić to Asrcok P67 Pro 3 Gen 3 będzie dobrym wyborem. Możesz wziąć także coś od MSI.

Edytowane przez blacklizard

Extreme 4 ma nowszy chipset :) co daje obsługe wiekszej ilości procesorów i kart na przyszłość :P

Z68 daje już możliwość obsługi Ivy Bridge i pewnie jeszcze przyszłego modelu.

7850 jest na poziomie GTX 560TI więc nie opłaca się brać 7850 lepiej 560 ti albo używanego 570.

Gtx 560ti lepsza od 7850? :-> 1 GB vRam. W testach jakoś to nie wychodzi.

A wiecie czy na Radeonie 7850 Gothic 4 pójdzie na max detalach ? Na moim monitorze 1366 x 768 ? ? Jest jeszcze Radeon 7870 w cenie 1000 zł ... załapałbym sie na niego. A wiec max detale Gothic 4 na RAdeonie 7850 lub 7870 ?

Edytowane przez gitgosc